Vianors däckförvaltningstjänster – maximera nyttan från dina däck

Med däckförvaltningstjänst menar vi en övervakningstjänst för kundens vagnpark där däckens skick och slitage kontrolleras regelbundet. Med hjälp av tjänsten förvaltas vagnparkens uppgifter om däckbyte, däckens skick och användningshistorik på ett centraliserat sätt.

Med däckförvaltningstjänst menar vi en övervakningstjänst för kundens vagnpark där däckens skick och slitage kontrolleras regelbundet. Med hjälp av tjänsten förvaltas vagnparkens uppgifter om däckbyte, däckens skick och användningshistorik på ett centraliserat sätt.

Vianor erbjuder däckförvaltningstjänsten som en del av sitt tjänsteutbud för företagskunder. I praktiken kommer Vianors däckexperter att enligt däckförvaltningstjänsten kontrollera och mäta fordonets däck samt spara mätningsvärdena i Vianors förvaltningssystem för vagnparker.

För mätningen av däcken använder vi digitala mätinstrument, så det är snabbt och enkelt att mäta och spara resultaten. Genom molntjänsten kan mätresultaten omedelbart nyttjas överallt i Vianors nordiska servicenät, berättar Lauri Halme, Vianors Head of business area B2B.

Mätningen av ett fordons däck sker alltid enligt en mätningsprocess som definierats av Vianor. För en professionell däckmekaniker tar mätningen av ett fordon bara några sekunder. Tack vare den standardiserade mätningsprocessen och det lättanvända mätinstrumentet sker mätningen med noggrannhet och god kvalitet.

Förvaltningssystemet för vagnparker lagrar uppgifter om däckbyte och skicket för slitbanan på borttagna däck, samt information om nya monterade däck så som fabrikat, modell och slitbana. På så sätt kan däckförvaltningssystemet alltid erbjuda aktuella uppgifter om vagnparkens däck och deras skick.

Däckövervakning av hög kvalitet leder till omedelbara besparingar för bruket av vagnparken

Förvaltningstjänsten för däck under deras brukstid hjälper till att förutse behovet av däckbyten. På det här sättet kan man både hindra oförväntade avbrott i användningen och förbättra vagnparkens kapacitetsutnyttjande. Förebyggande däcktjänster utgör en viktig del av Vianors tjänsteutbud för företagskunder.

En enda punktering kostar transportören ofta tusentals kronor i omedelbara kostnader, för att inte nämna de indirekta kostnaderna som kan orsakas av att ett fordon plötsligt blir stående på vägkanten. Tack vare däckförvaltningstjänsten kan vi enkelt identifiera däck i riskgränsen och undvika punkteringar genom att i god tid och på ett kontrollerat sätt byta ut slitna och nedgångna däck mot nya, påpekar Halme.

Det digitala förvaltningssystemet för vagnparker möjliggör smidig och aktuell förvaltning och uppföljning av ett stort antal fordon. Regelbunden och lämplig däckkontroll som utförs av en kunnig yrkesman är en grundläggande faktor för att uppnå de största fördelarna.

Verksamhetsmodellerna för regelbunden kontroll som överenskommits tillsammans med kunden är en viktig del av planeringen. Vi kan skapa flexibla mätlösningar så länge som våra däcktekniker har tillgång till kundens vagnpark för att utföra kontrollerna. De bästa resultaten föds ur gott samarbete mellan kunden och däckexperten, sammanfattar Halme.

Däckförvaltningstjänsten snabbt i bruk

Vianors däckförvaltningstjänst lämpar sig för övervakning av personbilar, bussar, olika lastbilskombinationer samt tunga arbetsmaskiner. Med rätt val av mätinstrument möjliggörs noggrann mätning av slitytor och däcktryck för däck för fordon av alla slag.

Implementeringen av tjänsten är mycket enkel. I det första skedet registreras kundens vagnpark i Vianors förvaltningssystem för vagnparker. Samtidigt definieras också fordonstyperna, axelkonfigurationerna och övriga däckuppgifter. För att säkerställa däckuppgifternas exakthet kan vagnparken granskas innan den registreras i systemet. Därefter utför Vianors däckexperter avtalsenliga mätningar på kundens vagnpark och upprätthåller uppgifterna i systemet angående däckens däcktryck och slitage på slitbanan.

Kunden får en rapport om vagnparkens uppgifter med jämna mellanrum eller enligt överenskommelse. Tjänsten möjliggör uppföljning av däck under deras brukstid för hela vagnparken, ett enskilt fordon eller för däckpositioner.

Artiklar
30.11.2023

Ekonomisk elbilskörning sparar pengar för företaget

Läs mer
Regummiering av däck
Artiklar
31.10.2023

Regummerade däck ett kostnadseffektivt och hållbart val

Läs mer
Artiklar
06.10.2023

Så väljer du vinterdäck till tjänstebilar

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.