Nokian Hakka Black 2 och Nokian Hakka Black 2 SUV - underhållande körning på nordiska sommarvägar

08.09.2017

Nya sommardäcket Nokian Hakka Black 2 klarar på ett underhållande och balacerat sätt de strikta krav som gäller för körning i nordiska sommarförhållanden. Spåriga vägar och snabba filbyten visar däckets bästa sidor när det gäller logiska köregenskaper. Konceptet Dynamic Grip, som Nokian Tyres har utvecklat, ser till att däckets slitbana för snabb och sportig körning ger exakta köregenskaper både på regnvåta vägar och i kurvor.  

Nya Nokian Hakka Black 2 SUV, för större sportiga högpresterande SUV-bilar, ger stabila och exakta köregenskaper. Däcket är effektivt och lätt att köra med både i stadstrafik och på asfaltvägar. Däckets robusta konstruktion och däcksidor förstärkta med Aramid-fiber ger slitstyrka och skyddar mot stick- och skärskador som annars kan stoppa resan. 

Nokian Hakka Black 2 för avancerad körning tillhör UHP-kategorin, den främsta klassen när det gäller däck för personbilar. Sortimentet av dimensioner omfattar 40 produkter från 17 tum till 21 tum och i hastighetsklasser V (240 km/h), W (270 km/h) samt Y (300 km/h). Sortimentet av Nokian Hakka 2 SUV omfattar 29 produkter i dimensioner 17 tum till 22 tum. De flesta dimensionerna är XL-märkta för högsta möjliga lastkapacitet. De nya produkterna blir tillgängliga för konsumenterna våren 2018. 

Dessa två, nya generationens produkter, kompletterar sommardäcksfamiljen Nokian Hakka för nordiska konsumenter och de är speciellt utvecklade och testade för bilförare i nordiska förhållanden. Andra produkter i produktfamiljen är miljövänliga Nokian Hakka Green 2 och Nokian Hakka Blue 2, mästare på våta vägar, båda välkända testvinnare. De viktigaste marknaderna för de testvinnande Nokian Hakka-sommardäck är de nordiska länderna och Ryssland. 

Dynamiskt greppkoncept ger balanserad vägkontakt

Varierande sommarväglag och dåliga nordiska vägar är en utmaning både för bilförare och sommardäck av hög kvalitet. Det tog tre intensiva år att utveckla de nya däcken och speciell uppmärksamhet lades på säkra och kontrollerade köregenskaper på grova och spåriga nordiska asfaltvägar, även i hög fart. 

– Det unika konceptet Dynamic Grip ger Nokian Hakka Black 2 och Nokian Hakka Black 2 SUV balanserade och exakta köregenskaper. Föraren kan känna väggreppet, hur däcket anpassar sig på den grova asfalten och hur det omedelbart reagerar på styrningen, speciellt på vått underlag, vilket är ett absolut krav för säker körning, exempelvis vid snabba väjningar och kurvtagningar. Konceptet Dynamic Grip kombinerar den nya generationens mönster med en konstruktion av flera gummilager och med en gummiblandning som ger ett enastående grepp i varierande väderförhållanden, säger Jarno Röytiö, Development Manager på Nokian Tyres. 

Utöver omfattande laboratorie- och indoor-tester ingick i den utmanande utvecklingen av de nya däcken även datormodellering och tester med höghastighetskameror. Praktiska körtester på vanliga vägar gjordes i Sverige, Norge och Finland. På höghastighetsbanor i Tyskland och Spanien testades egenskaperna i höga hastigheter. Även Formel 1-världsmästaren Mika Häkkinen delade sin expertis under testarbetet. 

Nytt stiligt mönster - bättre körkomfort och kontroll

Det stiliga och stabila mönstret ökar körkomforten och ger de nya produkterna exakta köregenskaper. Mönstret domineras av tre breda och robusta huvudribbor som underlättar styrningen. 

Djupa dataoptimerade Hydro Canyon mönsterspår på de längsgående centrumribborna lagrar effektivt vatten vid regn. Ribban längst ut på den yttre skuldran har inga skärningar eller lameller, vilket ger bra kontroll vid körning. På väggarna av däckets längsgående ribbor små hål som liknar ytan på en golfboll. De styr däckets luftvirvlar och ökar komforten. Denna Silent Groove design minskar däckljudet både inne i kupén och utanför bilen. 

