nokian_hakkapeliitta_7_suv.jpg

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV

Dubbdäck

(36 kundomdömen)
nokian_hakkapeliitta_7_suv.jpg
Däckdimension ej tillgänglig. Sök efter andra alternativ.
Sök efter fler däckalternativ
  • Utmärkt grepp på alla väglag
  • Exakta och jämna köregenskaper
  • Slitstyrka för SUV-bilar

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV förenar på ett helt nytt sätt utmärkt grepp, unik slitstyrka och exakta köregenskaper. Det utmärkta vintergreppet och den mjuka vägkontakten garanteras av Air Clow Technology, som Nokian Tyres har utvecklat, en kombination av den nya dubblösningen och de små lufthål som finns på framkanten av mönsterklackarna.

Utmärkt sidogrepp ger extra säkerhet vid extrema situationer

Nokian Hakkapeliitta 7 är optimerad för bilförare som vill njuta av de egenskaper som den motorstarka stadsjeepen kan erbjuda. Ett bra sidogrepp är speciellt viktigt för höga SUV-bilar för att greppet ska kunna hållas även vid extrema situationer.

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV har på skuldrorna skräddarsydda gradvisa slaskkilar som förbättrar det utmärkta sidogreppet. Däcket kan optimalt samverka med alla nya körstabilitetssystem, vilket gör att Nokian Hakkapeliitta 7 SUV ger mer säkerhet och framkomlighet i krävande förhållanden.

Säker framkomlighet även på dåliga vägar

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV är utvecklat för att ge jämna och pålitliga köregenskaper i alla förhållanden. Däcket bär sina stora hjulbelastningar utan problem på snöiga, isiga och våta vägar och köregenskaperna är mycket goda även på torra vägar. Vid extrema situationer ger däcket ett säkert grepp och exakta köregenskaper.

Den täta zig zag lamelleringen med skarpa kanter och det aggressiva mönstret ökar greppet ytterligare. Tack vare sin mönstergeometri fastnar inte snö eller slask i mönstret utan däcket har mycket goda rensningsegenskaper. Körning i djup snö och på smala skogsvägar sker utan problem med dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 7 SUV.

Slitstyrka på alla vägar

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV är pålitligt även i tufft SUV-bruk. Däckets förstärkta sidor ger bra skydd mot stick- och skärskador.

Även däckets gummiblandning ökar däckets slitstyrka. Blandningen av silica och naturgummi förbättrar utöver isgreppet även däckets skydd mot rivskador. Tack vare det klarar Nokian Hakkapeliitta 7 SUV utmärkt även möten med vassa stenar.

Slitagevarnare förbättrar säkerheten

På slitbanan finns som vanligt en slitagevarnare DSI (Driving Safety Indicator) som Nokian Tyres har patenterat. Siffrorna mitt på däcket visar huvudspårens mönsterdjup i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner är det dags att köpa nya vinterdäck eftersom däcket ska ha ett mönsterdjup på minst fyra millimeter för att det ska ge ett säkert vintergrepp.

 

Jag är jättenöjd det är kanon bra och stabila däck
Peter6710 - 28.1.2016
Jag köpte mina däck innan julen 2015. Dom är förhållandevis tysta när jag kör på motorvägen
Grymt bra däck
Hakka - 2.1.2016
Efter att jag har kört andra märken under många år tyvärr , har jag nu insätt vad lätt det är att bestämma sej för RÄTT Däckval stort tack Se däck i Sundsvall
Mina bästa vänner på vinterväg!
Freemont - 30.10.2015
Är inne på andra vintern med Nokian´, mycket nöjd. Tryggt i alla lägen!!!
Kanondäck toppenbra
Lexus - 22.2.2015
Har haft dessa ca 2 månader och är jättenöjd. Grymt bra väggrepp och rullar tyst och fint.
Bästa vinterdäcken någonsin
Em88 - 27.1.2015
Jag köpte mina vinterdäck för 3 månader sedan. Jag är super nöjd funkar lika bra på is som snöigt väglag. Jag har alltid bra grepp å stabila däck. Har aldrig haft bättre däck än dom jag har nu.
Bästa köpet att köra på vinterväglag
Buggdansaren - 22.1.2015
Jag ville ha ett bra vinterdäck och som man kunde köra med min SUV bil och ta sig fram både när det är barmark, snö och is och fann att Nokia Hakapelitta 7 Suv var ett bra däck som motsvarande mina förväntningar och nu kan jag köra säkert!
Perfekt i alla lägen
MikaelBrandstrom - 25.12.2014
Jag satte på däcken tidigt. Jag använder bilen både till jakt och till långa resor. På de små skogsvägarna hjälper däcken mig att inte glida av och gör så att man får det där lilla extra fästet som behövs. På en långresa på E4:an går bilen tyst och mjukt, även på torr asfalt.
verkar vara däck som jag kommer att trivas med
nockkon - 18.12.2014
nyinköpta till denna säsong tyvärr inget väder som ger ett riktigt resultat
Håller vad de lovar - med råge!
Klanke - 23.11.2014
Hittills kört barmark, blöt och torr, i allt från stadskörning till motorväg. Tysta för att vara dubb. Bra vägegenskaper.
Tryggt på hal väg!
Ansy - 16.4.2013
De absolut bästa vinterdäck jag har haft. Hyfsat tysta och ett grymt grepp! Enda nackdelen är att man måste kolla i backspegeln innan man bromsar, bilen bakom får sällan stopp lika fort. Funderade först på billigare däck, men valde sedan det bästa som gick att hitta. Ångrar det inte en sekund. Efter 500 mil kalla norrländska vägar och slaskiga motorvägar med hela familjen i bilen så är tryggheten man känner värd varenda krona.

Min recension för Nokian Hakkapeliitta 7 SUV

Helhetsbetyg*