B2B-nyheter

Här hittar du artiklar och nyheter från Vianors experter relaterade till däck och däckbranschen. Du kan också läsa om våra kunder och deras egna erfarenheter inom området.

Stark lagerhantering är en central del av däckfirmans affärsverksamhet

Stark lagerhantering är en central del av däckfirmans affärsverksamhet

Väl planerade förbeställningar och ett optimerat sortiment med rätta proportioner av däck av olika typer och storlekar garanterar förutsättningarna för ett välmående lager och för lönsam affärsverksamhet.

Vianors däckförvaltningstjänster – maximera nyttan från dina däck

Med däckförvaltningstjänst menar vi en övervakningstjänst för kundens vagnpark där däckens skick och slitage kontrolleras regelbundet. Med hjälp av tjänsten förvaltas vagnparkens uppgifter om däckbyte, däckens skick och användningshistorik på ett centraliserat sätt.

3 fakta om miljövänligheten med regummering av däck

Regummering av däck är inte bara kostnadseffektivt – det kan också minska däckavfall och spara på icke-förnybara naturtillgångar. Regummering kräver mindre olja och gummi än tillverkning av ett nytt däck och koldioxidutsläppen är bara hälften så stora.

Säkerhet och effektivitet vid tungt arbete i krävande vinterförhållanden

Vintern ställer speciella krav på egenskaperna hos föraren, arbetsfordonet och däcken. De nordiska vinterförhållandena är varierande: det är omväxlande is, snö och snömodd på vägarna och vi behöver arbeta dygnet runt även under vintern. Temperaturen växlar snabbt mellan plus- och minusgrader. Den hala vägytan, spårbildningarna och den hårt packade snön på vintervägarna kräver koncentration och försiktighet av föraren för att arbetsfordonet ska kunna manövreras.

Bra tillgänglighet under säsongen är en förutsättning för en lyckad försäljning

"Vintern överraskade bilisterna" är en återkommande rubrik varje höst. När den första snön faller och vägarna förvandlas till isiga banor, får bilisterna bråttom att byta däck. Då måste det finnas däck i lagret, för att kunderna ska kunna få bästa möjliga service och för att försäljningen ska gå bra.