Bättre dragkraft och grepp med Maxam jordbruksdäck

Bättre dragkraft och grepp med maxam jordbruksdäck MAXAM-traktordäck för bättre dragkraft och grepp - från fält till väg. Jarkko Tuuri är fjärde generationens lantbrukare från Ylistaro i Seinäjoki. I 12 år har Tuuri odlat ca. 100 hektar på lantbruket. Till gården hör också ett svinhus med 500 grisar och 40 hektar skog. Tuuri köper skogsarbetet på entreprenad, men gårdens jordbruksarbete görs med hjälp av två Valtra-traktorer - båda med MAXAM-traktordäck.

Kontakta oss

Traktorer i Valtra 8000-serien används flitigt på gården. Traktorerna som används på lantbruket används för åker- och snöarbete och körs ca. 700-800 timmar per år. Gården transporterar också en del spannmål till kunder i närområdet. För ett par åt sedan blev det aktuellt att byta däck på en av traktorerna.

Vianors rekommendation om MAXAM-däck fungerade

Det är viktigt att traktordäcken klarar av olika typer av underlag och fungerar i varierande förhållanden. Tuuri ville byta ut de tidigare lägre däcken och fälgarna på 38 tum till högre 42 tums fälgar och 650 mm breda däck. 

“Jag tittade först på begagnade däck, men det verkade inte finnas några lämpliga alternativ bland dem. Jag bad Mikko Koivula från Vianor i Seinäjoki om erbjudanden och rekommendationer för nya däck. Han skröt om att kunderna var nöjda med MAXAM-traktordäck. Jag kollade in däcktypen och hittade flera positiva egenskaper. Jag bestämde mig för att se hur däcken skulle fungera för oss”, säger Tuuri. 

I juni 2021 körde Tuuri traktorn till Vianor i Seinäjoki där de nya däcken monterades. Tuuri hade feedback att ge redan efter den 3 mil långa hemresan.

“Jag var tvungen att skicka ett meddelande till Mikko direkt och berätta att de nya däcken åtminstone slog de gamla däcken i körning på landsväg. Körningen var mycket mjukare och tystare”, skrattar Tuuri. 

MAXAM förtjänade sin plats genom hårt arbete

De nya MAXAM-traktordäcken sattes omedelbart på prov. Jarkko Tuuri konstaterade att köpet var en framgång: traktordäcken fungerade bra både på fält och väg. Upplevelsen var så positiv att han beslöt sig för att byta till MAXAM-däck även på sin andra traktor. 

"Däcken har en så bra lastkapacitet att däcktrycket kan sänkas till 0,6 bar vid fältarbete. Tack vare en större yta orsakas mindre skador på marken och dragkraften är bättre", säger Tuuri.

Däcken har fått beröm även från andra som testat.  I samband med provkörningar efter underhållsservice testades traktorn av ett par av Tuuris bekanta. 

"Enligt dem var det som att köra barfota.  Traktorn studsar och hoppar inte, och den var bättre att köra än många andra. Jag skulle inte ha fått samma slags beröm med de gamla däck", säger Tuuri.

”Som att köra barfota. Traktorn studsar och hoppar inte.”

Tuuri har varit nöjd med den service han fått från Vianor Seinäjoki. 

“Det är alltid lätt att nå försäljaren och frågor besvaras snällt. En välbekant försäljares rekommendationer går alltid att lita på inför nya inköp”, säger Tuuri.

MAXAMs OTR- och jordbruksdäck blir allt mer populära runt om i världen. Högpresterande produkter och specialdäck av hög kvalitet möter marknadens behov. 


Behöver din traktor eller något annat fordon nya däck? Kolla in vårt sortiment och kontakta försäljningsavdelningen eller ditt närmaste Vianor-servicecenter.

Mer referenser

Styrka och grepp i alla situationer med Nokian Tyres Ground King däck

Krävande specialtransporter sliter på däcken – ett lämpligt däck motstår slitage och ger god dragkraft

Slitstarka lastbilsdäck med bra förhållande mellan pris och kvalitet

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.