Konstruktionen med många lager maximerar greppet

Slitbanan är skräddarsydd för tuff körning och högre hastigheter och slitbanan består av flera gummilager. I den unika slitbanegummiblandningen bildar funktionella molekylkedjor och polymer en kompakt, nätformad konstruktion som ger bättre grepp och slitstyrka än på tidigare generationens däck. Den starka och flexibla gummiblandningen förbättrar däckets våtgrepp från tidiga vårmorgnar till senhöstens mörka nätter. Konstruktionen med många gummilager minskar även rullmotståndet, vilket gör att de lättrullande Nokian Hakka Black 2 och Nokian Hakka Black 2 SUV även sparar bränsle. 

– Det helt nya mönstret och den nya däckkonstruktionen tillät oss att utveckla en slitbana som ger logisk och förutsägbar styrkänsla på varierande underlag, både på våta och torra underlag. Vägkontakten är mer stabil och dynamisk än tidigare, vilket ger ett utmärkt grepp och slitstyrka med jämn slitagebild, förklarar Jarno Röytiö. 

Nokian Hakka Black 2 SUV - kontrollerad och stabil prestanda

Det moderna asymmetriska mönstret på det slitstarka, stiliga och sportiga Nokian Hakka Black 2 SUV högprestandadäck stöder däckets exakta köregenskaper. Däckets kraftiga inside-outside skuldror går ihop med de massiva mönsterklackarna som i sin tur binds ihop med de längsgående ribborna.

Däckets mittribba är bredare än på personbilsdäck, vilket ger bättre stabilitet för tunga SUV-fordon. Styrkänslan är exakt och snabb även vid hög belastning. Den robusta och öppna yttre skuldran och de asymmetriska, sneda spårkanterna förbättrar däckets logiska köregenskaper i kurvor. Slitstyrkan för varierande nordiska förhållanden är optimerad med hjälp av den robusta däckstommen med stålbälten, kraftiga sömlösa nylonbälten och med en ny gummiblandning som tål hårt slitage. 

Aramid-däcksidor maximerar slitstyrkan

Skador på däcksidorna är de mest vanliga på SUV-däck. Som alla andra Nokian Tyres SUV-produkter så har även Nokian Hakka Black 2 SUV Aramid-förstärkta däcksidor. Denna unika innovation ger SUV-däck bättre motståndskraft mot stick- och skärskador. Gummiblandningen på däcksidorna innehåller extrem starka aramid-fiber som även används i skottsäkra västar. Aramid-fiber ger mycket bra skydd mot stick- och skärskador. 

Utöver en slitagevarnare (DSI - Driving Safety Indicator), patenterad av Nokian Tyres, har däcket också en vattenplaningsvarnare på slitbanan. På däcksidan finns Nokian Tyres ID-logo som visar att den nya produkten passar speciellt bra för nordiska förhållanden. 

Nokian Hakka - unikt nordiskt koncept

Sommardäcksfamiljen Nokian Hakka är skräddarsydd för nordiska förhållanden. Dåliga och grova asfaltvägar samt snabbt varierande väderförhållanden är typiska i Norden och kräver däck med speciella egenskaper. Nokian Hakka sommardäck har både gummiblandningar och däckkonstruktioner för varierande sommarförhållanden. Hakka-sommardäck fungerar pålitligt från vår till höst, är slitstarka och klarar utmärkt dåliga nordiska vägar. Alla Nokian Hakka sommardäck och Nokian Hakkapeliitta vinterdäck omfattas av Hakkaskydd. Hakkaskydd gäller ett år från inköpsdatumet och ersätter ett däck som skadas och som inte kan lagas. 

