Nokian Hakkapeliitta 8 dubbdäck

Däckegenskaper

Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 462kg (81)

Nokian Hakkapeliitta 8

Dubbdäck

(521 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta 8 dubbdäck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 462kg (81)

I krävande nordiska förhållanden ska däcken fungera utan problem. Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 har utvecklats för att fungera perfekt i varierande nordiska förhållanden där bilisterna kör varje dag. De olika innovationerna i det här nya utmärkta däcket lyfter vinterkörningen till en helt ny epok, där avgörande är säkerhet på vintervägar och mindre vägslitage.

Den nya dubbtekniken på Nokian Hakkapeliitta 8 ger enastående vintergrepp

Tack vare sina nya innovationer ger dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 en helt ny körupplevelse på vintervägar. Däckets överlägsenhet märks bland annat i broms- och accelerationsgrepp, slitstyrka och i den utmärkta körkomforten.

De unika greppegenskaperna garanterar att Nokian Hakkapeliitta 8 kan erbjuda bilisten trygghet även på det mest krävande vinterväglaget. Det nya konceptet Nokian Eco Stud 8 och den unika placeringen av dubbar ger det nya däcket ett utmärkt grepp och mer miljövänliga mil. Konceptet Eco Stud 8 ökar betydligt däckets miljövänlighet, tack vare nya miljövänliga ankardubbar, Eco Stud dynan under dubben, som effektiviserar dubbens vägkontakt och som dämpar dubbens anslag mot vägen samt dubbflänsens form som minskar dubbslaget mot vägen.

Den unika dubbplaceringen gör att dubbarna inte ligger i rader utan jämt fördelade över hela slitbanan. Det gör att dubbarna inte ligger precis efter varandra, vilket ger bästa möjliga grepp vid alla situationer. En ny typ av cap & base -konstruktion förbättrar bromsgreppet och låser effektivt fast dubben samt garanterar jämn slitageform.

Tack vare det nya dubbkonceptet är nya Nokian Hakkapeliitta 8 skonsamt mot underlaget. Däckets vägslitageeffekt är över 12 procent mindre än gränsvärdet i den nya nordiska dubblagstiftningen.

Flera säkra mil

Betydligt fler mönsterklackar förbättrar greppet på nya dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8.  Genom att öka antalet mönsterklackar har däcket även fler spår, vilket innebär ökat antal skarpa klackkanter som förbättrar greppet på is och snö. Samtidigt har det nya däcket bättre slitstyrka, vilket ger flera säkra mil.

Tack vare att däcket har fler och mindre lameller så minskar däckets värmeutveckling, vilket även minskar rullmotståndet och bränsleförbrukningen.

Dubbdäcket Hakkapeliitta 8 ger ännu mer balanserade köregenskaper, tack vare sina kraftiga spår och öppna fickor mellan mönsterklackarna på skuldrorna. Det gör att snö och slask inte fastnar i mönstret.

Bra och jämna köregenskaper på asfalt

Utöver på snö- och isunderlag ska ett däck i nordiska förhållanden även ge goda köregenskaper på barmark. Mönstret på Nokian Hakkapeliitta 8 har utformats på ett nytt sätt, så att däcket uppför sig balanserat och säkert även på torra vägar. De sneda 3D-stödlamellerna på mitten av slitbanan förstärker däckets konstruktion, vilket gör att det reagerar snabbt och känsligt på styrningen. 3D-låslamellerna på utsidan av skulderområdet låser mönsterklackarna ihop vid vägkontakt, vilket ger bättre köregenskaper i kurvor och väjningar.

Utöver mer säkra och robusta köregenskaper rullar dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 även tystare. Det uppstyvade bältespaketet gör att däcket inte reagerar på vägarnas ojämnheter utan behåller sin form. Däcksidans komponent- och materialval dämpar däckljudet inne i kupén.

Med nya Nokian Hakkapeliitta 8 kör du mer ekonomiskt och sparar på miljön

Med det nya däcket kan du köra ännu miljövänligare, eftersom rullmotståndet är nästan 5 % lägre än på föregångaren, dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 7. Det lägre rullmotståndet minskar skadliga utsläpp och bränsleförbrukningen. Dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 8 sparar med andra ord både på miljön och pengar.

