Nokian_Hakkapeliitta_R3_SUV_with_rim_2000x2000.png

Nokian Hakkapeliitta R SUV

Dubbfria däck

(5 kundomdömen)
Nokian_Hakkapeliitta_R3_SUV_with_rim_2000x2000.png
Däckdimension ej tillgänglig. Sök efter andra alternativ.
Sök efter fler däckalternativ
  • Jämna köregenskaper
  • Utmärkt grepp både på snöiga vägar och barmark
  • Lågt rullmotstånd

Nokian Hakkapeliitta R SUV är rätt val för SUV-bilister som vill ha dubbfria vinterdäck som är utvecklade för våra krävande nordiska förhållanden. Hakkapeliitta R SUV tar sig pålitligt och säkert fram på alla vinterväglag.

Mästare på nordiska vintervägar

Nokian Hakkapeliitta-vinterdäckfamilj erbjuder pålitliga vinterdäck för nordiska förhållanden och Hakkapeliitta R SUV är en exemplarisk medlem i familjen. Det här SUV-däcket fungerar jämnt och säkert både på snöiga och torra vägar. Däcket ger även ett pålitligt och säkert grepp på isiga och våta vägar.

Nokian Hakkapeliitta R SUV ger på isunderlag ett grepp som ligger över genomsnittet för dubbfria vinterdäck. Däckets isgrepp har förbättrats med hjälp av ett nytt mönster och nya gummiblandningar. Exakta köregenskaper i alla situationer är viktigt för höga och tunga SUV-bilar. Nokian Hakkapeliitta R SUV har speciella greppklor som ser till att bilen alltid styr exakt och bilen behållet sitt grepp även på hala vägar.

Lågt rullmotstånd minskar bränsleförbrukningen

Utöver säkerheten uppmärksammar Nokian Hakkapeliitta R SUV även SUV-bilistens plånbok. Däcket har ett mycket lågt rullmotstånd, vilket minskar bränslekostnaderna och sparar samtidigt även miljö genom att minska de miljöskadliga koldioxidutsläppen.

Nokian Hakkapeliitta R SUV har ett brett sortiment av dimensioner och däcket passar till nästan alla SUV-bilar. Många av dimensionerna är utvecklade för att hålla även på tyngre bilmodeller och de har märkningen XL. Detta dubbfria SUV-däcket för nordiska vinterförhållanden har hastighetsklass R (max 170 km/h). De flesta konkurrentdäcken har oftast hastighetsklass Q (max 160 km/h). 

 

Däcket som både håller greppet och vad man lovar.
MitchX3 - 11.4.2013
Mycket bra friktionsdäck för vinterbruk. Man saknar dubbarna endast någon enstaka gång under vintern, och då vid blank is. Men så slipper man det högre vägljud som dubbdäcken har varje dag som det är barmark under vintern.
Stabilt i snön
Tomas - 7.4.2013
Som testförare för Nokian har jag hårdkört Hakka R hela vintern på min pick up. Utan tvekan är det ett mycket kompetent däck. Isgreppet, trots avsaknad av dubb är imponerande, i låga hastigheter och när man backar i isiga backar märks det tydligt. I djupare snö äter sig däcken fram något otroligt genom snön och ett par decimeter har jag forcerat i låg hastighet i vinter. På mindre snötäckta vägar, i högre hastighet och blandat väglag är däcken mycket stabila och man märker när man provocerar för mycket. Ibland kan man dock känna att dubben saknas. Det är det där sista greppet som gör att isskorpan under snön övervinner däcket. Ett dubbdäck är då nästan alltid bättre men det här är så bra odubbat man kan köra runt på.
Inga konstigheter!
dannek - 2.4.2013
Med två skidresor i bagaget i år var detta ett bra köp. Finns ingenting jag kan klaga på, lite ljud och grym framkomlighet. Skulle välja dessa däck igen.
Minst lika bra som dubbat om än inte bättre!
Fiskarn - 24.3.2013
Fungerar utmärkt på både is och snö. suger sig fast och fungerar mycket bra tillsammans med 4wd.
Helnöjd & Återkommande!!!
Patrick - 24.3.2013
Blev åter igen Däck från Nokian! Har kört i många år på dubbfria däck både på 4wd bilar som 2wd och nu min VW Tiguan. EftersomTiguan kan vara lite framtung så passar dessa däck utmärkt eftersom dom tar den extra vikten.Utan tvekan rekommenderar jag dessa!!

Min recension för Nokian Hakkapeliitta R SUV

Helhetsbetyg*