Nokian Hakka Black 2 - Cool Performer 

  • Extremt stabilt i extrema förhållanden 
  • Maximal komfort 
  • Underhållande, exakta köregenskaper på våta och grova vägar 

Nokian Hakka Black 2 SUV - Tough Cool Performer 

  • Kontrollerade och stabila köregenskaper
  • Utmärkt körkomfort
  • Aramid-förstärkta däcksidor för extrem slitstyrka

Konceptet Dynamic Grip. Exakt styrkänsla. Däcket anpassar sig på den grova asfalten och reagerar omedelbart på styrningen. Den optimala vägkontakten maximerar även körkomforten och slitstyrkan. I konceptet Dynamic Grip ingår den nya generationens mönster, däckkonstruktion med många lager och en gummiblandning som ger överlägset grepp i varierande väderförhållanden.

Hydro Canyon mönsterspår. Utmärkt skydd mot vattenplaning. De djupa dataoptimerade spåren på de längsgående mittribborna lagrar effektivt vatten. Den öppna designen i slutet av mönsterspåren accelererar vattendräneringen till de breda och polerade huvudspåren som effektivt leder bort vatten mellan däcket och vägen.

Silent Groove design. Bättre körkomfort. Små hål som liknar ytan på en golfboll på väggarna på de längsgående ribborna. Designen minskar däckljudet både inne i kupén och utanför bilen. Designen minskar också luftmotståndet och avkyler däcket, vilket i sin tur förbättrar slitstyrkan.

Unik slitstyrka: Aramid Sidewall technology. Aramid-fiber förstärker däcksidorna, ökar däckets slitstyrka och ger bättre skydd i utmanande körsituationer. Aramid-fiber ger bra skydd mot stick- och skärskador.

Bilder och film

Video: Nokian sommardäck - Tester i extrema förhållanden

https://www.youtube.com/watch?v=6kT0wLEOxY4

 

Läs mer:

Bättre skydd på nordiska vägar - Hakkaskydd

www.hakkaskydd.se

Nokian Tyres - världens nordligaste däcktillverkare och uppfinnaren av vinterdäcket

https://www.nokiantyres.se/foretaget/om-oss/historien/

 

Mer information:

Nokian Tyres plc,

Technical Customer Service Manager Matti Morri, tel. +358 10 401 7621 matti.morri@nokiantyres.com

Product Development Manager Jarno Röytiö, tel. +358 10 401 8552

jarno.roytio@nokiantyres.com

www.nokiantyres.se

Emil Sundholm, Product Manager, tel. 08 474 74 64

emil.sundholm@nokiantyres.comTwitter  I YouTube I Facebook I Linkedin


Nyheter från Vianor

December, 2018

Framtidens smarta däck anpassar sig efter väglaget

 


November, 2018

Nokian Tyres är Sveriges mest rekommenderade däckmärke

Öka livslängden på dina däck – förvara dem i ett svalt, torrt och mörkt utrymme

 


Oktober, 2018

Höstens vinterdäcktester: Nokian Hakkapeliitta vinterdäck är balanserade på alla väglag

Att enbart kolla mönsterdjupet garanterar inte att dina vinterdäck är säkra

 


September, 2018

Viltolyckor ökar kraftigt – olycksrisken större på hösten

Nokian Hakkapeliitta R3 och Hakkapeliitta R3 SUV: Nya dubbfria Nokian Hakkapeliitta-däck med ännu bättre vintergrepp och komfort

 


Juli, 2018

Vatten på vägen betyder fara: Minska risken för vattenplaning

 


Juni, 2018

Är vi inte framme snart?
9 BILLEKAR SOM FÅR RESAN ATT SWISHA FÖRBI Långa bilfärder med familjen kan lätt tära på tålamodet. Men det går faktiskt att byta barnens bilåkarmantra mot skratt och sång. Drive tipsar om 9 billekar för stora och små.

Kör inte i spåren – så här kör du mer komfortabelt

 


Maj, 2018

Nokian Tyres påbörjar byggandet av sitt nya teknikcenter i Spanien

Billiga däck till familjens andra bil – kanske inte så klokt

 


April, 2018

Kvalitetsdäck är både säkra och komfortabla - Här får du några tips för rätt val av sommardäck

 


Mars, 2018

Helt nytt sortiment av Nokian Hakka sommardäck – mer modernt och omfattande än någonsin tidigare

Från uppfinnare av vinterdäcket till ett företag i världsklass: Nokian Tyres 120 år

Mer grepp tack! Dessa två saker värdesätter svenskarna på sina vinterdäck

Nokian Tyres förnyar sitt varumärke - stöder bolagets tillväxtstrategi

Ett däck blir till
Tester, analyser och provkörningar avlöser varandra. Drive har kollat in vad som krävs för att tillverka riktigt säkra däck.

