B2B-nyheter

Här hittar du artiklar och nyheter från Vianors experter relaterade till däck och däckbranschen. Du kan också läsa om våra kunder och deras egna erfarenheter inom området.

Vid Nokian Heavy Tyres nya testanläggning går det att genomföra en ännu mer omfattande testning

Läs mer

Vid Nokian Heavy Tyres nya testanläggning går det att genomföra en ännu mer omfattande testning

På Nokian Heavy Tyres testanläggning, som öppnades 2020, har testkapaciteten uppgraderats till en helt ny nivå. För däckanvändarna kommer arbetet som utförs på testanläggningen att leda till ett bredare produktsortiment och ännu bättre produkter.

Studie visar att regummering sänker koldioxidutsläppen för lastbilsdäck avsevärt

En ny studie bekräftar att det finns en betydande skillnad mellan koldioxidavtrycket för ett nyproducerat lastbilsdäck och ett regummerat däck. Dessutom har Vianor nu en kalkylator som våra kunder kan använda sig av för att beräkna hur mycket mindre en vagnparks koldioxidavtryck blir om man använder regummerade däck i stället för nya.

Så här optimerar du livslängden på däck för lätta lastbilar

För lågt lufttryck är en vanlig orsak till däckskador på lätta lastbilar. Alla känner inte till att däck på lätta lastbilar ska ha högre lufttryck. Rätt lufttryck förbättrar både körsäkerheten och ökar livslängden på däcken. Även däckkonstruktionen och rätt förvaring av däcken mellan säsongerna påverkar livslängden på däcken.

EU-däcketiketten förnyas

En reviderad version av EU-däcketiketten ska börja användas den 1 maj 2021. Det kommer att innebära flera ändringar av etikettens innehåll samt hur den ska visas. Vad innebär det för dig som däckåterförsäljare?

Säkra och effektiva OTR-däcktjänster ute på plats med toppmoderna verktyg

Arbete med OTR-däck kan vara tidskrävande och farligt, eftersom de största OTR-däcken är lika höga som en elefant och även har liknande vikt. Vianor utvecklar fortlöpande sina OTR-däcktjänster för att göra dem effektiva och säkra samt för att kunna erbjuda kunderna bästa möjliga tjänster.

Tidigare artiklar