MC däck online

MC-däck I Stort utbud hos Vianor

Nu är våren här och det är dags att ta fram motorcykeln för en ny säsong!
Beställ nya mc-däck hos oss - vi samarbetar med världsledande däcktillverkare som Michelin, Dunlop, Bridgestone, Continental, Metzeler, Pirelli, Mitas, Avon och Maxxis.

Skicka in en prisförfrågan, eller kontakta någon av våra verkstäder så hjälper vi dig snabbt att hitta nya mc-däck efter din körstil och behov!

Få prisförslag på nya MC-däck

MC-däck

Sökningen gav tyvärr ingen träff

Bana, landsväg eller terräng: du hittar dina nya mc-däck hos Vianor

Oavsett om du föredrar att köra motorcykel eller glida runt i storstaden på en scooter så hjälper Vianor dig när det är dags att välja nya mc-däck eller scooterdäck. Tumma aldrig på säkerheten när det kommer till valet av däck, tänk på att kontaktytan mellan motorcykeln och vägen endast är storleken av ett bankkort. Tveka inte att kontakta oss för rådgivning när det gäller valet av mc-däck.

Väldigt få saker kan överträffa känslan av frihet när man åker på en motorcykel! Oavsett om du kör en höghastighetsmotorcykel på en bana eller enduro i den mest utmanande terrängen kan vi erbjuda dig ett stort utbud av motorcykeldäck som ger hög prestanda, säkerhet, körkomfort, hållbarhet, optimalt våtgrepp och stabilitet i höga hastigheter och svängar. Vi samarbetar med världsledande tillverkare som Dunlop, Bridgestone, Metzeler och Pirelli. 

Rätt mc-däck för rätt användning

Att åka motorcykel är en upplevelse till 100 %. Upplevelsen påverkas till stor del redan vid valet av motorcykel, men att välja rätt däck till din mc är också avgörande för körupplevelsen. Att ha tillit till dina motorcykeldäck är viktigt för att köra säkert, exempelvis när du accelererar på en raksträcka eller kastar dig in i en kurva. Det handlar om att hitta ett mc-däck som uppfyller dina krav och matchar din körstil när det kommer till komfort, prestanda, våtgrepp, stabilitet, uthållighet, ljudnivå och hållbarhet.

Däcktillverkarna lägger allt större fokus på att tillverka mc-däck med bredare användningsområde som gör att du inte behöver byta däck beroende på vilket underlag du kör på. Ett däck som innehar den är teknologin är crossover-däcket Dunlop Mutant med allt-i-ett-funktioner, som tar dig från touring, via all season till adventurekategorin. Dunlops "race-to-road"-filosofi att producera högpresterande sportdäck för gatuanvändning baserade på racingteknologi fortsätter med nya Dunlop SportSmart Mk3. Dunlops Roadsmart-serie, som startade denna revolution, har också fått ett helt nytt tillskott, Roadsmart IV. Om du är osäker på valet av däck, kolla in vårt utbud av Dunlops mc-däck eller kontakta din närmaste Vianorverkstad.

Vilka är de vanligaste kategorierna inom mc-däck?

För att göra valet av motorcykeldäck lite enklare har vi förklarat detta mer i detalj:

 • Bana: MC-däck som är specialutvecklade för racing. Dessa däck är oftast ej godkända för användning utanför racingbanorna.
 • On-road:En bred kategori med mc-däck framtagna för körning på landsväg. Läs mer om underkategorierna som beror lite på vilken typ av motorcykel och användningsområde du har:

  - Supersport/sport: Högpresterande mc-däck för motorstarka motorcyklar i racingliknande förhållanden.
  - Sporttouring: MC-däck med fokus på hållbarhet, prestanda och uthållighet för daglig körning och långdistanskörning i varierande miljöer.
  - Cruiser: Avsed främst för landsvägskörning och resor över längre sträckor.
  - Urban: Stadskörning i lägre hastigheter med mycket start och stopp.
  - Custom: MC-däck utvecklade för att ge motorcykeln ett mycket speciellt utseende; exempelvis däck med vita däcksidor.
  - Harley-Davidson: Motorcykeldäck som är specialtillverkade och/eller originalmonterade på Harley Davidson. Ofta inom segmenten custom, sporttouring och cruiser.
 • Adventure & trail: MC-däck utvecklade för terrängkörning kombinerat med daglig gatukörning utan att behöva byta däck.
 • Off-road: Utvecklade för användning i utmanande terräng, exempelvis körning i sand, lera, eller i steniga miljöer. MC-däck utvecklade för Enduro och motocross.
 • Scooter: Däck utvecklade för scooter och mopeder, vare sig det är stadskörning eller körning i terräng/grusväg.

Däckslitage och underhåll av mc-däck

Vi rekommenderar starkt regelbundet underhåll av både motorcykel och motorcykeldäck. Däckens livslängd och egenskaper påverkas omedelbart av ett dåligt underhållet fordon. Kontrollera att hjulupphängningen är i enlighet med motorcykelns bruksanvisning. En obalanserad inställning av framgaffeln kommer att påverka stabiliteten och generera extra belastning på däcken. Håll ett öga på slitaget på däcken, och byt ut så fort de slits ut.

Här är några bra tips:

 • Det enklaste och kanske viktigaste däckunderhållet är att kontrollera lufttrycket. Kontrollera lufttrycket regelbundet – helst en gång i veckan. Däcket ska kontrolleras när mc-däcket är kallt.
 • Om du köpt nya mc-däck är det viktigt att du kör in dem på rätt sätt. Utsätt inte dina däcken kraftiga accelerationer, skarp kurvtagning innan du kört ca 15 mil med dina nya däck. Bekanta dig med dina nya mc-däck och hitta gränserna genom att testa olika hastigheter, acceleration och hantering. Justera vid behov lufttrycket när däcken har svalnat.
 • Kom ihåg att nya däck har en helt annan kontaktyta och skuldra. Att kombinera ett nytt däck med ett slitet däck, eller att montera olika slitbanekombinationer fram och bak påverkar körning och köregenskaper. 
 • Korrekt matchning av fram- och bakdäck är viktigt för optimal prestanda och hantering. Montera endast däck märkta "framhjul" fram och "bakhjul" bak. Endast vissa däck är lämpliga för både fram- och bakmontering.
 • Blandning av radial- och diagonaldäck kan påverka hantering och stabilitet negativt, och bör endast göras när de är speciellt monterade och/eller rekommenderas av motorcykeltillverkaren.
 • Däckets livslängd och prestanda påverkas negativt av dåliga förvaringsförhållanden. Förvara däcken där de är rena, torra, väl ventilerade och jämnt tempererade. Förvara inte däck där de utsätts för direkt solljus eller petroleumbaserade produkter, lösningsmedel eller ozonnedbrytande källor som elmotorer, batteriladdare, generatorer eller svetsutrustning.