NÄR UTSIDAN RÄKNAS
Tycker du att dagens bilar har för dåliga lackeringar eller helt enkelt rostar för fort? Drive har träffat en rekondexpert som vet hur du förlänger livslängden på din bil.

 


Februari, 2018

Nokian Tyres ett av de mest hållbara bolagen i världen

 


Januari, 2018

Balanserat grepp, mer komfortabelt: Nya Nokian Hakkapeliitta R3 och Nokian Hakkapeliitta R3 SUV – trygghet i nordiska vinterförhållanden

Aramid-teknik nu även på däck för husbilar och lätta lastbilar
Nokian Tyres utvecklade tekniken Aramid Sidewall för att förbättra slitstyrkan på däck i krävande förhållanden. Nu kan också husbilsägare och professionella förare dra nytta av denna innovation då konstruktionen Aramid Sidewall även finns på däck för husbilar och lätta lastbilar.

Nokian Tyres lanserar nya avancerade produkter i sitt vinterdäcksortiment
Nokian Tyres lanserar nya avancerade produkter i sitt vinterdäcksortiment, Nokian Hakkapeliitta R3, Nokian Hakkapeliitta R3 SUV, Nokian WR SUV 4 och Nokian WR G4.

 


December, 2017

Ta väl hand om dina vinterdäck
Med bra vinterdäck som ger säkert grepp kan du köra utan problem även på hala vägar och i mörker. På vintern ska du ha koll speciellt på två saker på dina däck, lufttrycket och mönsterdjupet.

 


November, 2017

Så servar du bilen billigare
Att sköta servicen av din bil och hålla den i gott skick är viktigt, både för bilens livslängd och för din egen säkerhet. Men du behöver inte serva din bil hos en märkesverkstad för att ha serviceboken i ordning. Oavsett om det gäller gamla pärlan eller nya drömåket.

Bli en bättre bilförare – med kaffe
Det är inte bara gott, uppiggande och ett måste för många bilförare. Nu vet vi också att kaffe faktiskt är riktigt hälsosamt. För bilisten kan ett par koppar kaffe på långfärden också bidra till en säkrare körning och bättre beslut, enligt forskningen.

 


Oktober, 2017

Även familjens andra bil behöver säkra vinterdäck
Familjens andra bil används ofta till för att transportera barn till deras fritidsaktiviteter och det är vanligt att bilens förare nyligen har fått körkort eller är oerfaren att köra bil på vinter. Den andra bilen är normalt en äldre bil med sämre säkerhet och sparivern gäller tyvärr även vinterdäck som ofta är av sämre kvalitet och som inte ger ett säkert vintergrepp.

Dubb eller inte dubb?
Är det farligt för hälsan att köra dubbat, eller livsfarligt att köra utan? Vi frågade experten Tomas Jansson, produktchef på Vianor.

Sänk försäkringspremien med artificiell intelligens
Visste du att du sannolikt betalar alldeles för mycket för din bilförsäkring? 70 procent av alla bilägare i landet kör nämligen lugnt, skadefritt och under 1500 mil per år. Men samtidigt subventionerar dessa förare premien för de övriga 30 procenten. Nu håller allt det här på att förändras rejält, tack vare ny teknik och allt mer krävande kunder.

 


September, 2017

Nya Nokian Hakka Blue 2 SUV är mästare i regn
Nya sommardäcket Nokian Hakka Blue 2 SUV är ett säkert och pålitligt val för SUV-bilar. Däckets främsta egenskap är dess utmärkta våtgrepp, vilket gör att körningen kan ske enkelt och komfortabelt även när det regnar.

