Nokian Hakkapeliitta R2 SUV dubbfria däck

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Hakka-skydd
Aramid Guarantee

EU-däckmärkning

Rullmotstånd: B
Våtgrepp: F
Ljudnivå: 72dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 1000kg (108)

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Dubbfria däck

(20 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV dubbfria däck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Hakka-skydd
Aramid Guarantee

EU-däckmärkning

Rullmotstånd: B
Våtgrepp: F
Ljudnivå: 72dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 1000kg (108)

Dubbfria vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ger både utmärkt vintergrepp och exakta köregenskaper. Tillsammans garanterar det stabila köregenskaper utan bekymmer. Nya Hakkapeliitta R2 SUV är utvecklat att fungera även i tufft bruk och i varierande förhållanden utan problem.

Det nya däcket för stadsjeepar har samma innovationer och tekniska lösningar som Nokian Hakkapeliitta R2 för personbilar. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV är en fullvärdig medlem i Nokian Tyres Hakkapeliitta vinterdäckfamilj och är som hemma i tuffa nordiska vinterförhållanden.

Nya Cryo Crystal Concept garanterar optimalt grepp

Det av Nokian Tyres utvecklade konceptet Cryo Crystal, tillsammans med en slitbanegummiblandning som är speciellt utvecklad för dubbfria sommardäck, garanterar att Nokian Hakkapeliitta R2 SUV fungerar utan problem oavsett väglaget.

Gummiblandningen innehåller diamanthårda greppartiklar som liknar kristaller med många kanter. De greppar effektivt på underlaget och förbättrar speciellt isgreppet. Dubbfria Nokian Hakkapeliitta R2 SUV kan även bära tunga laster, både på snöiga och isiga vägar utan problem. Däcket är pålitligt även på våta och torra vägar.

Stabila köregenskaper på alla väglag

I utvecklingen av Nokian Hakkapeliitta R2 SUV har man tagit hänsyn till att SUV-bilar är höga och har hög prestanda, vilket gör det speciellt viktigt att bilen har stabila och jämna köregenskaper med bra grepp.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV har raka och effektivt graderade skuldror som ger utmärkt grepp speciellt i kurvor. Mönstret på detta dubbfria däck har utvecklats så att köregenskaperna är säkra och stabila speciellt på halt väglag. Detta garanteras bland annat med hjälp av den tätare zigzag lamelleringen med vassa kanter.

Mönstret på Nokian Hakkapeliitta R2 SUV med sina kraftiga spår och de öppna mellanrummen mellan mönsterklackarna på skuldrorna gör att snö och slask inte fastnar i mönstret. De polerade sidospåren leder aktivt bort slask, vilket minskar risken för den farliga slask- och vattenplaningen.

Stabil och jämn vägkontakt

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV ger pålitligt snö- och isgrepp även vid tuffa accelerationer och inbromsningar. Mönsterklackarnas kanter på däckets mittområde förbättrar speciellt snögreppet. Mellan mönsterklackarna finns graderade greppklor som förbättrar is- och snögreppet. Vintersäkerheten förbättras också med hjälp av lamellväckaresom finns både på skulder- och mittområdet.

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV har också patenterade pumplameller som säkerställer en jämn vägkontakt och som leder bort vatten mellan däcket och vägbanan.

Jämna köregenskaper och stilig design

Nokian Hakkapeliitta R2 SUV är ett utmärkt val för bilägare som njuter av prestandan på sina bilar, men som även sätter värde på miljö och ekonomi.

Det nya mönstret med sin sammanhängande mittribba och de breda, kraftigt lamellerade mönsterklackarna ger jämna köregenskaper även i högre hastigheter. Det robusta mittområdet gör att däcket slits mer balanserat, vilket ger extra säkerhet när däcket blir äldre.

Ojämnheter på vägbanan som skapar stötar eller vibrationer på däcket dämpas av däckens sidor och belastar inte fälgen.

Miljövänligare Nokian Hakkapeliitta R2 SUV har ett rullmotstånd som till och med är lägre än på vanliga sommardäck. Det låga rullmotståndet minskar bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen. Det otroligt låga rullmotståndet är möjligt tack vare däckets helt nya mönster och en helt ny typ av slitbanegummiblandning.

