nokian_hakkapeliitta_r.jpg

Nokian Hakkapeliitta R

Dubbfria däck

(66 kundomdömen)
nokian_hakkapeliitta_r.jpg
Däckdimension ej tillgänglig. Sök efter andra alternativ.
Sök efter fler däckalternativ

Dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R är en exemplarisk representant för däckfamiljen Hakkapeliitta. Däcket trivs som bäst i extrema förhållanden och det ger pålitliga och säkra köregenskaper i nordiska vinterförhållanden. Det här dubbfria vinterdäcket har ett utmärkt is- och våtgrepp, har ett lågt rullmotstånd och exakta köregenskaper.

Otroligt grepp, lägre bränslekostnader

Nokian Hakkapeliitta R har på däcksidan märkningen ultra low rolling resistance, vilket innebär att däcket har ett mycket lågt rullmotstånd, till och med lägre än vad sommardäck har. På det sättet sparar däcket energi, bränsle och miljö.

Rullmotståndet på Nokian Hakkapeliitta R har inte minskats på bekostnad av vintergreppet. Trots att däcket rullar lätt har det bättre bromsegenskaper än sin föregångare på isiga, snötäckta och våta vägar.

De ännu bättre köregenskaperna har uppnåtts med hjälp av nya gummiblandningar, speciellt utvecklade för nordiska förhållanden. Den nya generationens gummiblandning, en kombination av rapsolja och silica, ger bättre våt- och isgrepp och ökar slitstyrkan. De patenterade pumplamellerna och mönstrets täta lamellnät ökar greppet ytterligare på vått isunderlag. Det nya däcket har effektiva så kallade bromsningsförstärkare som förbättrar bromseffekten och som första gången utvecklades för föregångaren.

Exakta köregenskaper vid extrema situationer

Utöver det utmärkta greppet ger Nokian Hakkapeliitta R en god styrrespons som hjälper föraren att känna förändringar i friktionen. Däcket ger bra säkerhetsmarginal och varnar i god tid om det finns risk för sladd.

Noga genomtänkta konstruktions- och mönsterlösningar ger Nokian Hakkapeliitta R utmärkta styr- och stabila köregenskaper. Slitbanekonstruktionen med flera gummilager, speciellt utvecklad för dubbfria vinterdäck, ger stabila köregenskaper oavsett vinterväglag. Hakkapeliitta R omfattas av Nokian Tyres Hakka-skydd.

 

Mycket bra däck
FredrikR - 17.9.2013
Har kört tre vintrar och kommer aldrig mer gå tillbaka till dubbdäck!
Perfekta däck för min lilla racerbil!
Spolbilen - 16.4.2013
Köpte begagnad bil för två år sedan och genomled förr vintern med förra ägarens däck. Upplevde då mycket oljud och en hårdhet i däcken som jag ej tyckte om. När jag nu bestämde mig för att köpa nya däck kände jag att det var dags att åtgärda detta. Med mina nya Hakkapelitta har jag haft en problemfri säsong med en mjukhet i körningen som jag inte trodde var möjlig samt en mycket bekväm ljudnivå i kupén.
Dubbfritt är bäst på västkusten
Klubbrick - 15.4.2013
Jag valde Hakka R dubbfria vinterdäck för att täcka in de vanligaste väglagen som jag kör på. Det valet är jag supernöjd med. Jag har kört åt norr, söder och öster i olika väglag, och Nokiadäcken är kort och gott bra.
Bra grepp utan dubb!
PeterR - 13.4.2013
Mycket bra vinterdäck, de bara tuggar sig genom snön. Har även ett bra grepp på isen.
Det behövs bara dessa vinterdäck...
Nokiaracing - 12.4.2013
Har kört denna vinter på Nokian R friktionsäck, kan inte annat än vara supernöjd med dem, tysta och med kalasgrepp både på isiga och snöiga vägar som vi har här i Småland.Blir helt klart Nokiandäck framöver också..
Bästa val
OlleS - 12.4.2013
Dessa däck kändes som att jag hade "sommarvägsunderlag" hela tiden.
Säker körning med Hakkapeliitta R - 195/65R15.
Michael - 11.4.2013
Har varit fjälen och däcken var lysande både med komfort och säkerhet som fösta prio.
BÄST
kjel - 11.4.2013
Nokia Hakka är däcken jag alltid köper. Anpassade för norden. Ett säkert kort.
Bara så bra grepp...
Roffe - 11.4.2013
Jag blev uttagen som testförare åt nokiantyres vilket jag blev glad och stolt för. Att jag valde hakkapelittaa R. Dom fungerar bara s bra,har hakkapelittaa 7 på fruns bil för hon vill ha dubbat. Själv saknar jag inte dubbarna alls....
Tänjer gränserna
Patrik72 - 11.4.2013
Klarar riktig vinterväg i norrland otroligt bra, greppet tänjer gränserna på vägar med snö och is, samtidigt som egenskaper på torr asfalt är bra. Däcken har gjort mig positivt förvånad många gånger under den här vintern som är den första med dessa däck, efter resor mellan södra Sverige och norra norrlands inland men även via Norska fjällvägar är omdömet mycket högt.

Min recension för Nokian Hakkapeliitta R

Helhetsbetyg*