Bra sortiment av vinterdäck för företagskunder

Hösten gör sig påmind och även vintern är snart här igen. Vinterdäck av hög kvalitet ger ett säkert grepp på snöiga och isiga vintervägar och är en billig livförsäkring för företagets anställda. En säkerhetsgaranti där man inte bör kompromissa. Trots världsläget har Vianor ett omfattande vinterdäcksortiment och lagret är välfyllt. I sortimentet finns däck från flera tillverkare i alla priskategorier och för olika behov.

Tillgången på vinterdäck och framför allt dubbade vinterdäck inför den kommande vintern har skapat oro hos många företag. Men Vianor kan även den här vintern erbjuda ett brett sortiment av vinterdäck, bland annat helt nya topprodukter och välbekanta samt säkra däck från olika tillverkare.

– Vianor har ett brett sortiment av både dubbdäck och dubbfria vinterdäck för personbilar, SUV-bilar och lätta lastbilar. Vi har förberett oss för säsongen i god tid och kan garantera att våra kunder kommer att hitta lämpliga vinterdäck hos oss. I Vianors sortiment finns både premiumdäck och billigare produkter. Företagskunderna behöver inte gå tomhänt från Vianor, garanterar Tomas Jansson, Product Manager på Vianor AB.

Många nya topprodukter och bekanta favoriter från Nokian Tyres

Nokian Tyres har lanserat ett nytt dubbfritt vinterdäck Hakkapeliitta R5 i sitt flaggskeppssortiment. Hakkapeliitta R5 passar till personbilar och SUV-bilar och det nya däcket ger ett utmärkt isgrepp och komfortabla köregenskaper. Däckfamiljens specialprodukt är Hakkapeliitta R5 EV, ett vinterdäck för elbilar och laddhybrider.

– En populär produkt från Nokian Tyres är produktfamiljen Hakkapeliitta 10, ett dubbdäck för krävande och varierande nordiska vinterförhållanden. För lätta lastbilar finns det stabila och slitstarka dubbdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta C4 och det tysta dubbfria vinterdäcket Hakkapeliitta CR4, berättar Tomas Jansson.

Dubbdäck och dubbfria vinterdäck från Goodyear för krävande vinterförhållanden

I Vianors sortiment finns även vinterdäck från Goodyear, bland annat dubbfria vinterdäcket UltraGrip Ice 2 för krävande vinterförhållanden. Däckets ActiveGrip-teknik ger utmärkt prestanda på is. Dubbdäcket UltraGrip Arctic 2 ger draggrepp och bromsgrepp i toppklass på isiga vägar. Dubbdäcket Sava Eskimo Stud, som använder teknik från Goodyear, är ett förmånligt vinterdäck för varierande vinterförhållanden.

GT Radial ger bra pris-kvalitetsförhållande

Vianor har importerat GT Radial däck i över tio års tid och produkterna har bevisat sin prestanda i verkliga vinterförhållanden under dessa år. GT Radial däck utvecklas och testas i Europa vilket tillsammans med en strikt kvalitetskontroll garanterar ett utmärkt pris-kvalitetsförhållande.

GT Radials senaste vinterdäck är dubbfria vinterdäcket Winterpro 2 för mindre och medelstora personbilar samt SUV-bilar. Winterpro 2 ger bra köregenskaper i våta och snöiga förhållanden och är mycket slitstarkt.

– IcePro 3 är ett dubbdäck för personbilar och däckets förbättrade snö- och isgrepp samt nya tystare dubbar garanterar ett bra pris-kvalitetsförhållande. För lätta lastbilar finns GT Radial Maxmiler Ice studded, ett dubbdäck som har ett självrensande mönster, säger Tomas Jansson.

Förmånliga dubbdäck och dubbfria vinterdäck från Radar

Radar erbjuder bra grepp på is och snö till lågt pris. Dimax Ice Lock för nordiska förhållanden med sina cirka hundra strategiskt placerade dubbar garanterar ett bra isgrepp. Dubbarna till Radar-däck tillverkas i Finland. Dimax Ice är ett dubbfritt vinterdäck som presterar bra även i låga temperaturer.

Välj dubbdäck eller dubbfria vinterdäck efter körförhållanden

Vid valet av vinterdäck är det viktigt att tänka efter i vilka förhållanden man kör mest på vintern och vilken typ av däck som passar bäst för dessa förhållanden. Dubbfria vinterdäck presterar bra i jämna vinterförhållanden medan dubbdäck är det säkraste valet för varierande förhållanden.

– Kör man mer på isiga än snöiga vägar så är dubbdäck ett bra val. Dubbdäck passar bra för kustnära områden i mellersta och södra Sverige där vägarna ofta är isiga på vintern. Dubbfria vinterdäck passar bäst på vägar som huvudsakligen är snötäckta, säger Tomas Jansson.

Mer information:

Tomas Jansson, Product Manager, tel. 0705-36 36 90

[email protected] 

Helene Kohlström, Marketing Manager, Nokian Tyres Sverige, tel. 08-474 7447,

[email protected]

Facebook I Instagram I Linkedin

Vianor är Nordens största däck- och bilservicekedja samt föregångare i digitala däcktjänster. Vi har 175 egna serviceanläggningar och ett omfattande Vianor-partnernät i Sverige, Finland och Norge. Vi erbjuder ett stort sortiment av däck samt däck- och bilservicetjänster – med hög kompetens och med vänligt bemötande.

Läs mer: www.vianor.se

Artiklar
03.04.2024

Hur man väljer rätt däck till företagets elbil

Läs mer
Artiklar
30.01.2024

Minska vinterolycksriskerna vid yrkeskörning

Läs mer
Artiklar
30.11.2023

Ekonomisk elbilskörning sparar pengar för företaget

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.