Dina fördelar

  • Genom regelbundet byte av motorolja och oljefilter minskar man motorslitage och förlänger livslängden på din bils motor.
  • Vi tar hand om spillolja och oljefilter och återvinner detta på rätt sätt.

Service som ingår

  • Kontroll av motorolja och oljebyte.

Tilläggstjänster

  • Olja och oljefilter
  • Oljeplugg
  • Möjliga reservdelar som behövs för service (till exempel bromsklossar, bromsskivor, tändstift, kupéfilter, övriga vätskor o.s.v.)

Vi rekommenderar Vianor Basservice 

För enkelhetens skull erbjuder vi ett fast pris på ett utökat oljebyte som vi kallar Vianor Basservice. I den servicen ingår både motorolja (5l), oljefilter, oljeplugg och dessutom 29 ytterligare kontrollpunkter. Denna tjänsten kan du boka direkt via vår hemsida till ett fast pris. Klicka här för att läsa mer om tjänsten eller boka direkt genom knappen nedan.

Från 1595 kr

Vi rekommenderar Vianor basservice som är ett utökat oljebyte till fast pris.

Oljebyte

När din bil behöver oljebyte gör Vianors erfarna proffs gärna jobbet åt dig. Motoroljan är viktig för att hålla bilmotorn smord och välfungerande under alla körförhållanden och motortemperaturer enligt tillverkarens anvisningar. Vi använder endast motorolja av hög kvalitet som har godkänts av tillverkaren. 

Varför ska jag byta olja hos Vianor?

Det är alltid säkrare att låta en utbildad och erfaren mekaniker arbeta med din motor. När du väljer Vianor väljer du en ansvarsfull bilservicepartner som förutom att använda motorolja och filter av hög kvalitet ser till att den förbrukade motoroljan och använda delar kasseras på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Vi på Vianor erbjuder alltid ett konkurrenskraftigt pris på oljebyte. Vi erbjuder ett fast pris på Vianor Basservice som är ett utökat oljebyte. Förutom byte av olja och filter kontrollerar vi även 29 extra kontrollpunkter med fokus på ökad trafiksäkerhet.

 
Hur ofta ska man byta olja?

Du bör byta bilens olja regelbundet utifrån tillverkarens rekommendationer. Med tiden kan motoroljan samla på sig förbränningsrester, små metallpartiklar och andra små partiklar som avsevärt kan minska smörjningsegenskaperna i oljan som cirkulerar i motorn. Vi rekommenderar att du endast använder olja av hög kvalitet, byter oljefilter och inspekterar tätningar och packningar under varje oljebyte.  

Vad är det värsta som kan hända?

Motorolja som finns i motorn gör en enorm skillnad för hur bra din bil fungerar. Oljans kvalitet, ålder, skick och mängd har en direkt påverkan på motorns skick. Om du inte byter olja regelbundet kan motorn bli varmare, påverkas av friktion och så småningom försämras eller gå sönder så att den inte går att reparera. Jämfört med det är kostnaden för ett oljebyte väldigt liten. När du har låtit Vianor byta olja behöver du inte oroa dig för motorns smörjning när du kör.