Nokian Hakka Black 2 och Nokian Hakka Black 2 SUV - underhållande körning på nordiska sommarvägar
Nya sommardäcket Nokian Hakka Black 2 klarar på ett underhållande och balacerat sätt de strikta krav som gäller för körning i nordiska sommarförhållanden. Spåriga vägar och snabba filbyten visar däckets bästa sidor när det gäller logiska köregenskaper. Konceptet Dynamic Grip, som Nokian Tyres har utvecklat, ser till att däckets slitbana för snabb och sportig körning ger exakta köregenskaper både på regnvåta vägar och i kurvor.

Världens första dubbdäck med dubbla dubbar ger extremt vintergrepp
PRESSINFORMATION 2017-09-07 Nokian Tyres lanserar unik ny produkt: Världens första dubbdäck med dubbla dubbar ger extremt vintergrepp

 


Augusti, 2017

Giti Tire lanserar nya dubbdäck
Giti Tire lanserar två nya dubbdäck GT Radial IcePro3 och IcePro SUV3 för varierande och utmanade nordiska vinterförhållanden. Jämfört med föregångarna ger de nya däcken ännu bättre grepp på is och snö, kortare bromssträcka och bättre sidogrepp.

 


Juli, 2017

Så funkar systemet som har koll på däcktrycket
Däcktrycket har en stor påverkan på bilens köregenskaper och däckens livslängd. Därför ska alla nya bilar ha ett tryckövervakningssystem. Vianors servicechef Fredrik Axelsson reder ut alla frågor runt TPMS.

Är dina däck redo för sommarresan?
Ända sedan 2012 finns det en standardiserad EU-däckmärkning. Den anger rullmotstånd, bromssträcka och bullernivå i dB. Vad bör jag som kund ta till mig som extra viktigt när det kommer till märkningen? Vi frågade Tomas Jansson som är Vianors expert på personbilsdäck.

 


Juni, 2017

Snabba ryck när Vianor fixar bilar åt Lyxfällan
När Vianor rycker in åt Lyxfällan så är det ofta full fart som gäller. Bilar som ska få nya motorer, renoverade växellådor och kanske nya hjullager och bromsar runt om. Och det ska vara klart inom 48 timmar. Det handlar såklart om att göra bra TV. Och för Vianor är det ett elddop genom goodwill.

 


Maj, 2017

Kvalitetsdäck ökar säkerheten och tillförlitligheten samt ger besparingar på längre sikt
Vid köp av nya däck är det lätt att låta plånboken styra valet. Budgetdäck kostar mindre än premiumdäck, men på längre sikt blir däck av hög kvalitet betydligt billigare och dessutom ger de mer säkra köregenskaper.

De är vägens däckhjältar
Däckjouren på Vianor är redo 24 timmar om dygnet för att rycka ut och rädda kunder med däckproblem. Familjer på semester, nyttotrafik eller linjebussar. Det spelar ingen roll. Däck finns det alltid hos vägens hjältar.

Nokian Tyres moderna sommardäcksortiment erbjuder säkerhet, slitstyrka och komfort
Produkter för alla typer av transporter: Nokian Tyres moderna sommardäcksortiment erbjuder säkerhet, slitstyrka och komfort / Nokian Tyres Solen skiner, snön smälter och asfalten blir torr. Säkra tecken på att det snart är dags att byta till sommardäck. Nokian Tyres breda sommardäcksortiment omfattar premiumprodukter för alla behov, oavsett om det gäller en kompakt stadsbil, fyrhjulsdriven SUV eller en miljövänlig hybridbil.

Nokian Hakka Blue 2 vann Aftonbladets sommardäcktest
Nokian Tyres nya sommardäck Nokian Hakka Blue 2 blev vinnare i Aftonbladets stora sommardäcktest. Tidningen berömmer speciellt däckets egenskaper på våt väg. ” Nokian är lugnt och lättkört på våt asfalt”, skriver Aftonbladet som testade 18 sommardäck i dimensionen 205/55R16. Nokian Hakka Blue 2 fick totalt 9,2 poäng av tio möjliga och Aftonbladet hade ingenting dåligt att säga om däcket.

Våren är här – snart är det dags för sommardäck
Våren är här – snart är det dags för sommardäck / Nokian Tyres Temperaturen stiger allt mer på plussidan och snön smälter fort bort. Ett säkert vårtecken för bilister är byte till sommardäck. Utöver kalendern bör man följa väderprognoser och inte ha för bråttom att byta till sommardäck.