Även gummiblandningen på det nya däcket representerar en ny generation. Viktigaste element i den nya Hakkapeliitta Cryosilan Gen 2 vintergummiblandningen är silica, rapsolja och naturgummi. Den här nya slitbanegummiblandningen har speciellt utvecklats för nordiska förhållanden. Naturgummit fungerar stabilt i varierande temperaturer och garanterar ett balanserat vintergrepp även i svåra förhållanden när temperaturen ligger nära noll eller när det är riktigt kallt.

Slitagevarnare ökar vintersäkerheten

På slitbanan finns en slitagevarnare (DSI-Driving Safety Indicator) och vinterslitagevarnare WSI (Winter Safety Indicator) som även finns på andra Nokian Hakkapeliitta däck. Siffrorna visar mönsterdjupet i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner indikerar det att det är dags att köpa nya vinterdäck för att inte riskera de säkra köregenskaperna.

På en inforuta på däcksidan av Nokian Hakkapeliitta 8 kan man markera däckets placering på bilen och lufttrycket. Nytt är att där nu även kan markeras dragmomentet för fälgbultarna.

Nya Nokian Hakkapeliitta 8 fungerar utan problem både på mindre familjebilar och på mer sportiga bilar. Det nya däcket finns tillgängligt även med Flat Run-teknik och med den högsta möjliga bärkraften, XL.

  • Trygghet på vintervägar
  • Överlägset broms- och accelerationsgrepp
  • Miljövänligare mil  

Hakka 8
Gunter - 1.4.2021
Again, I am very satisfied with the tyres. I never found something better after 50 years of driving!
Mycket bra vinterdäck har kört två och en halv månad med däcken på snö och is!
Lennart - 26.2.2021
Däcken är över förväntan tysta att åka med även på asfalten. Det är bra grepp i dubbdäcken på snö och isiga vägar, känns trygga att åka med.
Mycket bra vinterdäck till bra pris.
Lennart 49 - 18.2.2021
Jag har åkt en månad på däcken är mycket nöjd, bra grepp, och över förväntan tysta!
Vad har jag erhållit?
Hoppas inte regummerat. - 13.2.2021
Köpte, på e-handel, detta däck monterat på fälg, Innan leverans frågade jag försäljaren (Bythjul) om åldern på däcken, De hänvisade till märkningen på däcken. Märkningen är DOT 60OP, men vad betyder det, någon som vet? Nöjd först när jag är "100" på vad som levereras.
Bästa däcket jag kört med
Hejsvejs - 6.2.2020
Har kört några gånger emellan Norrköping och Göteborg och har varit väldigt nöjd med dessa däck.
Hade föregångaren till detta däck tidigare och var nöjd därför fortsatte jag med 8ans modell
Vinter2020 - 25.1.2020
Kört en månad och är nöjd Dock mest kört på isig asfalt hitintills
Går alltid att lita på
Jyri - 18.1.2020
Det är min tredje uppsättning Nokia Hakkapelitta 8:or fungerar utan anmärkning runt mälardalen såväl +4 regnvått som -4 frost ingen skillnad.
Hakka 8 dubbdäck
Flintis - 24.12.2019
Grymt grepp men inte de tystaste. Jag prioriterar grepp så för mig var de perfekta.
utmärkt
volvoxc60 - 22.12.2019
Har kört ett tag på dessa o dom verkar vara ett bra alternativ
Bra grepp men hög ljudvolym
ErikMSK - 13.12.2019
Jag köpte nya vinterdäck för några veckor sedan och har kört ca 100mil sedan dess. Än så länge är jag nöjd med greppet och jag har fått testa det rejält då det blev kraftigt underkylt regn i Borås i förra vecka. Det var ren isgata och det gick knappt att gå men märkte knappt av det när jag körde bilen. Även bromsverkan var förvånansvärt bra i de förhållandena. De flesta andra bilar hade problem att ta sig fram och all tung trafik stod stilla. Det som är negativt med däcken än så länge är ljudvolymen de orsakar. Det är som ett malande ljud och det låter nästan som att alla 4hjullagren är påväg att ge upp. Har läst andra recensioner om att det ev kan försvinna efter ett par hundra mils körning. Jag hade hakka 5 för några år sedan och de lät inte alls lika mycket.

Min recension för Nokian Hakkapeliitta 8

Helhetsbetyg*