Nokian Hakkapeliitta R2 dubbfria däck

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Bränsleekonomi: B
Våtgrepp: F
Extern ljudnivå: 72dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 560kg (88)

Nokian Hakkapeliitta R2

Dubbfria däck

(82 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta R2 dubbfria däck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Bränsleekonomi: B
Våtgrepp: F
Extern ljudnivå: 72dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 560kg (88)

Dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R2 är utvecklat att fungera optimalt i nordiska förhållanden. Nokian Hakkapeliitta R2 är rätt val för alla som ställer stora krav på sina däck. Hakkapeliitta R2 erbjuder mycket bra komfort, grönare mil och betydande besparingar när det gäller bränsleförbrukningen. Redan föregångaren till Nokian Hakkapeliitta R2, Nokian Hakkapeliitta R, var betydligt mer bränslesnål än sina konkurrenter och nya Nokian Hakkapeliitta R2 har över 5 % mindre rullmotstånd än sin föregångare.

Nokian Hakkapeliitta R2 ligger i klass för sig när det gäller greppet i varierande förhållanden. Däcket ger utmärkt grepp på snöiga, isiga och våta vägar. De unika greppegenskaperna är möjliga tack vare det exakt utvecklade mönstret och det unika konceptet Cryo Crystal. Nokian Hakkapeliitta R var känt för sitt isgrepp, men nya Nokian Hakkapeliitta R2 är ännu bättre och stannar över 10 meter tidigare än sin föregångare från 80 km/h.

Pålitliga greppegenskaper även i extrema förhållanden

Det unika konceptet Cryo Crystal ger Nokian Hakkapeliitta R2 ett utmärkt sidogrepp och längsgående grepp. Isgreppet på det nya däcket förbättras av diamanthårda greppartiklar som liknar mikroskopiskt små kristaller med många kanter. De fungerar som inbyggda dubbar och greppar effektivt på underlaget och förbättrar speciellt isgreppet. När däcket börjar bli slitet kommer ständigt nya miljövänliga kristaller fram och förbättrar greppet.

Även den nya vintergummiblandningen bidrar till de utmärkta greppegenskaperna och den unika slitstyrkan på Hakkapeliitta R2. Den nya gummiblandningen är pålitlig och ger bra grepp både på våta vägar och vid den farliga blixthalkan. Andelen naturgummi har ökats och förbättrar greppet betydligt i extrema vinterförhållanden, vilket gör att Hakkapeliitta R2 ger ett utmärkt grepp i varierande temperaturer och i alla förhållanden.

På slitbanan på Nokian Hakkapeliitta R2 finns ett ännu tätare lamellnätverk som förbättrar greppet speciellt på våt is. Mellan mönsterklackarna finns så kallade greppklor som förbättrar is- och snögreppet, speciellt vid häftig inbromsning och acceleration.

Däcket har även en lösning mot slaskplaning och på skulderområdet finns speciella klackar som liknar vassa trekanter som slår sönder slaskdynan mellan däcket och vägen. Tack vare dessa slaskklor behåller däcket sitt optimala grepp i slask och förhindrar att slask inte samlas mellan mönsterklackarna.

Även däckets våtgreppsegenskaper har uppmärksammats och utvecklats till max. Nokian Hakkapeliitta R2 har speciella fickformade lameller på skulderområdet som pumpar bort vatten från vägbanan och säkerställer greppet. De patenterade pumplamellerna med större volym och ett stort antal zigzag lameller ökar våt- och isgreppet ytterligare.

Nokian Hakkapeliitta R2 är en pålitlig partner i alla förhållanden

Nokian Hakkapeliitta R2 rullar stabilt och pålitligt i alla förhållanden, tack vare sin sammanhängande mittribba och bestämda rullriktning. Det robusta mittområdet ökar körsäkerheten ytterligare och ger en mer balanserad slitageform. 

Slitbanekonstruktionen med flera lager gör att däcket rullar exakt och säkert oavsett skiftningar på väglaget.  Nokian Hakkapeliitta R2 ger exakta köregenskaper i alla förhållanden, vilket hjälper bilföraren att märka förändringarna i friktionen och reagera i tid. Mönstergeometrin gör att däcket styr säkert och pålitligt även på spåriga vägar.

Slitagevarnare ökar vintersäkerheten

På slitbanan finns en slitagevarnare (DSI-Driving Safety Indicator) och vinterslitagevarnare WSI (Winter Safety Indicator) som även finns på andra Nokian Hakkapeliitta däck. Siffrorna visar mönsterdjupet i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner indikerar det att det är dags att köpa nya vinterdäck för att inte riskera de säkra köregenskaperna.