 


December, 2016

Så får du en trevlig julresa med bil
Bilresan till släkt eller vänner blir en trevlig start för julfirandet när bilen och däcken kollas före resan, man har inhämtat aktuell information om väglaget och tar det lugnt på vägarna.

SnapSkan - Nokian Tyres nya enkla skanningstjänst för bildäck ökar trafiksäkerheten
Nokian Tyres samt däck- och bilservicekedjan Vianor lanserar världens första SnapSkan-system som mäter däckens mönsterdjup och informerar bilisten om det är dags att köpa nya däck. SnapSkan utnyttjar den senaste 3D-skanningstekniken och det enda bilisten behöver göra är att köra över en skanningsplatta som ligger på marken. Första SnapSkan togs nyligen i bruk i Helsingfors och senare kommer det även till Sverige.

Nokian Hakkapeliitta fyller 80 år – ständigt nya innovationer
Det var Nokian Tyres som uppfann världens första vinterdäck år 1934 och 1936 lanserades första Hakkapeliitta-vinterdäck.

 


November, 2016

Lastbilar och bussar behöver bättre vinterdäck
Att bara ha vinterdäck på drivaxlar, som lagen kräver, räcker inte. Även styrdäck och däck på trailern ska ha bra vintergrepp.

Så här håller du dina vinterdäck i bra skick
Med hjälp av några enkla åtgärder kan du öka livslängden på dina vinterdäck samt även säkerheten och komforten.

 


Oktober, 2016

Vianor och Nokian Tyres i världsrekordfart: Nytt världsrekord i bilkörning på två hjul– 186,269 km/t
Ett nytt världsrekord i bilkörning på två hjul, 186,269 km/t, klockades när Nokian Tyres produktutveckling, Vianors depåteam och den kände finländske stuntföraren Vesa Kivimäki förenade sina kompetenser.

Rätta vinterdäck för rätta förhållanden
Är det dags att köpa nya är det värt att investera i vinterdäck av hög kvalitet som fungerar bra i våra varierande svenska förhållanden.

 


September, 2016

Njut av bilkörningen även i höstrusket – kolla hur dina sommardäck ser ut
Regnvåta vägar hör till hösten och då gäller det att sommardäcken ska ge bra skydd mot vattenplaning. Därför är det viktigt att kolla mönsterdjupet på däcken

Nya Nokian Hakka Blue 2 - ett säkert och balanserat däck för våta vägar
Nokian Tyres nya generations sommardäck, Nokian Hakka Blue 2, håller greppet på våta vägar.

 


Juli, 2016

Ta det lugnt om bilen börjar vattenplana
Häftiga åskskurar är vanliga på sommaren. Bra däck och rätt lufttryck i däcken minskar risken för vattenplaning, men mest viktigt är att minska hastigheten.

 


Juni, 2016

Servad bil och bra däck säkrar trevlig bilsemester
Den efterlängtade semestern är snart verklighet och många familjer har sedan läge planerat sin bilsemester. En bilsemester ger kanske den bästa frihetskänslan, man kan stanna var man vill och ofta hittar man spännande omvägar.

Kör lugnt och ta hand om dina däck så fördubblas körsträckan
Ett lugnt körsätt ökar både säkerheten i trafiken och livslängden på däcken.

Påkörning bakifrån allt vanligare – för korta avstånd och dåliga däck
Så kallade upphinnandeolyckor, påkörning bakifrån, är den vanligaste olyckstypen i trafiken i Stockholms län och i alla större städer.

 


Maj, 2016

Kör du med odubbade vinterdäck på sommaren? – Läs varför du inte ska!
Är du en av dem minst 200 000 bilister som kör med odubbade vinterdäck även i sommarvärmen?

 


April, 2016

Folkpartister låter andra byta däcken
25 procent av centerpartisterna, var tredje socialdemokrat, och varannan moderat. Ja så många svenskar lämnar in bilen till verkstaden när det våras för däckbyte.

