Hur kan en person hantera en fordonsflotta på över 500 bussar?

Visste du att det är möjligt att sköta över 500 bussars däckhantering med hjälp av en enda person i samarbete med en däckpartner? Genom att outsourca din däckhantering sparar du tid, försäkrar dig om trygga däckval samt förhindrar inkomstförluster på grund av onödiga driftavbrott. Det blir också lättare att budgetera – till och med då företaget växer.

Visste du att det är möjligt att sköta över 500 bussars däckhantering med hjälp av en enda person i samarbete med en däckpartner? Genom att outsourca din däckhantering sparar du tid, försäkrar dig om trygga däckval samt förhindrar inkomstförluster på grund av onödiga driftavbrott. Det blir också lättare att budgetera – till och med då företaget växer.

Då konkurrensen i transportbranschen hårdnar och antalet fordon ökar, blir långsiktig planering och val av partner allt viktigare i transportföretagens vardag. Däckhanteringen kräver en tydlig process som standardiserar bytes- och serviceintervaller samt förhindrar felsituationer. Då antalet fordon ökar lönar det sig vanligtvis inte att anställa ett team för däckservice. I dessa fall är outsourcing av däckhantering och service ett effektivt, bekymmersfritt och kostnadseffektivt alternativ för transportföretagen.

”Samarbetet är smidigt och enkelt. Jag är förvånad över hur lite eget arbete och besvär däckhanteringen för ett så här stort antal fordon kräver.” - Citat från Ari Siitarinen, från bussbolaget Savonlinja Oy

Fem skäl att outsourca ditt företags däckhantering

  1. Håll dig uppdaterad och följ enkelt statusen på din fordonsflotta – service vid rätt tidpunkt

Att hålla sig uppdaterad över statusen på sina fordons däckkondition är möjligt dygnet runt. Med hjälp av Vianors noggranna fordonsuppföljningssystem och däckspecifika mätningsdata optimerar vi tidpunkten för däckbytet för dina fordon. Genom att förutse behovet sker däckbyten och service vid rätt tidpunkt enligt fordonets- och verksamhetens behov – allt för att skapa så liten inverkan på den dagliga driften som möjligt.

  1. Minska onödiga driftavbrott – maximera fordonsflottans drifttid

Inom transportbranschen orsakar redan ett fordons driftavbrott stora inkomstförluster. Onödiga driftavbrott kan förhindras med rätt val av däck, fordonskontroll och serviceåtgärder. Försäkra dig om fordonsflottans produktivitet genom att välja en partner med ett omfattande nationellt servicenätverk med god tillgång på nya däck och regummeringar.

  1. Säkerheten först – gör rätt val och förbättra reaktionshastigheten

Att välja kvalitetsdäck minskar farliga situationer och dyra olyckor. Om det behövs måste resurser vara tillgängliga snabbt, nya däck måste vara tillgängliga där din förare är belägen. Säkra kvalitetsdäck ökar också förarens känsla av säkerhet, minskar stress och bidrar till ökad arbetsnöjdhet.

  1. Budgetera enkelt – förutse kostnader

Då en partner ansvarar för din däckhantering är det även enkelt att budgetera. Vid växande affärsverksamhet kan du direkt förutse kostnaderna enligt avtalade fasta priser. Det är enkelt att beräkna utgifterna, eftersom man undviker de rörliga kostnaderna, till exempel rekrytering av ny personal.

  1. Underlätta ditt arbete – spara egen tid

Driften av ett eget serviceteam kräver mycket tid och resurser. Det krävs mycket kunskap när man rekryterar personal, förvaltar lokaler, hanterar drift- och underhåll av maskiner. En annan tidskrävade uppgift är att schemalägga personalen genom att försöka förutse väderleken och när det är dags att börja skifta hjulen på sina fordon. Du sparar betydligt med tid och ansträngning när du väljer en partner som ger dig en expert i varje område varje gång du behöver hjälp.

En person kan enkelt hantera över 500 bussar i samarbete med Vianor

”Vi är Finlands näst största bussföretag, vilket innebär att vi har ett stort antal fordon i behov av ständigt underhåll. Det är ett verkligt under att en enda person i vår organisation förmår sköta däckhanteringen för en så stor fordonsflotta. Utan en utlokaliserad partner skulle vi behöva tiotals personer för att hantera fordonsflottan. Outsourcning av däckhanteringen underlättar vårt eget arbete betydligt”, berättar Ari Siitarinen från Savonlinja Oy.

”Vi har ingått ett leasingavtal för däck. Debiteringsgrunden är körkilometrar, vilket gör saken mycket lätt för oss. Tack vare ett kontrollsystem upptäcker vi eventuella problem i tid och bokar vid behov tid för service. Vianors omfattande servicenätverk är mycket praktiskt. Det erbjuder oss hjälp just på den plats våra bilar befinner sig. Tack vare Vianors 24h jour är fordonen snabbt tillbaka i bruk. Vi är mycket nöjda med kvaliteten vi får från Vianor. Vi har aldrig velat köpa de billigaste däcken, utan betalar för säkerheten och kvaliteten”, säger Siitarinen.

Intresserad av samarbete?

Hur kan vi hjälpa dig och ditt företag? Oavsett om du har en liten eller stor fordonspark så skräddarsyr vi en lösning som passar ditt företags behov. Tveka inte - kontakta din närmaste verkstad så hjälper vi dig! 

Artiklar
03.04.2024

Hur man väljer rätt däck till företagets elbil

Läs mer
Artiklar
30.01.2024

Minska vinterolycksriskerna vid yrkeskörning

Läs mer
Artiklar
30.11.2023

Ekonomisk elbilskörning sparar pengar för företaget

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.