På en inforuta på däcksidan av Nokian Hakkapeliitta 8 kan man markera däckets placering på bilen och lufttrycket. Nytt är att där nu även kan markeras dragmomentet för fälgbultarna.

Nya Nokian Hakkapeliitta 8 fungerar utan problem både på mindre familjebilar och på mer sportiga bilar. Det nya däcket finns tillgängligt även med Flat Run-teknik och med den högsta möjliga bärkraften, XL.

  • Mycket säkert på snöiga och isiga vägar
  • Ytterst komfortabelt
  • Sparar bränsle och ger grönare mil

Underbara dubbfria däck!
least - 25.2.2016
R2 är perfekta dubbfria vinterdäck med bra grepp. Sitter på bil med AWD. Bra däck både i is, snö och halka. Mjuka och tysta
Med lätthet bästa vinterdäcket
Feedan - 9.2.2016
Det nya Hakka R2 är något helt annat än föregångaren. Det går som på räls! Riktningsstabilt äntligen! Greppet är fenomenalt bra på alla väglag. Detta däcket har övertygat mig att stanna vid dubbfritt.
Bästa dubbfria vinterdäck
Mikael63 - 6.2.2016
Köpte dessa i hösten -15 och körd fram till idag ca. 1000 mil. Har kört dubbfria under senaste 10 åren av olika märken men dessa är bäst i alla kategorier.
Jättebra däck för min typ av körning.
Kicki68 - 29.1.2016
Köpte däcken för 2 månader sen, än så länge har det ju inte varit RIKTIGT vinterväglag men är nöjd så här långt.
Problem på is. Någon mer?
repurban - 26.1.2016
Jag köpte nya däck inför vintersäsongen och valde dessa på grund av alla lovord både i press och bland konsumenter. Vid första ishalkan, dagen efter hjulskifte, märkte jag att de inte fungerade på is. Däcken var såphala! Inget grepp överhuvudtaget! Trodde det kunde bero på att de behövde slitas in innan de började fungera korrekt. Igår var det svår ishalka igen. Samma problem som tidigare. Däcken är såphala. Ingen bromsförmåga, gled förbi en avtagsväg och fick backa tillbaka för att komma in på rätt väg! Senare på min färd gled jag ned i diket och behövde hjälp att komma upp på vägen igen. När jag läser alla omdömen om dessa däck börjar jag tro att jag fått en omgång däck med fabrikationsfel. Någon som råkat ut för det?
Mycket bra vinterdäck
John47 - 11.1.2016
Har haft däcken i två månader och är hittills mycket nöjd. Märker ingen skillnad i bensinförbrukning jämfört med sommardäcken även ljudnivå är mycket bra. har kört dem en del på hård snö/is och blötsnö och greppet är mycket bra,
Bra, Billiga, Brilliant.
Nikel - 9.1.2016
Pendlar 24 mil om dagen året om. Bytte från Hankook sommardäck till R2 och sänkte bränsleförbrukningen. Bra grepp i snö och vinterväglag. Helt klart nöjd.
Bästa däcket!
Fluffe - 6.1.2016
När jag insåg att det var dags för nya vinterdäck ,så var valet lätt! Jag köpte såklart Nokiandäck igen, för jag hade ALDRIG problem med mina gamla däck! Det känns säkert att köra på vintervägar och de håller länge, bara positivt.
Mycket bra däck
AudiTobbe - 3.1.2016
Har tidigare alltid kört med dubbdäck. Bytte till Hakkapeliitta R2 i november och upplever utmärkt grepp och komfort. Kommer inte att byta tillbaks till dubbar igen.
Bästa dubbfria däck jag kört
Lagra49 - 2.1.2016
Har kört dubbfritt i många år ca 3000 mil vinterväg /år Bästa hittils ej spårkänslig, tyst ,bra grepp i snö

Min recension för Nokian Hakkapeliitta R2

Helhetsbetyg*

Månadens erbjudande - Kampanjpris på nyheten Nokian Hakka Van!

Varje månad får du som kund möjlighet att ta del av förmånliga erbjudanden på populära produkter eller tjänster. Nu i April kan du köpa nyheten Nokian Hakka Van till förmånligt pris när du beställer online. Gäller utvalda dimensioner.

Ta del av erbjudandet! ×