Dubbdäck

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV

Min recension för Nokian Hakkapeliitta 7 SUV

Helhetsbetyg*
Titel
Recension* (Längd minst 50 tecken)
Användarnamn*
E-postadress*
Jag vill ta emot information gällande produkter och erbjudanden
Ja
Nej
Rekommenderar du denna produkt till en vän?
Ja
Nej
Jag godkänner användarvillkoren.

Din recension har skickats in och väntar på granskning.

  • Utmärkt grepp på alla väglag
  • Exakta och jämna köregenskaper
  • Slitstyrka för SUV-bilar

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV förenar på ett helt nytt sätt utmärkt grepp, unik slitstyrka och exakta köregenskaper. Det utmärkta vintergreppet och den mjuka vägkontakten garanteras av Air Clow Technology, som Nokian Tyres har utvecklat, en kombination av den nya dubblösningen och de små lufthål som finns på framkanten av mönsterklackarna.

Utmärkt sidogrepp ger extra säkerhet vid extrema situationer

Nokian Hakkapeliitta 7 är optimerad för bilförare som vill njuta av de egenskaper som den motorstarka stadsjeepen kan erbjuda. Ett bra sidogrepp är speciellt viktigt för höga SUV-bilar för att greppet ska kunna hållas även vid extrema situationer.

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV har på skuldrorna skräddarsydda gradvisa slaskkilar som förbättrar det utmärkta sidogreppet. Däcket kan optimalt samverka med alla nya körstabilitetssystem, vilket gör att Nokian Hakkapeliitta 7 SUV ger mer säkerhet och framkomlighet i krävande förhållanden.

Säker framkomlighet även på dåliga vägar

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV är utvecklat för att ge jämna och pålitliga köregenskaper i alla förhållanden. Däcket bär sina stora hjulbelastningar utan problem på snöiga, isiga och våta vägar och köregenskaperna är mycket goda även på torra vägar. Vid extrema situationer ger däcket ett säkert grepp och exakta köregenskaper.

Den täta zig zag lamelleringen med skarpa kanter och det aggressiva mönstret ökar greppet ytterligare. Tack vare sin mönstergeometri fastnar inte snö eller slask i mönstret utan däcket har mycket goda rensningsegenskaper. Körning i djup snö och på smala skogsvägar sker utan problem med dubbdäcket Nokian Hakkapeliitta 7 SUV.

Slitstyrka på alla vägar

Nokian Hakkapeliitta 7 SUV är pålitligt även i tufft SUV-bruk. Däckets förstärkta sidor ger bra skydd mot stick- och skärskador.

Även däckets gummiblandning ökar däckets slitstyrka. Blandningen av silica och naturgummi förbättrar utöver isgreppet även däckets skydd mot rivskador. Tack vare det klarar Nokian Hakkapeliitta 7 SUV utmärkt även möten med vassa stenar.

Slitagevarnare förbättrar säkerheten

På slitbanan finns som vanligt en slitagevarnare DSI (Driving Safety Indicator) som Nokian Tyres har patenterat. Siffrorna mitt på däcket visar huvudspårens mönsterdjup i millimeter. Snöflingesymbolen är synlig tills mönsterdjupet är fyra millimeter. När den försvinner är det dags att köpa nya vinterdäck eftersom däcket ska ha ett mönsterdjup på minst fyra millimeter för att det ska ge ett säkert vintergrepp.

 

23.03.2013

Klockrent

Perra36

Jag köpte mina hacka 7 hösten 2011 och har åkt ca 3500 mil och dom är fortfarande grymt greppvänliga, har inte märkt någon som helst avtrubbning på prestandan, helt underbara att åka på. Verkligen ett däck som man kan lita på.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

23.03.2013

Otroligt grepp på vintervägar!

Sandstig

Jag köpte Nokia Hakkapeliitta 7 SUV till min Volvo XC60 efter mycket studerande av däcktester hösten 2012, jag har aldrig känt mig så säker och trygg på våra stundtals isiga och snöiga vintervägar här på Västkusten. Greppet lämnar inget att önska oavsett underlag. Komforten och ljudnivån är helt fenomenal, märkte ingen större skillnad alls ifrån bytet av sommardäcken, väldigt skönt när man skall åka långt att slippa höra dånet från däcken! För mig kommer valet vara lätt nästa gång det är dags att byta däck, det finns bara en tillverkare att köra på, Nokian!

