Köp personbil - dubbfria däck

Personbil - Dubbfria däck

Köp personbil - dubbfria däck

Dimax Ice

Nordiskt vinterdäck
Dubbfritt däck för nordiska förhållanden
Från 1190 kr/st
Betala ett däck i månaden med Vianorkortet Mer info
4 däck monterat och klart på bilen:
1485kr per månad.
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: E
Ljudnivå dB: A 69dB

Mer om dubbfria vinterdäck

Nordiska vintervägar ställer höga krav på dubbfria vinterdäck, och snö, is och slask kan orsaka obehagliga överraskningar. Väderförhållandena förändras snabbt, vilket innebär att de dubbfria vinterdäcken måste prestera maximalt, även där det är isigt. Hos Vianor hittar du ett stort urval av dubbfria vinterdäck som ger dig säkerhet på vintervägar, även under mycket krävande körförhållanden.

Dubbfria vinterdäck med nordisk gummiblandning

När du väljer dubbfria vinterdäck (även kallat friktionsdäck), se till att de är anpassade till nordiska väderförhållanden eftersom dubbfria vinterdäck som produceras för användning i Centraleuropa har en helt annan gummiblandning som inte kommer ge tillräckligt grepp på den nordiska vintervägen. Från och med den 1 maj 2021 har EU: s däckmärkningssystem tagit hänsyn till detta, och nytt i år är de nya märkningarna för snögrepp och isgrepp, som ger dig svaret på om däcken är lämpliga för användning på nordiska vintervägar.

Dubbade vinterdäck har fortfarande överlägset grepp på isiga vägar, men isgreppet på dubbfria vinterdäck har förbättrats avsevärt de senaste åren och blir bättre år efter år. Viktiga fördelar med dubbfria vinterdäck är bättre körkomfort, lägre däckljud och inte minst lägre rullmotstånd vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. Dubbfria däck påverkas inte av lagkravet för dubbdäck vilket innebär att du i större utsträckning kan styra när du sätter på, eller tar av vinterdäcken. Vi betonar dock att du alltid är ansvarig för att säkerställa att bilen har rätt däck enligt rådande väderförhållanden och att du använder vinterdäck på vintern och sommardäck på sommaren. Om du reser mest i områden med mycket isiga vägar rekommenderar vi att du väljer dubbdäck.

Byt till dubbfria vinterdäck på Vianor

Du behöver inte oroa dig för att byta vinterdäck. Vianors erfarna personal monterar dina dubbfria vinterdäck snabbt och smidigt, och du kan också vara säker på att dina vinterdäck är korrekt monterade. Läs mer om Vianors däckmontering.

Vianor erbjuder ett stort urval av premium dubbfria vinterdäck som garanterar bästa grepp och prestanda i våra krävande nordiska väderförhållanden. Dubbfria Nokian Hakkapeliitta R3 har den perfekta balansen mellan säkerhet och komfort, och körning upplevs som kontrollerad, exakt och tyst på både hala och kala vägar. Nokian Nordman RS2 ger säkra köregenskaper på alla typer av körning och garanterar pålitlig och säker körning. Hos oss hittar du också ett brett utbud av däck från andra stora däcktillverkare som Michelin, Bridgestone, GT Radial och Radar.

Billiga däck kontra premium dubbfria vinterdäck

När du väljer vinterdäck kan de billiga alternativen vara tilltalande. Billiga dubbfria vinterdäck kommer vanligtvis inte att kunna matcha vintergreppet som premium vinterdäck ger på hala vägar. De främsta orsakerna till detta är att premium dubbfria vinterdäck är producerade av bättre råvaror och har en gummiblandning som testats noggrannare för att uppfylla de kraven som nordiska vintervägar kräver. Oberoende däcktester är ofta till stor hjälp vid valet av däck. Om du har funderingar kring dubbfria vinterdäck är du välkommen att besöka din närmaste verkstad så hjälper vi dig.