Köp däck

Däck till SUVs och stadsjeepar | Vianor

Köp däck

Hakka Black 3 SUV

Nyhet!Hakka-skydd
Premium sommardäck för kraftfulla SUV:ar och crossovers. Kontrollerad stabilitet och hög prestanda även i högre hastigheter.
2426 kr/st Från 2168 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 71dB

Hakka Blue 3 SUV

(1 kundomdöme)
Aramid SidewallNyhet!Hakka-skyddDSI Satisfaction
Nokian Tyres Hakka Blue 3 SUV är ett robust och pålitligt däck till SUV och crossover bilar. Däcket ger stabila köregenskaper både i stadskörning, på grusvägar och på motorvägar. Däcket är utvecklat för mindre och medelstora stadsjeepar och ger bättre grepp, stabilitet och slitstyrka vilket gör körningen på våta vägar och i varierande terräng enkelt och komfortabelt. Våtgreppsklassificeringen i EU:s däckmärkning är bästa möjliga klass A.
1896 kr/st Från 1695 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 70dB

Outpost AT

(1 kundomdöme)
Nytt terrängdäckAramid SidewallNyhet!
Nya Nokian Tyres Outpost™ erbjuder utmärkt grepp i alla förhållanden, extrem slitstyrka och skydd mot däckskador samt längre livslängd så att förare kan utvidga sina gränser, sitt resande och att våga mer. Nokian Tyres Outpost AT är ett sommardäck för SUV:ar, crossovers och lätta lastbilar som ger säkerhet och slitstyrka på alla typer av vägar och i terräng. Utrustad med innovationer som hjälper föraren att klara tuffaste möjliga förhållanden, till exempel Aramid Shield™ teknologi, gör att jobbet kan ske produktivt och möjligheterna för fritiden är gränslösa.
Från 3100 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: E
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 75dB

Rockproof

DSI Satisfaction
Nokian Tyres Rockproof är extremt hållbart däck för lätta lastbilar, stadsjeepar och för off-road-körning. Det robusta sommardäcket klarar utmärkt körning i stenbrott, skogar och i gruvor.
5237 kr/st Från 5027 kr/st

Nordman S2 SUV

Nyhet!
Nyhet 2021! Nokian Tyres Nordman S2 SUV är ett sommardäck för små och medelstora stadsjeepar. Däcket erbjuder stabil och hållbar prestanda samt är bekvämt och balanserat för stads- och terrängmiljöer.
1550 kr/st Från 1386 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 71dB

FE2 SUV

GT Radial FE2 SUV är ett högpresterande sommardäck för personbilar och kompakta SUV:ar. Däcken är designade för att erbjuda snabb och säker körning på sommarvägar.
Från 1302 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 69dB

Sport Active 2 SUV

Med Sportactive 2 SUV sommardäck kan du uppleva den ultimata körprestandan med din SUV. Ett högpresterande sommardäck designat för kraftfulla SUV:ar med ett bra förhållande mellan pris och kvalitet.
Från 2285 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: A 69dB

Välj rätt SUV däck & stadsjeep däck

SUV däck är för bilmodeller som är tillverkade för att kunna hantera tung last och har en kraftfullare motor än vanliga personbilar. Därför finns det en del skillnader mellan SUV däck och vanliga bildäck. SUV eller stadsjeep däck har en förstärkt struktur för att klara av den tunga lasten av en SUV. De är även designade för att ha bättre bromsprestanda och väggrepp vid höga hastigheter. Precis som vid valet till personbilar är det viktigt att du investerar i högkvalitativa däck för att du ska kunna köra säkert och för att däcken ska hålla så länge som möjligt.

Att tänka på vid val av SUV däck

När du väljer däck till din stadsjeep eller SUV behöver du självklart ta hänsyn till säsongen. Under sommaren ska du köra med sommardäck och under vintern bör du ha ordentliga vinterdäck. Observera att däck med markeringen M+S (Mud & Snow) inte är designade för nordiskt vinterväglag med kompakt snö. Dessa däck passar bättre under tidig vår och sen höst när vägarna inte är täckta av is.

