Sommardäck

Nokian Hakka Blue

Utförsäljning!

Min recension för Nokian Hakka Blue

Helhetsbetyg*
Titel
Recension* (Längd minst 50 tecken)
Användarnamn*
E-postadress*
Jag vill ta emot information gällande produkter och erbjudanden
Ja
Nej
Rekommenderar du denna produkt till en vän?
Ja
Nej
Jag godkänner användarvillkoren.

Din recension har skickats in och väntar på granskning.

Utförsäljning Nokian Hakka BLUE

Ta chansen och beställ ett riktigt premiumdäck till utförsäljningspris! 

Erbjudandet går ej att kombinera med andra erbjudanden, avtal eller rabatter. Begränsat lager. Giltigt t.o.m. 31 Mars 2018.


 

Beskrivning

  • Unikt våtgrepp
  • Säkra och balanserade köregenskaper
  • Komfortabelt och ekonomiskt

Typiskt för den nordiska sommaren är snabbt varierande väglag utan förvarning. Nokian Tyres nya Hakka Blue är speciellt utvecklat för dessa varierande väglag. Däcket är en mästare på våta vägar och garanterar bästa möjliga grepp och köregenskaper på regnhala vägar.

Nokian Hakka Blue är utvecklat för effektiva bilar. Däcket styr exakt och ger säkra mil från tidiga vår till senhöstens sista regnskurar.

Tack vare sina nya innovationer ger Nokian Hakka Blue ett unikt grepp även på våta vägar och stoppar bilen från 80 km/h nästan en meter tidigare än vanliga sommardäck.

Utmärkt våtgrepp

De nya Dry Touch sugrörslamellerna på Nokian Hakka Blue suger effektivt upp vatten mellan slitbanan och vägen och leder vattnet till däckets huvudspår. Innovationen gör att däcket har största möjliga vägkontakt även när vägen är riktigt blöt och greppet blir bättre även på torr väg. Den nya lamellkonstruktionen gör att däcket behåller sina goda våtegenskaper även när det är slitet.

Även de nya så kallade störtspår, ellipsformade hål som lagrar mer vatten i takt med att spårvolymen i de tvärsgående spåren ökar, minskar risken för vattenplaning.

Miljövänligt och komfortabelt

Däckets nya slitbanegummiblandning, en kombination av silica och tallolja, är optimerad för högre hastigheter. Den här intelligenta kombinationen förbättrar våtgreppet även i mycket låga temperaturer, tidigt på våren och sent på hösten.

Nokian Hakka Green tål våra grova nordiska vägar mycket bra och den nya gummiblandningen och det nya mönstret gör att däckets rullmotstånd är bland de lägsta i sin hastighetsklass. Däcket rullar lätt, vilket minskar bränsleförbrukningen. Det låga rullmotståndet minskar även de miljöskadliga koldioxidutsläppen.  

Det för Hakka-däckfamiljen typiska inside-outside mönstret ger däcket exakta köregenskaper. I väggarna av däckets längsgående ribbor finns små halvrunda hål som liknar ytan på en golfboll. Den här Silent Groove -tekniken sänker ljudnivån både i kupén och externt. Tillsammans innebär dessa nya innovationer att körningen blir en komfortabel upplevelse.

Slitagevarnare underlättar kontrollen av slitaget

Nokian Hakka Blue har självklart den av Nokian Tyres patenterade slitagevarnaren DSI (Driving Safety Indicator) som med tydliga siffror visar det återstående mönsterdjupet. Säkerheten utökas även med hjälp av vattenplaningsvarnaren. Det mångsidiga däcket omfattas av Nokian Tyres Hakka-skydd.

Nokian Hakka Blue är avsett till medelstora och effektiva familjebilar och finns i 21 dimensioner, från 15 tum upp till 17 tum. Alla dimensioner har XL-märkning, vilket innebär att de har största möjliga bärighet.

03.04.2013

Dom små landsvägarnas hjälte!

Jygge

Svårbemästrade, krokiga och allt annat än perfekta vägar. Det är min vardag. Som fältsäljare med norrlands inlands vägnät som arbetsplats så sliter man hårt på däcken. Eftersatta vägar, ständiga tjälskott och asfalt som sett sina bästa dagar. Det i kombination med nyckfullt väder. Sedan jag skaffade Nokian Hakka Blue så har jag fått en vän för livet! Däck som jag litar på, även när vägarna ser ut som i exempelvis södra norrlands inland....

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

15.10.2013

Flyttar fram vad som är gränsen för andra däck

Robert

Väldigt sköna däck att köra med och greppar bra på vägen och ger en bra självförtroende när man kör även i blöt. Den är inte stötig när man kör på ojämn väg som andra premium däckmärken är.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

22.04.2013

Jämnföring HAKKA Blue och Michelin

Christer

Kan bara konstatera att Hakka Blue är betydligt tystare än vad Michelin.s däck är. Behöver inte ha radion på mer än 4 med Hakka däremot måste jag fördubbla till 8 med Michelin. Skalan går till 20 på radion

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

29.03.2013

Jag kan sa bara,Utmärkt!!!

Megadeth13

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

22.03.2013

Grymma sulor!

Svenne4

Köpte mina hakka blue efter tips. Riktigt nöjd. Ljudnivån, bränsleförbrukningen, komfort, finns inget att klaga på. 

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

14.04.2013

Prisvärda

pelle69

Jag köpte däcken för 1 år sedan och har kört ca.1000mil. Det jag märkte först var hur tysta däcken var och det är ju positivt. När jag hade kört 800 mil så var det dax för skiftning av däck, det jag då märkte var hur mycket det skiljer på slitaget mellan däcken fram och bak. Hur märkte jag detta på ett enkelt sätt då ? Jo, för det geniala sättet att märka däcket med siffror i slitbanan som motsvarar millimeter av däcket som är kvar. Väghållningen med dessa däck har jag bara positivt att säga och jag har märkt att det är ett bra däck även i regn.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

02.04.2013

Över förväntan

SePa

jag köpte nya däck ifjol till min privatbil (Honda Civic Hybrid) och valet föll just på Nokian Hakka blue. Bilen går tystare och enl. färddatorn så drar den mindre bränsle  även om bilen är bränslesnål redan från början. ( ca 0,6 l/mil blandat körning) Bara första veckans körning gjorde mig övertygad om att dessa var dom i särklass bästa däcken jag haft. Jag kör yrkesmässig trafik sedan 1988 och har enl. egen beräkning över 3 miljoner kilometer bakom mig så bra däck är en nödvändighet även om man är "duktig" chaufför

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

29.04.2013

Komfort och säkerhet

voodoo

Tysta och komfortabla däck som klarar vattenplaning mycket bra. Kör andra säsongen.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

28.03.2013

Tyst och följsamt

Conrad

Ett mycket tyst och följsamt däck som känns säkert både vid vått som torrt underlag. Med ett fast grepp i hård körning och behaglig komfort på glidarturen. 

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

04.04.2013

Fantastiska däck

Osa1969

Tysta och med ett otroligt grepp bränsleförbrukningen minskade också när jag bytte däck.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

Ladda mer
Visa alla
15"
16"
17"
15"
Däckstorlek: 205/60R15 95V XL
Pris: 1062 kr
903.00 kr
Pris (4st):
4248.00 kr
3612.00 kr
Pris monterat och klart på bilen:
5288.00 kr
4652.00 kr
» Boka tid för service

Produktegenskaper

Lastindex: 690 kg

Hastighetsindex: 240 km/h

Diameter: 15 "

Höjd: 60

Bredd : 205 mm