Kontinuerlig dialog för att förbättra kostnads- och arbetseffektivitet

Joutjärvi & Joutjärvi Ky är ett familjeföretag som grundades 1973 och är baserat i Kouvola i Finland. Det är specialiserat på demolerings- och lastarbeten inom träförädlingsbranschen, interntransporter i fabriker och maskinuthyrningsbranschen. I deras omfattande maskinpark ingår tung utrustning, timmerlastare, kranar och timmerbilar.

”Vi har varit Vianor-kund i årtionden. Vianor förser oss med heltäckande däcktjänster, och samarbetet fungerar utmärkt åt båda hållen”, säger Petri Joutjärvi, delägare i företaget.  

Petri Joutjärvi uppskattar Vianors proaktiva approach och låga tröskel för interaktion. ”Det är mycket viktigt att partnern känner till vår bransch och de specifika egenskaperna för vårt arbete. När partnern förstår våra behov blir många saker enklare. Tunga däck finns inte tillgängliga i alla verkstäder, och ibland kan det finnas globala tillgänglighetsproblem. Vianor är förberedda för sådana utmaningar och håller ett buffertlager av de däck vi behöver”, säger Joutjärvi.  

Däckens livslängd har blivit mycket längre  

Inom träförädlingsbranschen växlar utmaningarna med årstiderna. När man flyttar varor inom fabriksområden och terminaler, är timmerbilarnas laster mycket tyngre än vid vägtransport. Det har funnits utmaningar med hållbarheten för vissa däckytor.  

”Vi hade ett problem med timmertruckarnas däck. Jag kontaktade Vianor, och de ordnade ett möte för oss med representanter från Michelin för att diskutera lösningar på däckslitageproblemet. Vi gav sedan maskinoperatörerna produktutbildning för att se över befintliga rutiner och sätt att vidareutveckla dem. Resultatet var en betydande förlängning av däckens livslängd.”   

Övervakning av däckens tillstånd spelar en betydande roll  

Joutjärvi & Joutjärvi och Vianor håller en kontinuerlig dialog för att förbättra kostnads- och arbetseffektiviteten. ”Vi har t.ex. testat om regummerade eller nya däck bör användas för lastare. Vi har också diskuterat betydelsen av däcktryck och bästa möjliga vintermönster och fälgtyp för däck. Vi har diskuterat de aspekterna med vår egen servicepersonal och understrukit hur viktigt det är att hela tiden övervaka däckens tillstånd”, säger Joutjärvi.  

Det är enkelt att sköta verksamheten med Vianor, något som Joutjärvi ser som mycket viktigt. ”Vianor har alltid levererat i tid enligt överenskommelse. Det har inte varit några förseningar. Tillsammans har vi kunnat förbättra kostnadseffektiviteten och hitta rätt produkter för rätt behov. Vianor har svarat på våra önskemål och servicen har varit utmärkt. Jag uppskattar Vianors tillförlitlighet, flexibilitet och förståelse för vår bransch.” 

Vill du veta vilka typer av däck- och fordonsparktjänster vi kan erbjuda ditt företag? Kontakta vår regionala säljavdelning eller något av våra serviceställen direkt. 

Mer referenser

Styrka och grepp i alla situationer med Nokian Tyres Ground King däck

Krävande specialtransporter sliter på däcken – ett lämpligt däck motstår slitage och ger god dragkraft

Slitstarka lastbilsdäck med bra förhållande mellan pris och kvalitet

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.