Slitagevarnare ökar säkerheten

På slitbanan finns som vanligt en slitagevarnare (DSI-Driving Safety Indicator) som Nokian Tyres har patenterat. Siffrorna mitt på däcket visar huvudspårens mönsterdjup i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner är det dags att köpa nya vinterdäck.

I det mångsidiga sortimentet finns 47 produkter, från 15 tum till 21 tum, både för mindre och större stadsjeepar.

  • Utmärkt grepp på vintervägar
  • Stabila och jämna köregenskaper
  • Exakta köregenskaper oavsett förhållanden

Mycket bra dyst och stabild vinderdäck
Dantheman - 12.1.2016
Jag köpte dubbfritt efter att ha kört med dubb under många år. Förvånad hur bra grepp och hur stabilt däcket är !. Att det är tyst och bilen drar lite gör saker ändå bättre. Passar utmärkt på en Volvo XC60 Körde 100mil på ren vinterväg - mycket halt förra veckan i samband med skidsemester och däcket levererade mycket bra under hela resan. Känns tryggt !
Bästa friktionsdäcket som finns
andols73 - 17.12.2015
Jag köpte Nokian R2 suv till min Toyota Rav4 och dom är dom bästa däcken jag haft, dom är tysta och fungerar på halt väglag.
Tyst o bra grepp!
Johnnnn - 14.12.2015
Superdäck helt enkelt! Hörs inget av dom om jag jämför med sommardäcken!
Bästa vinterdäcket jag haft!
CindyTurbo - 6.12.2015
Fungerar på ALLA underlag. Tyst och behaglig framdrift. Upplevs som mycket säkert!
Nöjd
Westerhaag - 4.12.2015
Är jätte nöjd än så länge, inte haft dom så länge än. Men det jag märkt så levererar dom och är super nöjd. Går tyst bra grepp i snön
Bästa däck jag haft
Nejlikan - 22.10.2015
Har åkt en vinter och längtar efter att få sätta på dom, mycket tyst och behagligt samt säkert.
Äntligen vinter!
Jocke77 - 9.2.2015
Fantastiskt härliga vinterdäck, bilen går mjukt, tyst o stabilt med bra grepp. Valde mellan Hakka 8 med dubb men jag tror jag valde rätt, skönt när det rullar tyst. Jag bävar lite för att sätta på sommardäcken med lågprofil...
Dubbfria däcket som är lika bra som dubbdäck.
aRWe58 - 17.1.2015
Har nu kört på detta däck i ca 2 månader och det fungerar lika bra som dubbdäck. Grepp när man accelrerar, bromsar och svänger är nästan som att köra på en blöt sommarväg. Komfort och ljudnivån är i toppklass. Sen att köra dubbfritt känns ju bra för slitage på vägarna och miljön.
Det tystaste och mest bekväma vinterdäck jag haft!
Roffe49 - 17.12.2014
Satte R2 på personbilen förra vintern och var helnöjd. Svårt att gå tillbaka till sommardäcken när väl den tiden kom. Köpte nu R2 SUV till Honda CRV:n och är lika helnöjd. Även uppbackningen efteråt för jag fick en spik i däcket efter två veckor. Däckfirman tog det med en gång och jag behövde inte betala någonting. Det kallar jag god efterservice utan krångel!!
Tystnad! Tack, äntligen.
Offsider - 10.12.2014
Jag har haft däcken på bilen i en dryg månad nu. Det första som slog mig, när jag körde från däckfirman, är hur tysta däcken är. Redan i låga hastigheter så märker jag en markant skillnad mot hur däcken innan lät tidigare, och då jämför jag med sommardäcken. I högre farter så hör jag numera vindbruset från mina sidospeglar, något jag inte gjorde tidigare då vägbruset överröstade det. Det är faktiskt som om jag har fått en ny bil, vilket gör att jag och resten av familjen är grymt nöjda med köpet. Att däcken greppar bra är även det något jag kan skriva under på. Har inte kört sådär överdrivet många mil i halkan ännu, men hittills så känns däcken pålitliga. Det är skillnad på premiumdäck och resten.

Min recension för Nokian Hakkapeliitta R2 SUV

Helhetsbetyg*

Månadens erbjudande - AC-service från 1345kr

Varje månad får du som kund möjlighet att ta del av förmånliga erbjudanden på populära produkter eller tjänster. Nu under juni och juli kan du boka AC-service för endast 1345kr - Boka tid redan idag!

Ta del av erbjudandet! ×