B2B-nyheter

Här hittar du artiklar och nyheter från Vianors experter relaterade till däck och däckbranschen. Du kan också läsa om våra kunder och deras egna erfarenheter inom området.

Digital däckuppföljning stöder såväl affärsverksamhet som hållbart lantbruk

Läs mer

Digital däckuppföljning stöder såväl affärsverksamhet som hållbart lantbruk

Däcken har en kritiskt viktig betydelse för ett säkert och effektivt arbete. Nya Nokian Tyres Intuitu gör det enkelt och smidigt att samla in uppgifter om däckens skick i realtid. Intuitu är tillgängligt för lantbruks- och entreprenaddäck i dagsläget.

Förbered dig inför sommardäcksäsongen: kunskap om trenderna för olika däckstorlekar stöder affärsverksamheten

För däckåterförsäljare är anskaffning av rätta produkterna till lagret en viktig del av förberedandet inför nästa säsong. Statistik om storlekarna och trenderna för däck som säljs på eftermarknaden stöder lagerförvaltning och förberedelse.

Den skräddarsybara helhetstjänsten Fleet Care tar hand om alla företagets däck- och vagnparksbehov

Trots att företagen som opererar vagnpark finns i olika storlekar och är verksamma inom olika branscher, har de ofta liknande behov och mål. Vianor har lång erfarenhet av samarbete med företag av olika slag. Den övergripande Fleet Care-tjänsten som kombinerar däck- och vagnparksservice har utvecklats på grund av denna erfarenhet för att stödja företags affärsverksamheter.

Vianor Fleet Care – helhetstjänst för vagnparker

För transportörer och andra företag med vagnpark är kapacitetsutnyttjandet och kostnaden för vagnparken avgörande för konkurrenskraften. Vagnparken måste vara effektiv för att företaget ska uppnå tillräckligt hög omsättning och möjliggöra fortsatt verksamhet. Genom den skräddarsybara Fleet Care-tjänsten tas alla företagets däck- och vagnparksbehov hand om.

Regummerade kvalitetsdäck är ett förmånligt alternativ när man tittar på de totala kostnaderna

Den totala kostnaden är mer än bara det pris man betalar när man köper däcket. De viktigaste faktorerna vid ett ekonomiskt köp är däckets slitagetålighet, kostnad per kilometer och hur däcket lämpar sig för ändamålet. Förutom själva däckpriset måste man tänka på rullmotståndet i förhållande till bränsleförbrukningen, så att man hittar det mest lönsamma alternativet.