Däckdimensioner
Däckdimensioner

Däckdimensioner

I tabellen nedan hittar du däckdimensioner för din bil, SUV eller skåpbil sorterat efter tumstorleken på fälgen. Genom att klicka på rätt däckdimension kan du se alla däckalternativ för din bil. Du kan sedan enkelt beställa däcken direkt i vår webshop. Våra professionella däckmontörer hjälper dig gärna med att montera dina däck på ett säkert sätt. När du lägger däcken i varukorgen kommer hemsidan automatiskt att rekommendera däckservice för att få dina nya däck monterade, balanserade och skiftade på din bil - Bekvämt och enkelt!

Välj en tumstorlek/fälgstorlek för att se alla däckdimensioner

Välj rätt däckdimension

Är du osäker på vilken däckdimension som passar din bil kan du ta hjälp av informationen på din bils registreringsbevis. Du kan även titta på däcksidan på dina nuvarande sommar- eller vinterdäck för att se vilken däckdimension (exempelvis 205/55 R16) som passar din bil. Du kan även ta hjälp av vår hemsida genom att ange bilens registreringsnummer. Systemet visar då vilka däckdimensioner som passar din bil. Det är ändå viktigt att kontrollera vilken däckdimension som sitter på dina nuvarande sommar- eller vinterdäck så att de nya däcken du väljer passar fälgen (exempelvis 16") som du använder för dina nuvarande däck.

Däckmärkning

En del av däckmärkningen på däckets sidovägg avser däckets storlekbeteckning, exempelvis 195/65 R15 95V. Vi rekommenderar att välja däck i enighet med biltillverkarens rekommendation. Förutom storleken på däcket så anges även däckets belastningsindex (95) och hastighetsklass (V). Kontrollera så att både belastningsindex och hastighetsklass är lika, eller högre än vad som finns angivet i registreringsbeviset. Klicka här för att läsa mer om däckmärkning.