B2B-nyheter

Här hittar du artiklar och nyheter från Vianors experter relaterade till däck och däckbranschen. Du kan också läsa om våra kunder och deras egna erfarenheter inom området.

Nokian Tyres Hakka Blue 3 – Ett nytt oslagbart däck för varierande sommarväder

Läs mer

Nokian Tyres Hakka Blue 3 – Ett nytt oslagbart däck för varierande sommarväder

Nya Hakka Blue 3 från världens nordligaste tillverkare erbjuder topprestanda i vått väder. Sommardäcken kombinerar skickligt säker körning i växlande väderförhållanden med en bekväm och tillförlitlig, nästan tyst, körning.

Med rätt val av däck blir elbilar ännu tystare, och körupplevelsen bättre

Elbilar har tyngre batterier och ofta mer kraft, vilket sätter höga krav på däcken. Elbilarnas särskilda egenskaper vägs in i forskningen och utvecklingen av förstklassiga däck, med hållbarhet som ytterligare en fördel med däck av hög kvalitet. Däck som utformats särskilt för elbilar gör körningen så behaglig och säker som möjligt. Däck kan även öka elbilarnas utmärkta egenskaper ännu mer.

Vid Nokian Heavy Tyres nya testanläggning går det att genomföra en ännu mer omfattande testning

På Nokian Heavy Tyres testanläggning, som öppnades 2020, har testkapaciteten uppgraderats till en helt ny nivå. För däckanvändarna kommer arbetet som utförs på testanläggningen att leda till ett bredare produktsortiment och ännu bättre produkter.

Studie visar att regummering sänker koldioxidutsläppen för lastbilsdäck avsevärt

En ny studie bekräftar att det finns en betydande skillnad mellan koldioxidavtrycket för ett nyproducerat lastbilsdäck och ett regummerat däck. Dessutom har Vianor nu en kalkylator som våra kunder kan använda sig av för att beräkna hur mycket mindre en vagnparks koldioxidavtryck blir om man använder regummerade däck i stället för nya.

Så här optimerar du livslängden på däck för lätta lastbilar

För lågt lufttryck är en vanlig orsak till däckskador på lätta lastbilar. Alla känner inte till att däck på lätta lastbilar ska ha högre lufttryck. Rätt lufttryck förbättrar både körsäkerheten och ökar livslängden på däcken. Även däckkonstruktionen och rätt förvaring av däcken mellan säsongerna påverkar livslängden på däcken.

Tidigare artiklar