Nokian Hakkapeliitta R2 dubbfria däck

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Bränsleekonomi: B
Våtgrepp: F
Extern ljudnivå: 72dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 560kg (88)

Nokian Hakkapeliitta R2

Dubbfria däck

(108 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta R2 dubbfria däck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Bränsleekonomi: B
Våtgrepp: F
Extern ljudnivå: 72dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 560kg (88)

Dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R2 är utvecklat att fungera optimalt i nordiska förhållanden. Nokian Hakkapeliitta R2 är rätt val för alla som ställer stora krav på sina däck. Hakkapeliitta R2 erbjuder mycket bra komfort, grönare mil och betydande besparingar när det gäller bränsleförbrukningen. Redan föregångaren till Nokian Hakkapeliitta R2, Nokian Hakkapeliitta R, var betydligt mer bränslesnål än sina konkurrenter och nya Nokian Hakkapeliitta R2 har över 5 % mindre rullmotstånd än sin föregångare.

Nokian Hakkapeliitta R2 ligger i klass för sig när det gäller greppet i varierande förhållanden. Däcket ger utmärkt grepp på snöiga, isiga och våta vägar. De unika greppegenskaperna är möjliga tack vare det exakt utvecklade mönstret och det unika konceptet Cryo Crystal. Nokian Hakkapeliitta R var känt för sitt isgrepp, men nya Nokian Hakkapeliitta R2 är ännu bättre och stannar över 10 meter tidigare än sin föregångare från 80 km/h.

Pålitliga greppegenskaper även i extrema förhållanden

Det unika konceptet Cryo Crystal ger Nokian Hakkapeliitta R2 ett utmärkt sidogrepp och längsgående grepp. Isgreppet på det nya däcket förbättras av diamanthårda greppartiklar som liknar mikroskopiskt små kristaller med många kanter. De fungerar som inbyggda dubbar och greppar effektivt på underlaget och förbättrar speciellt isgreppet. När däcket börjar bli slitet kommer ständigt nya miljövänliga kristaller fram och förbättrar greppet.

Även den nya vintergummiblandningen bidrar till de utmärkta greppegenskaperna och den unika slitstyrkan på Hakkapeliitta R2. Den nya gummiblandningen är pålitlig och ger bra grepp både på våta vägar och vid den farliga blixthalkan. Andelen naturgummi har ökats och förbättrar greppet betydligt i extrema vinterförhållanden, vilket gör att Hakkapeliitta R2 ger ett utmärkt grepp i varierande temperaturer och i alla förhållanden.

På slitbanan på Nokian Hakkapeliitta R2 finns ett ännu tätare lamellnätverk som förbättrar greppet speciellt på våt is. Mellan mönsterklackarna finns så kallade greppklor som förbättrar is- och snögreppet, speciellt vid häftig inbromsning och acceleration.

Däcket har även en lösning mot slaskplaning och på skulderområdet finns speciella klackar som liknar vassa trekanter som slår sönder slaskdynan mellan däcket och vägen. Tack vare dessa slaskklor behåller däcket sitt optimala grepp i slask och förhindrar att slask inte samlas mellan mönsterklackarna.

Även däckets våtgreppsegenskaper har uppmärksammats och utvecklats till max. Nokian Hakkapeliitta R2 har speciella fickformade lameller på skulderområdet som pumpar bort vatten från vägbanan och säkerställer greppet. De patenterade pumplamellerna med större volym och ett stort antal zigzag lameller ökar våt- och isgreppet ytterligare.

Nokian Hakkapeliitta R2 är en pålitlig partner i alla förhållanden

Nokian Hakkapeliitta R2 rullar stabilt och pålitligt i alla förhållanden, tack vare sin sammanhängande mittribba och bestämda rullriktning. Det robusta mittområdet ökar körsäkerheten ytterligare och ger en mer balanserad slitageform. 

Slitbanekonstruktionen med flera lager gör att däcket rullar exakt och säkert oavsett skiftningar på väglaget.  Nokian Hakkapeliitta R2 ger exakta köregenskaper i alla förhållanden, vilket hjälper bilföraren att märka förändringarna i friktionen och reagera i tid. Mönstergeometrin gör att däcket styr säkert och pålitligt även på spåriga vägar.

