Säkerställ smidiga transporter under vinterförhållanden – du har fortfarande tid att regummera dina däck inför vintern

Nu när årets sommarsemester snart är slut är det dags att fundera på hur du säkerställer en säker användning av din fordonspark på vintern. Pekka Nurme, Vianors försäljningschef på Vianor Finland, sammanfattar vad du bör tänka på under våra krävande nordiska väderförhållanden när det gäller däck och däckunderhåll.

Nu när årets sommarsemester är slut är det dags att fundera på hur du säkerställer en säker användning av din fordonspark på vintern. Pekka Nurme, Vianors försäljningschef på Vianor Finland, sammanfattar vad du bör tänka på under våra krävande nordiska väderförhållanden när det gäller däck och däckunderhåll.

 

På vintern kan förhållandena snabbt förändras från vackra torra körförhållanden till en kraftig snöstorm eller från milt väder till svår ishalka. Du bör därför välja däck omsorgsfullt för att säkerställa en säker körning under alla väderförhållanden.

“Många förare kan ha upplevt att inte alla däck fungerar som önskat när temperaturen sjunker till långt under fryspunkten. Genom att välja däck designade specifikt för nordiska vinterförhållanden kan du vara säker på att dina däck ger ett bra grepp i temperaturer så låga som 30 till 40 grader under fryspunkten,” säger Nurme.

Gummiblandningen i Nokian Hakkapeliitta-däcken har till exempel utvecklats speciellt för nordiska förhållanden, och valet av råmaterial säkerställer att gummit fortfarande ger ett utmärkt grepp även vid svår halka. Förutom Hakkapeliitta-däcken inkluderar Vianors omfattande sortiment alla välkända däckmärken och ekonomiska Noktop-regummeringsprodukter.

Det är fortfarande gott om tid att regummera däckstommar av god kvalitet för vinterbruk

“Under sommaren kan många däck med stommar i gott skick ha tagits ur fordonsparken. Det finns fortfarande gott om tid att regummera dem med Noktop-regummering lämplig för vinterbruk. Du kan be Vianor-proffsen komma till ditt garage för att inventera dina regummerade däckstommar. De kan ta med sig dina däckstommar till vår däckverkstad så att vinterdäcken monteras på fordonen i god tid”, föreslår Pekka Nurme.

I sortimentet av regummerade produkter ingår vintermodeller med bra grepp även för släpvagnar. Dessutom finns det utmärkta alternativ för de mer varierade vinterförhållandena söderut där det är viktigt att däcket fungerar kostnadseffektivt och säkert, även på upptinade vägar. När snöiga eller isiga förhållanden uppstår har dessa regummerade produkter de nödvändiga egenskaperna, vilket garanterar säkra leveranser.

Byteshjul för snabbt däckunderhåll

“Det är också värt att kontrollera fälgarna. Vi använder sandblästring och ommålning för att renovera befintliga fälgar. Före behandlingen kontrollerar vi naturligtvis om det finns eventuella skador och, om nödvändigt, återvinner vi fälgarna på lämpligt sätt,” säger Nurme.

Om det är viktigt för din affärsverksamhet att hålla fordonsparken på vägarna så mycket som möjligt är investering i byteshjul värt en hel del. Byteshjul säkerställer snabba däckbyten, vilket gör att din fordonspark snabbare kan återgå till produktiv användning.

“Många av våra kunder har alltid färdiga däckuppsättningar för bogsering eller släpvagnsanvändning i eget lager eller hos Vianor för att säkerställa minimalt däckunderhåll. Om du behöver nya hjul kan du köpa fälgar tillverkade av stål eller aluminium hos Vianor.”

Ett effektivt och långsiktigt samarbete med däckleverantören underlättar att som rör däck och säkerhet och hjälper dig att hitta de bästa lösningarna för din affärsverksamhet. Om du låter pålitliga proffs tar hand om dina däck ökar förarnas arbetssäkerhet, fordonsparken förblir kvar på vägarna och du kan fokusera på ditt eget expertkunnande.

Bjud in våra proffs på ett besök, eller titta in till oss när det passar dig!

Artiklar
12.09.2023

Tio tips om hur åkerierna kan minimera sina bränslekostnader

Läs mer
Artiklar
08.09.2023

Se till att dina medarbetare är trygga på vägen - kom ihåg bromsservice och bra däck

Läs mer
Artiklar
05.06.2023

Hur kan fordonsparkens stilleståndstider förkortas? Digital fordonsparkshantering optimerar planeringen

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.