Följ biltillverkarens rekommendationer

Se alltid till att däcken du köper till din SUV eller stadsjeep möter tillverkarens krav som du hittar i bilens instruktionsbok. Det är viktigt att däcken har rätt lastindex och mått. Fel lastindex kan leda till däcken går sönder vid tung last och fel diameter eller storlek på däcken kan leda till sämre styrbarhet och olyckor. Om du inte är säker på vilka stadsjeep däck du bör välja kan du alltid kontakta din lokala Vianor verkstad och få hjälp av våra däckexperter.

Kontrollera produktionsdatumet på dina SUV däck

Du hittar produktionsdatumet på däckets sida i form av fyra inringade siffror. Siffrorna visar tillverkningsmånad och år. Köp aldrig däck som har förvarats i mer än 5 år. Även om de aldrig använts är dessa däck inte säkra att köra med.

Egenskaper hos SUV och stadsjeep däck

En stadsjeep är vanligtvis tyngre än en vanlig personbil. Motorn är kraftfullare och ofta större och SUV:ar är avsedda för tyngre last än vanliga bilar. Därför behöver dessa bilmodeller även särskilda däck, tillverkade för just stadsjeepar och SUV:ar. SUV däck har vanligtvis en förstärkt ram och ett mellanlägg. SUV däck är mer slitstarka än vanliga däck och är därför svårare att punktera om du skulle köra på något vasst. Förutom standard markeringarna du hittar på alla däck har SUV däck ofta fler symboler på däckets sida. 

Dessa kan vara symboler som till exempel:

  • HP (High Performance): Däck avsedda för körning i höga hastigheter utan höga buller ljud. High Performance däck tillverkas av en mjuk gummiblandning och slits därför ut snabbare än andra SUV däck. Dessa däck är inte avsedda för offroad körning utan är till för dig som endast kör din SUV på asfalterade vägar.
  • ST (Sports Terrain): Samma princip som HP däck, används endast vid körning på bra vägar och motorvägar. Skillnaden här är att SP däck har mindre hårda sidoväggar och ger en bekvämare körning.
  • HT (Highway Terrain): Dessa däck är också tillverkade för körning på asfalterade vägar men har måttligt bra grepp även på lervägar på landet. De rekommenderas däremot inte för offroad körning.
  • AT (All Terrain): Universaldäck som har utmärkta egenskaper på både asfalterade vägar och lätt terräng som t.ex. grusvägar. All Terrain SUV däck har stärkta sidoväggar och klarar av körning på sand, sten och snö.
  • MT (Mud Terrain): Däck för dig som nästan aldrig kör på asfalterade vägar. Tillverkade för att få bra grepp på lera och sumpmark med djupa mönster. Rekommenderas inte för körning på motorvägar.

Få hjälp med att hitta rätt däck till din SUV hos Vianor

För att hitta rätt däck till din bil kan du antingen titta i din bils instruktionsbok och leta manuellt eller använda den smarta sökfunktionen på vår hemsida. Här söker du antingen via registreringsnummer, bilmodell eller däckdimension. Du kan sortera resultaten efter vinterdäck, sommardäck och dubbdäck för att få en bättre överblick. Vi har listat både rullmotstånd, ljudnivå, klass och våtgrepp på vår hemsida, så att du enkelt kan hitta de däck som passar just din bil. 

Om du hellre vill ha personlig service och hjälp kan du komma in till din närmsta Vianor verkstad och prata med våra däckexperter. Hos oss kan du både få hjälp med att köpa rätt däck, byta däck, lagra dina däck på vårt däckhotell eller dra nytta av våra många andra typer av service för din bil. Våra verkstäder har gratis wi-fi och vi bjuder alltid på kaffe medan du väntar.