Trygga och tillförlitliga transporter

”Vi bedriver vår verksamhet dygnet runt, och vår årliga körda körsträcka är nästan 30 miljoner kilometer, så en tillförlitlig vagnparkstjänstleverantör är mycket viktig”, säger Pontus Stenberg, VD för Simeon, när han förklarar varför företaget valde Vianor som sin partner.

Simeon är ett nischlogistikföretag som är specialiserat på transporter av flytande bulkprodukter som bränsle, kemikalier och gaser. Sådana specialisttjänster är mycket efterfrågade – företaget har en fordonspark på trehundra tankbilar och släpvagnar som trafikerar Sverige, Finland och de baltiska staterna. 

På grund av den typ av gods som vanligtvis transporteras värderas säkerhet och tillförlitlighet högt av Stenberg. För att hjälpa Simeon att uppfylla sina skyldigheter måste deras däckleverantör vara så kunnig, lyhörd och flexibel som möjligt.

 ”Det finns ett tydligt band mellan våra företag.”

”Vi har under flera år använt Vianors lastbilsverkstäder och vägassistans samt lastbilsdäck”, säger han, ”eftersom de finns på de orter där vi bedriver vår verksamhet. De har alltid det vi behöver på lager och dygnet-runt-service. Det finns ett tydligt band mellan våra företag.”

Anpassning och förbättring

Som alla som kört i norra Europa vet kan körförhållandena snabbt förändras. Att effektivt anpassa sig till olika årstider och säkerställa en fortsatt drift av fordonsparken under hela året är därför avgörande. ”Vi måste ha service tillgänglig när som helst i våra verksamhetsområden, och det är också nödvändigt för oss att ha lämpliga däck tillgängliga för de här förhållandena.”

De två företagen delar mycket av samma filosofi med tonvikt på samarbete, kundservice, säkerhet och miljömässig hållbarhet. Och det finns alltid utrymme för förbättringar, påpekar Stenberg. ”Vi har planer på att utföra några gemensamma FoU-tester för att etablera idealiska däckkombinationer för våra transporter”, säger han, medan partnerskapet mellan Simeon och Vianor fortsätter.

Mer referenser

Slitstarka lastbilsdäck med bra förhållande mellan pris och kvalitet

Kontinuerlig dialog för att förbättra kostnads- och arbetseffektivitet

Bättre dragkraft och grepp med Maxam jordbruksdäck

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.