Missa inte våra fina erbjudanden!

Gå vidare till kampanjsidan och ta del av våra fina erbjudanden på både vinterdäck och däckhotell! 

Till kampanjsidan
×

Dubbfria däck - Michelin

Tillverkare

Bredd

Höjd

Fälg

Fordonstyp

Däcktyp

Priserna som visas är för de minsta storlekarna

Dubbdäck eller dubbfria däck?

Dubbfria vinterdäck – valet för bilägaren som vill ha komfort

Dubbfria vinterdäck är ett komfortabelt och tyst vinterdäckval. Utöver komfort och låg bränsleförbrukning är de mer flexibla när de gäller däckbyte på hösten och våren. På snöiga vägar ger dubbfria vinterdäck ett lika bra, eller till och med bättre, grepp som dubbdäck. På isiga vägar ska man köra med större framhållning och försiktigare än med dubbdäck.

Valet av dubbfria dubbdäck

Om du vill köpa dubbfria vinterdäck är det viktigt att kolla att däcken är utvecklade för nordiska förhållanden. Det finns två typer av dubbfria vinterdäck: däck utvecklade för varierande nordiska förhållanden och däck utvecklade för varmare centraleuropeiska förhållanden. På centraleuropeiska dubbfria vinterdäck prioriteras våtgrepp, men de ger betydligt sämre grepp på snö och is. Därför är dubbfria vinterdäck som är utvecklade för varierande förhållanden i Norden ett klart säkrare val för våra svenska vinterväglag.

Förvaringen av dubbfria vinterdäck

Rätt förvaring förlänger däckens livslängd betydligt. Däck ska skyddas mot ljus, speciellt mot rakt solljus och mot starkt neonljus med hög ultravioletthalt. Däcken ska även skyddas mot fukt och hög värme. Även exempelvis vätskor, oljor, långvarig lagring, vridning, ozon eller fallskador kan skada däcken. På Vianors däckhotell förvaras dina däck i rätta förhållanden, skyddade mot ljus, fukt och hög värme. När dina däck förvaras på Vianors däckhotell kontrollerar våra däckproffs automatisk skicket på dina däck och kontaktar dig när det blir dags att skaffa nya vinterdäck. Våra medarbetare hjälper till när du ska välja vinterdäck som bäst passar för dina behov och monterar sedan däcken. Vianor kan smidigt även balansera däcken och reparera ett skadat däck.

 

Missa inte våra fina erbjudanden!

Gå vidare till kampanjsidan och ta del av våra fina erbjudanden på både vinterdäck och däckhotell! 

Till kampanjsidan ×