Dina fördelar

 • Undvik snedslitage som förkortar livslängden på dina däck
 • Korrekt hjulinställning minskar bränsleförbrukningen, ökar komforten och ger säkrare köregenskaper
 • Vi rekommenderar att göra en hjulinställning vid köp av nya däck - en insats du snabbt räknar hem
 • Förutom snedslitage på däcken påverkar även en felaktig hjulinställning övriga fordonskomponenter som fjädring, länkarmar osv.

Ingår i service

 • Fyrhjulsinställning, kontroll och justering av toe-in vinklar
 • Protokoll
 • Däckstatuskontroll
 • Rätt lufttryck
 • Kontroll av väsentliga delar på bilen (diagnoskort)

Tilläggstjänster

 • Hjulbalansering
 • Specialinställning av camber/caster-vinklar
 • Nya däck eller fälgar
 • Övrigt servicearbete samt reservdelar

Pris 1495

Boka tid för hjulinställning och förläng livslängden på dina däck!

Fyrhjulsinställning förebygger slitage och gör körningen säkrare

När bilens hjulinställning inte är helt rätt kan vi enkelt åtgärda den på ditt lokala Vianor däckverkstad. Fel hjulvinkel kan leda till ojämnt slitage av däck och till och med eventuella problem med styrningen. Med rätt hjulinställning rullar hjulen lätt och ger ett jämnt slitage på däckens slitbana, vilket bibehåller däckens egenskaper. Det har även en positiv inverkan på däckens livslängd och bilen bränsleekonomi.

Varför ska jag boka hjulinställning på Vianor?

Vi på Vianor har specialiserat oss på allt som har med däck och hjul att göra. Om du låter en utbildad och erfaren mekaniker justera din hjulinställning till ett konkurrenskraftigt pris minskar ojämnt slitage på dina däck, styrningen och hanteringen förbättras och körningen blir bekväm och säker. Om du upplever att ratten vibrerar vid vissa hastighetsintervall eller om det är svårt att hålla en rak, stabil linje bör du genast kontrollera din hjulinställning

Hur vet jag om mina hjul är korrekt inställda?

Om dina hjulvinklar är felaktigt inställda, och du kör med ”toe in” eller ”toe out” kan du uppleva att det är svårt att styra, och det känns som att bilen drar åt något håll. En dålig hjulinställning märks tydligt vid kurvtagning. Genom att titta närmare på däcken kan du också lägga märke till ojämnt slitage på däcken, oftast att någon av däckskuldrorna slits snabbare än den andra. Beroende på dina behov kan vi utföra antingen framvagnsinställning eller fyrhjulsinställning på ditt fordon till ett konkurrenskraftigt pris.

Varför är det så viktigt med fyrhjulsinställning?

Hjulinställning är viktig för bilens säkerhet och hantering. Man hänvisar ofta till camber-, caster- och toevinklar när man talar om hjulinställning. Dessa inställningar anges av biltillverkaren och är mycket exakta. De tenderar också att påverkas av tid och hur många mil bilen gått. För att du ska vara säker och bekväm på vägen bör du kontrollera bilens hjulinställning regelbundet. Kostnaden för hjulinställning är dessutom liten jämfört med de potentiella skador som en dålig inställning kan orsaka över tid.

Vad är skillnaden mellan hjulinställning och fyrhjulsinställning?

Ibland kan det uppstå förvirring då vissa bilmekaniker säger hjulinställning medan andra säger fyrhjulsinställning. Det kan även vara svårt att förtydliga saker på nätet då hemsidor är rätt inkonsekventa med sin användning av de två olika orden. Hjulinställning och fyrhjulsinställning är dock bara två namn på samma sorts service som utförs på bilens hjul. 

Fyrhjulsinställning är en service-tjänst som innehåller bland annat en noggrann mätning och justering av hjulvinklarnas position på bilen. Hjulen på en bil är monterade på ett sätt så att det ska gå att justera deras position i förhållande till varandra för att få bästa möjliga väggrepp och minska ojämnt slitage. 

Att regelbundet kontrollera bilens fyrhjulsinställning kan förebygga slitage som leder till att du behöver köpa nya däck oftare. Med rätt fyrhjulsinställning blir bilens köregenskaper dessutom bättre och bilen drar inte åt sidan när ratten pekar rakt fram.