Fina erbjudanden under februari!

Riktigt förmånliga priser på vinterdäck, sommardäck och bilservice! 

Till kampanjsidan
×
Nokian_Hakkapeliitta_LT2_product.jpg

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 160km/h (Q)
Lastindex: 115/112

Nokian Hakkapeliitta LT2

Dubbdäck

(2 kundomdömen)
Nokian_Hakkapeliitta_LT2_product.jpg

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 160km/h (Q)
Lastindex: 115/112

Nokian Hakkapeliitta LT2 är ett dubbdäck som är stabilt även i tuff körning. Däcket rullar jämnt och pålitligt både på hala asfaltvägar och i snötäckta arbetsområden. Som alla andra familjemedlemmar i Hakkapeliitta-vinterdäckfamiljen ger LT2 ett mycket bra grepp. Däcket har en utmärk slitstyrka och köregenskaperna är jämna samt övertygande även i svåra förhållanden.

Pålitlig slitstyrka

Nokian Hakkapeliitta LT2 klarar tuff körning utan problem. Däcket har en dubbel stomkonstruktion som bär även tunga laster och däcket klarar av även stora axelvikter. Däckets stålbälteskonstruktion innehåller 60 procent mer stål än vanliga personbilsdäck. Stålbälteskonstruktionen har speciellt förstärkts på däckets skulderområde.

Däcket har förstärkta sidor som ger ett effektivt skydd mot stickskador. Dessutom ger slitbanans gummiblandning, som är anpassad för tunga laster, ett mycket bra skydd mot riv- och skärskador.

Grepp i alla förhållanden

Som alla andra familjemedlemmar i Hakkapeliitta-vinterdäckfamiljen ger Nokian Hakkapeliitta LT2 ett utmärkt grepp i alla nordiska vinterförhållanden. Däckets aggressiva mönster förbättrar greppet och stabiliserar köregenskaperna ytterligare. Den kraftiga lamelleringen på det optimala mönstret ger ett utmärkt snögrepp.

Nokian Hakkapeliitta LT2 bär sina laster pålitligt även på mycket snöiga och slaskiga vägar. Däckets breda mönsterspår leder effektivt bort slask och snö mellan däcket och vägen. Det ger jämnt grepp även på våta vägar. På barmark förbättras greppet med hjälp av de massiva och långa mönsterklackarna som vrider sig åt sidorna. Dessutom har däcket ett stort antal väl synliga vassa kanter på mönsterklackarna som förbättrar snögreppet.

Pålitliga mil på alla väglag

Nokian Hakkapeliitta LT2 har många samma lösningar och tekniska innovationer som Nokian Hakkapeliitta 7, dubbdäcket för personbilar som har vunnit flera däcktester. De orienterade ståldubbarna och Air Claw Technology, droppformade lufthål på framkanten av mönsterklackarna, samarbetar effektivt med varandra och ger en mjuk vägkontakt samt bättre vintergrepp.

Den åttaradiga dubbplaceringen på Nokian Hakkapeliitta LT2 maximerar däckets sidogrepp och greppet rakt fram. Greppet är pålitligt även vid extrema situationer. Dubbarna har flera kanter och ger en bred kontakt mot vägen, vilket speciellt förbättrar greppet på isiga vägar.

Slitagevarnare förbättrar vintersäkerheten

På slitbanan finns som vanligt en slitagevarnare DSI (Driving Safety Indicator) som Nokian Tyres har patenterat. Siffrorna mitt på däcket visar huvudspårens mönsterdjup i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner är det dags att köpa nya vinterdäck. På inforutan kan man markera det rätta lufttrycket och däckets placering på bilen.

  • Låg bränsleförbrukning
  • Unikt våtgrepp
  • Jämna och säkra köregenskaper

Snö är inget hinder!
Martin - 29.3.2013
Imponerande däck! Ett självklart val!  Jag har kört 500mil på Ryska vintervägar utöver detta har jag kört i Finland och en säsong i Sverige med däcken så vet jag att detta är ett bra däck. Jag rekommenderar däcken till mina vänner och de som söker efter ett bra vinterdäck som tål tuffa tag.  
Makalöst, bästa grepp jag någonsin uplevt
wernerwurm - 20.3.2013
Har nu haft möjlight att testa detta under verkligt svåra förhållanden och överstiger förväntningarna å det krafigaste, är det nå´t du ska ha på fälgarna så tveka inte en minut, Nokian Hakkapelittta L T 72 är vad som gäller, inte bara Finsk sisu utan SISU!

Min recension för Nokian Hakkapeliitta LT2

Helhetsbetyg*

Fina erbjudanden under februari!

Riktigt förmånliga priser på vinterdäck, sommardäck och bilservice! 

Till kampanjsidan ×