Slitagevarnare ökar vintersäkerheten

På slitbanan finns en slitagevarnare (DSI-Driving Safety Indicator) och vinterslitagevarnare WSI (Winter Safety Indicator) som även finns på andra Nokian Hakkapeliitta däck. Siffrorna visar mönsterdjupet i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner indikerar det att det är dags att köpa nya vinterdäck för att inte riskera de säkra köregenskaperna.

På en inforuta på däcksidan av Nokian Hakkapeliitta 8 kan man markera däckets placering på bilen och lufttrycket. Nytt är att där nu även kan markeras dragmomentet för fälgbultarna.

Nya Nokian Hakkapeliitta 8 fungerar utan problem både på mindre familjebilar och på mer sportiga bilar. Det nya däcket finns tillgängligt även med Flat Run-teknik och med den högsta möjliga bärkraften, XL.

  • Mycket säkert på snöiga och isiga vägar
  • Ytterst komfortabelt
  • Sparar bränsle och ger grönare mil

Bra vinterdäck
DanneH - 5.12.2018
Köpte det för en månad sedan, på torr asfalt med plusgrader upplevs det lite mjukt vid vissa situationer. Vid minusgrader, is och snöslask så känner jag inte någon skillnad mot ett dubbdäck. Ett mycket tyst däck som känns tryggt.
Bästa vinterdäcken jag haft
magnuss76 - 24.11.2018
Köpte däcken för en månad sen,, bra bränsleekonomiskt, jättebra grepp, ger en skön komfort i bilen, låg ljudnivå
Prisvärda vinterdäck
Tabbe1971 - 22.11.2018
Prisvärda däck med bra egenskaper. Tysta och stabila.
Tyst, säkert och greppigt
niskakoski - 14.11.2018
Vi köpte dessa till vintern för tre år sedan och var mycket nöjda, så pass nöjda att vi behöll däcken och satte på dessa när vi bytte bil, där säljaren ville bjuda på en uppsättning dubbdäck.
Bästa vinterdäcken jag har kört på.
MaWe - 21.10.2018
Fantastiskt grepp på snö och mycket bättre grepp än förväntat på is. Känns nästan lika säkert som att köra dubbat när det är riktigt halt, minus oväsendet. Mycket bra våtgrepp på kall, blöt asfalt. Som sig bör för ett vinterdäck är det sämre grepp på torr asfalt jämfört med sommardäck. Något mjuka i stommen vid sportigare körning, men fullt acceptabelt för att vara vinterdäck.
Riktigt nöjd med däcken!
Fredrikkarlsson - 17.10.2018
Jag har kört med dubb och odubbade däck, inför förra vintern skaffade jag mig R2 225/45 17". Är väldigt nöjd med mitt val, grymt fäste och jag känner mig säker när jag kör oavsett vad det är för väglag. Ångrar definitiv inte att jag valde friktionsdäck istället för ett dubbdäck. Det enda negativa är att jag upplever däcken som lite mjuka vid aktiv körning. Rekommenderar hakkapeliitta R2!
Fantastiska vinterdäck.
stinger9 - 2.4.2018
Har kört på dessa däck nu i en månad och är överväldigad över det fina sidgreppet på hårt packad snö i högre farter. Ett riktigt bra däck att även använda på autobahn.
Bästa vinterdäcket jag haft!
Rogge80 - 20.3.2018
Köpte fyra nya Hakkapelitta R2 och har varit nöjd sedan ja la på dom. Fantastisk skön körkomfort, oerhört bra grepp på snö och väldigt tysta. Körde sträckan Sälen-Hässleholm med en fullastad (3 vuxna och ett barn - ingen takbox) Skoda Supberb Kombi (1,8 TSI bensin) på 06,1l/mil!
Grymt bra däck! Har de min första säsong, funkar klockrent!
Kevin - 3.3.2018
Grymt bra däck! Har de min första säsong, funkar klockrent!
Tack för HAKKA-skydd
pyspunka - 11.2.2018
Hittade Hakka-skydd först efter att skadan skett. När man inte vet om och följer Nokians rutiner så fick jag läggsa mycket energi och väntan innan ersättning utbetalades.

Min recension för Nokian Hakkapeliitta R2

Helhetsbetyg*

Månadens erbjudande - Lyktglaspolering och gratis bilbatterikontroll

Varje månad får du som kund möjlighet att ta del av förmånliga erbjudanden på populära produkter eller tjänster. Nu i januari har du möjlighet att boka lyktglaspolering till förmånligt pris. Du får även möjligheten att kontrollera ditt bilbatteri helt kostnadsfritt!

Ta del av erbjudandet! ×