Praktiska däcktips för årstidernas utmaningar i jordbruket

Jordbruksmaskinerna är en av de största investeringarna när man bedriver jordbruk. Om däcken inte underhålls ordentligt kanske de inte klarar årstidernas utmaningar och därför inte håller lika länge. Detta kan vara avgörande för hur väl verksamheten lyckas.

När årstiderna i jordbruket växlar måste man möta de utmaningar som det växlande klimatet innebär. Dessutom behöver du utveckla din jordbruksverksamhet och utnyttja nya trender, eller i vissa fall minska effekten av dessa.

Årets verksamhet kanske inte är samma som det föregående årets. Däcktrycket kanske behöver justeras, eller alla hjul bytas för att anpassa till den nya årstidens utmaningar. Dåligt däckunderhåll kan inte bara orsaka förlorad arbetstid, t.ex. på grund av punktering, utan även skada hela däcket.

I jordbruket är det viktigt att minska packning av marken, där däcktrycket är en viktig bidragande faktor. Rätt däcktryck bidrar till att minska packning av marken. Däck vars mönster är i dåligt skick kan duga under den torra årstiden, men kan orsaka markskador på fuktigare ytor.

Checklistan som hjälper dig att förbereda däcken för årstiden:

  • Undersök om däcken har djupa skärskador i mönstret eller sidoväggen. Reparera eventuella skärskador eller byt ut däcket med experthjälp.
  • Har däcken fortfarande tillräckligt mönsterdjup för att klara nödvändigt bruk? Ett mönsterdjup som är för lågt försämrar dragförmågan väsentligt.
  • Har däcken bulor i sidoväggen eller däckvulsten? I så fall måste detta repareras omgående.
  • Undersök om möjligt däcken med en kalibrerad däcktrycksmätare, och justera trycket enligt rekommendationerna från din Vianor-specialist på jordbruksdäck.
  • Se också till att du har numret till din Vianor-specialist på jordbruksdäck för råd och stöd.

Vianor erbjuder jordbruksdäck från de främsta leverantörerna och har även ett särskilt säljteam med utmärkta kunskaper om jordbruk som kan hjälpa dig i valet av rätt däck. Vi är tillgängliga för att hjälpa dig med dina frågor och däckbehov!

Artiklar
08.05.2024

Så väljer du rätt entreprenaddäck och optimerar användningen av tunga maskiner

Läs mer
Artiklar
03.05.2024

Så väljer du rätt däck för lantbruksmaskiner och optimerar prestanda

Läs mer
Artiklar
03.04.2024

Hur man väljer rätt däck till företagets elbil

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.