nokian_hakka_blue.jpg

Däckegenskaper

Utförsäljning!

Nokian Hakka Blue

Sommardäck

(127 kundomdömen)
nokian_hakka_blue.jpg
Däckdimension ej tillgänglig. Sök efter andra alternativ.
Sök efter fler däckalternativ

Däckegenskaper

Utförsäljning!

Utförsäljning Nokian Hakka BLUE

Ta chansen och beställ ett riktigt premiumdäck till utförsäljningspris! 

Erbjudandet går ej att kombinera med andra erbjudanden, avtal eller rabatter. Begränsat lager. Giltigt t.o.m. 31 Mars 2018.


 

Beskrivning

  • Unikt våtgrepp
  • Säkra och balanserade köregenskaper
  • Komfortabelt och ekonomiskt

Typiskt för den nordiska sommaren är snabbt varierande väglag utan förvarning. Nokian Tyres nya Hakka Blue är speciellt utvecklat för dessa varierande väglag. Däcket är en mästare på våta vägar och garanterar bästa möjliga grepp och köregenskaper på regnhala vägar.

Nokian Hakka Blue är utvecklat för effektiva bilar. Däcket styr exakt och ger säkra mil från tidiga vår till senhöstens sista regnskurar.

Tack vare sina nya innovationer ger Nokian Hakka Blue ett unikt grepp även på våta vägar och stoppar bilen från 80 km/h nästan en meter tidigare än vanliga sommardäck.

Utmärkt våtgrepp

De nya Dry Touch sugrörslamellerna på Nokian Hakka Blue suger effektivt upp vatten mellan slitbanan och vägen och leder vattnet till däckets huvudspår. Innovationen gör att däcket har största möjliga vägkontakt även när vägen är riktigt blöt och greppet blir bättre även på torr väg. Den nya lamellkonstruktionen gör att däcket behåller sina goda våtegenskaper även när det är slitet.

Även de nya så kallade störtspår, ellipsformade hål som lagrar mer vatten i takt med att spårvolymen i de tvärsgående spåren ökar, minskar risken för vattenplaning.

Miljövänligt och komfortabelt

Däckets nya slitbanegummiblandning, en kombination av silica och tallolja, är optimerad för högre hastigheter. Den här intelligenta kombinationen förbättrar våtgreppet även i mycket låga temperaturer, tidigt på våren och sent på hösten.

Nokian Hakka Green tål våra grova nordiska vägar mycket bra och den nya gummiblandningen och det nya mönstret gör att däckets rullmotstånd är bland de lägsta i sin hastighetsklass. Däcket rullar lätt, vilket minskar bränsleförbrukningen. Det låga rullmotståndet minskar även de miljöskadliga koldioxidutsläppen.  

Det för Hakka-däckfamiljen typiska inside-outside mönstret ger däcket exakta köregenskaper. I väggarna av däckets längsgående ribbor finns små halvrunda hål som liknar ytan på en golfboll. Den här Silent Groove -tekniken sänker ljudnivån både i kupén och externt. Tillsammans innebär dessa nya innovationer att körningen blir en komfortabel upplevelse.

Slitagevarnare underlättar kontrollen av slitaget

Nokian Hakka Blue har självklart den av Nokian Tyres patenterade slitagevarnaren DSI (Driving Safety Indicator) som med tydliga siffror visar det återstående mönsterdjupet. Säkerheten utökas även med hjälp av vattenplaningsvarnaren. Det mångsidiga däcket omfattas av Nokian Tyres Hakka-skydd.

Nokian Hakka Blue är avsett till medelstora och effektiva familjebilar och finns i 21 dimensioner, från 15 tum upp till 17 tum. Alla dimensioner har XL-märkning, vilket innebär att de har största möjliga bärighet.

