B2B-nyheter

Här hittar du artiklar och nyheter från Vianors experter relaterade till däck och däckbranschen. Du kan också läsa om våra kunder och deras egna erfarenheter inom området.

Lantbrukets däckval påverkar både miljön och produktiviteten

Läs mer

Lantbrukets däckval påverkar både miljön och produktiviteten

Markpackning har en direkt inverkan på grödor och därmed på lönsamheten i jordbruket. Det går att minska markpackningen med hjälp av olika åtgärder och där spelar däcken en viktig roll. Valet av däck till lantbruksmaskiner påverkar både jordmånen och jordbrukets lönsamhet

Nokian Tyres Hakka Blue 3 – Ett nytt oslagbart däck för varierande sommarväder

Nya Hakka Blue 3 från världens nordligaste tillverkare erbjuder topprestanda i vått väder. Sommardäcken kombinerar skickligt säker körning i växlande väderförhållanden med en bekväm och tillförlitlig, nästan tyst, körning.

Med rätt val av däck blir elbilar ännu tystare, och körupplevelsen bättre

Elbilar har tyngre batterier och ofta mer kraft, vilket sätter höga krav på däcken. Elbilarnas särskilda egenskaper vägs in i forskningen och utvecklingen av förstklassiga däck, med hållbarhet som ytterligare en fördel med däck av hög kvalitet. Däck som utformats särskilt för elbilar gör körningen så behaglig och säker som möjligt. Däck kan även öka elbilarnas utmärkta egenskaper ännu mer.

Vid Nokian Heavy Tyres nya testanläggning går det att genomföra en ännu mer omfattande testning

På Nokian Heavy Tyres testanläggning, som öppnades 2020, har testkapaciteten uppgraderats till en helt ny nivå. För däckanvändarna kommer arbetet som utförs på testanläggningen att leda till ett bredare produktsortiment och ännu bättre produkter.

Studie visar att regummering sänker koldioxidutsläppen för lastbilsdäck avsevärt

En ny studie bekräftar att det finns en betydande skillnad mellan koldioxidavtrycket för ett nyproducerat lastbilsdäck och ett regummerat däck. Dessutom har Vianor nu en kalkylator som våra kunder kan använda sig av för att beräkna hur mycket mindre en vagnparks koldioxidavtryck blir om man använder regummerade däck i stället för nya.

Tidigare artiklar