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

28.03.2013

Mitsubishi Outlander 2,2D

walle79

"Bilen sitter som ett smäck , med Hakkapelittas 7 SUV vinterdäck" (Smäck=Fastklistrad på väg) Mitt val pga av jag har haft jättebra grepp, både på lös och packad snö, på ishala vägar, och är ett tyst och fint däck, där vi kan prata och höras i kupén utan att det blir jobbigt. Däcket ser också nästan nytt ut och inga dubbar har lossnat under denna säsong, så jag ger däcket full poäng 5 av 5 möjliga.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

16.04.2013

Tryggt på hal väg!

Ansy

De absolut bästa vinterdäck jag har haft. Hyfsat tysta och ett grymt grepp! Enda nackdelen är att man måste kolla i backspegeln innan man bromsar, bilen bakom får sällan stopp lika fort. Funderade först på billigare däck, men valde sedan det bästa som gick att hitta. Ångrar det inte en sekund. Efter 500 mil kalla norrländska vägar och slaskiga motorvägar med hela familjen i bilen så är tryggheten man känner värd varenda krona.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

01.04.2013

kanon grepp!

posen

Valde till dom här däcken till min nya Honda. Underbart grepp och låg ljudnivå.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

13.04.2013

ANLJ61

Har nu åkt hela vintern på däcken och dom har fungerat utmärkt. Dubbade vinterdäck + fyrhjulsdrivning kanon!

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

29.03.2013

Trygghet, komfort och ekonomi!

jojo9191

Jag valde H7 till min xc90 och kommer inte att köra på några andra. Oslagbart grepp i både isigt och slaskigt väglag och tillika på barmark! Mjuka och tysta vilket ger fin komfort. Jag ville ha riktigt säkra däck som håller och har helt klart valt rätt! 

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

01.04.2013

Gryma vinterdäck

Gl9966

Jag har en tung bil och det behövs bra däck för att få stop på bilen. Därför valde jag nokian,  dock har många av dubben försvunnit under vintern, men ändå altid fyllt sin funktion vilket är att snanna bilen på ett snabt, kort och säkert sätt

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

26.03.2013

Har aldrig haft så bra vinterdäck

pettersson

Köpte ny bil i december och fick samtidigt bra pris på vinterdäck. Frågade inte vad det var för märke men när jag hämtade bilen satt det på Hakka 7 Suv. Dessa har fungerat utmärkt framförallt bullernivå, och bromsförmåga på is är bättre än andra däck jag haft på tidigare bilar.

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

26.03.2013

Bästa upplevelsen hittills !!

Pettan66

Jag monterade Hakka. 7 Suv på min Avalanche i höstas dim. 275/55/20 Det har varit en ren dröm att köra på dom i vinter. Kör ca 500 mil i månaden  Helt fantastiskt grepp plus att alla dubb sitter kvar. Och det har inte varit snäll körning. 

Gav detta omdöme dig den information du sökte efter?

Ladda mer
Visa alla
15"
16"
17"
18"
19"
20"
21"
22"
16"
Däckstorlek: 225/70R16 107T XL
Pris: 1966.00 kr
Pris (4st):
7864.00 kr
Pris monterat och klart på bilen:
9244.00 kr
» Boka tid för service

Produktegenskaper

Lastindex: 975 kg

Hastighetsindex: 190 km/h

Diameter: 16 "

Höjd: 70

Bredd : 225 mm

17"
Däckstorlek: 235/65R17 108T XL
Pris: 2451.00 kr
Pris (4st):
9804.00 kr
Pris monterat och klart på bilen:
11184.00 kr
» Boka tid för service

Produktegenskaper

Lastindex: 1000 kg

Hastighetsindex: 190 km/h

Diameter: 17 "

Höjd: 65

Bredd : 235 mm