Stabila och bra
Jumjum - 4.12.2015
Kan inte hitta någon brist på dessa däck. Punkteringsgarantin har utnyttjats och det var verkligen en trevlig garanti.
Kanondäck för vettig peng!
gaisaren - 13.11.2015
Mkt nöjd med dessa däck. Tystgående och med bra "rull".Tummen upp!
Dålig kvalitet på sommardäcket
nunnamor56 - 2.11.2015
Efter 1500 mil är mina SUV däck slut. Vår verkstad kollade hjulinställning och allt annat när de monterade däcken. Har ju heller inte varit någon varm sommar i år, så att mönstret kan ha smält bort. Även på bilbesiktningen i oktober tyckte man att dessa däck borde ha hållit längre.
Det bästa sommardäcket som jag haft.
Nille2015 - 23.10.2015
Jag köpte däcken för en månad sedan efter som mina gamla Nokian var slut och jag vill kunna köra min lilla dotters son som är 6 månader i en säker bil med bra väghållning. Därför blir valet av däck en självklarhet. :)
Däck för blåljusfordon
SafeTrans - 22.10.2015
Nokina Hakka Blue är pålitligt i vått och torrt, följsamt och tål stora påfrestningar. Däcket klarar avancerad körning, både när det gäller styrning och väghållning, men också när det gäller hållfasthet/tålighet. Däcket är tåligt mot kantstenar och annat som hamnar i färdvägen under en trängande körning. Hakka Blue är väl lämpat för oöm körning helt enkelt
En uppdatering från en tidigare recension
biltestaren - 22.9.2015
Det styr perfekt dit man vill, fint och logiskt. Köregenskaperna är exemplariska och pålitliga(både på vått och torrt), väghållningen är utomordentlig i pressade situationer. Däcket går ganska tyst och bränsleförbrukningen är faktiskt bra även för stora däck. Har utvärderat Hakka blue i olika tester och utvärderingar för certifieringssyfte med en volvo som har specialchassi och 215/65/R16 102V XL med 3.0 i ringtryck. Däcket funkar väldigt bra jämfört med andra däck, det är pålitligt i extrema situationer när andra däck sviker. Hakka blue är slitagetåligt, även efter de upprepade och mycket påfrestande tester som däcket utsatts för. Den fina styrningen hänger med upp till omkring 160-170 km/h, sen blir färden vinglig. och vid 200 km/h blir däcket överstyrt och styr för mycket för att få en stabil färd, antagligen pga den finkänsliga logiska styrningen, som nokian annars lyckats bra med vid normala körförhållanden. Alla andra saker är positivt och det är få däck som presterar så bra som Hakka blue. Rullmotståndet är bra och jag ställer mig tveksam till om det verkligen platsar i bränslekategori C som det är märkt. Har märkt att förbrukningen minskat, men inte noterat några siffror, när bilen övergått från italienska slingriga speghettidäck till finsk sisu. Det är det mest optimala sommardäcket för medelsvensson med normal användning, eftersom det ger så mycket mer än man förväntar sig av ett däck. Köp, ni kommer inte ångra er.
Vilken lättnad
Josefsson - 16.9.2015
Bytte till nya sommardäck och valde samma som tidigare, Hakka Blue. Valet var lätt, eftersom jag var helnöjd med de utslitna. Tysta, stabila och en behaglig känsla är min uppfattning om däcken. Mycket nöjd alltså!
Bra sommardäck
JosefineB - 9.9.2015
Jag köpte däcken för några veckor sen och är väldigt nöjd. Speciellt nöjd med hur fint dom fungerar även vid mycket regn, bättre än alla däck jag testat tidigare
Bra tysta och stabila sommardäck!
morfarspyret - 25.8.2015
Har nu kört med Hakka Blue i några månader; Bytte från Continental PremiumContact 5 och i jämförelse med dessa känns Hakka Blue mer stabila ( Continentaldäcken hade bra grepp, men kändes ibland lite "sladdriga" ). Därtill är Hakka lue-däcken betydligt tystare och rullar längre då man släppt gaspedalen. Har ännu ej märkt någon skillnad när det gäller grepp på mycket våt väg, på torr asfalt bromsade Continentaldäcken nog aningen snabbare. Vi får väl se vad de går för när höstrusk och kyla slår till.
Fort utslitna, bra tills dess
Pendlarlars - 18.8.2015
Jag körde kanske 3 500 mil med hakka blue 215/65 16, rätt fort, mest landsväg med jämn fart. Sen var det cirka 3 mm kvar, och där hjulinställningen varit lite dålig ca 1 mm. Min slutsats är att de har för dålig hållbarhet och slits blixtsnabbt vid lite fel hjulinställningen.

Min recension för Nokian Hakka Blue

Helhetsbetyg*