 


Mars, 2016

Sommardäck av hög kvalitet sparar pengar och ger trygghet
Vårens sommardäcksrumba börjar komma igång. Som bilägare är det klokt att kolla skicket på sommardäcken i god tid före hjulskifte.

Stabila däck och rätt lufttryck viktigt på husbil
På en tung husbil är det viktigt att däcken är av hög kvalitet som ger stabila och säkra köregenskaper. Viktigt är också att däcken har rätt lufttryck.

 


Februari, 2016

Dåliga däck, för korta avstånd och för höga hastigheter risker på vintern
Enligt svenska bilister är för korta avstånd till framförvarande bilar, för höga hastigheter och dåliga vinterdäck de största riskfaktorerna på vintern.

 


Januari, 2016

Enkät: Svenskarna ser sig som duktiga bilförare i vinterväglag
Svenska bilister tycker inte det är svårt att köra på vintern.

 


December, 2015

Dags för nya vinterdäck – billiga däck är inte billiga i längden
Att spara på vinterdäcken är inte så klokt och inte heller ekonomiskt i längden.

 


Oktober, 2015

Ska du köpa nya vinterdäck? Bra att veta innan du gör det!
Svenskar säger sig uppskatta bra vinterdäck, men hur ser bra vinterdäck ut? Och vilken typ av vinterdäck passar bäst för dig?

Svenskar föredrar dubbdäck för säkrare vintergrepp
En stor majoritet av svenskarna kör med dubbdäck, eftersom de anser att de är det bästa alternativet för nordiska vinterförhållanden, framgår av en enkät som Nokian Tyres nyligen gjorde. 63 procent av dem som svarade på enkäten föredrar dubbdäck och 35 procent dubbfria vinterdäck.

 


Augusti, 2015

Svenska bilister anser att de kan köra bra men är rädda för hur andra kör
Enkäten som Nokian Tyres har gjort visar att svenska bilister är mest oroade över farliga omkörningar, för korta avstånd till bilen framför, oväntade plötsliga manövrar som andra bilister gör och för höga hastigheter.

 


Juli, 2015

Dubbfria vinterdäck farliga på sommaren
Kör du fortfarande med dubbfria vinterdäck? Om ja, är det hög tid att byta till sommardäck.

 


April, 2015

Nya sommardäck – så här väljer du rätt
Det är inte lätt att välja sommardäck, utbudet är enormt och fällorna många. Vad ska jag välja för att dels få säkra däck med bra och komfortabla köregenskaper, men samtidigt däck som är ekonomiska?

Ny undersökning: Färre olyckor med dubbdäck
En ny finsk undersökning visar att majoriteten av bilarna, inblandade i trafikolyckor med dödlig utgång på vintern, har dubbfria vinterdäck.

 


Mars, 2015

Heavy metal-fansen fick gå på en spelning med sitt favoritband mitt under däckbytet - Vianors och Hammerfalls virala videoklipp har redan setts över en halv miljon gånger
Vianor och det svenska power metal-bandet Hammerfall överraskade kunderna och fansen fullkomligt i Göteborg när ett vanligt däckbyte förvandlades till en privat spelning med det populära bandet Hammerfall. Videoklippet från överraskningen har på två dygn redan setts över en halv miljon gånger.

Kör så här och spara tusentals kronor
Det är dyrt att ha bil, men du kan spara många tusenlappar genom att köra på rätt sätt och genom att ta väl hand om din bil och däcken

 


Februari, 2015

Kolla däcken före sportlovsresan
Snart är det dags för den efterlängtade sportlovsresan till fjällen. Med hjälp av några enkla tips blir bilresan säkrare.

 


Juni, 2014

En roligare bilsemester med Bengt Alsterlind
Under sommarhalvåret beger sig massor av svenskar ut på vägarna för att besöka sommarstugan, släkt eller vänner. Men att köra långt tycker många är enformigt och tråkigt. Därför har däck- och bilservicekedjan Vianors profil Bengt Alsterlind delat med sig av sina bästa tips som gör bilresan lite roligare.

 


April, 2014

Flest norrlänningar på vägarna i påsk
Under påsken passar många på att besöka släkt och vänner runt om i landet. Därför är det inte så konstigt att påsken även är känd för att vara en av årets värsta bilhelger.