Köp däck

C-däck till skåpbil & husbil | Vianor

C-däck är särskilda däck designade för skåpbil och husbil, husvagn och lätt lastbil. Dessa däck klarar av att hantera tyngre belastning än vanliga bildäck. C-däck har ett stelt hölje som ger däcket en mer robust struktur för att t.ex. två däck på en husvagn ska klara belastning som en bil med fyra däck. “C”-et i C-däck står för Commercial och har fått sitt namn från kommersiella fordon som används i andra syften än privatfordon.

Köp däck

Hakka Van

(5 kundomdömen)
Hakka-skyddAramid Sidewall
Nokian Tyres Hakka Van är ett premium sommardäck för moderna lastbilar och skåpbilar. Däcket är lämpligt för elfordon.
1719 kr/st Från 1651 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 70dB

Hakka C2

(13 kundomdömen)
Hakka-skydd
Nokian Tyres Hakka C2 är ett sommardäck för mångsidig användning till skåpbilar och lätta lastbilar. Det erbjuder kontrollerad stabilitet och slitstyrka. Denna modell är utgående!
1444 kr/st Från 1387 kr/st

Duravis R660

Duravis R660 har lång livslängd med och ger optimalt grepp på våta vägbanor
Från 1993 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 72dB

EfficientGrip Cargo 2

Goodyear EfficientGrip Cargo 2 är ett sommardäck för lätta lastbilar och skåpbilar med förbättrad livslängd och förbättrat våtgrepp.
Från 2046 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 70dB

Agilis 3

Sommardäck för skåpbilar och lätta lastbilar som erbjuder god ekonomi, pålitlighet och hållbarhet
Från 2908 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 72dB

Duravis Van

Det nya Bridgestone Duravis Van är ett premium sommardäck för lätta lastbilar.
Från 1868 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: A 69dB

Duramax G2

Goodyear Duramax G2 är ett sommardäck för lätta lastbilar och skåpbilar.
Från 2076 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 73dB

EfficientGrip Cargo

Goodyear EfficientGrip Cargo är ett sommardäck för lätta lastbilar och skåpbilar med förbättrad livslängd.
Från 3120 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 70dB

Maxmiler Pro

GT Radial Maxmiler Pro sommardäck för skåpbilar är designat för att hålla längre även under tung belastning.
Från 676 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 71dB

Vantra LT RA18

Hankook Vantra LT RA18 är ett sommardäck för lätta lastbilar och skåpbilar optimerat för längre körsträckor.
Från 1521 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 70dB

Vad är C-däck för skåpbil?

Det finns, som du förmodligen känner till, flera olika sorters däck på marknaden idag. Varje typ av däck är designade för ett specifikt syfte eller specifika fordonstyper. C-däck är designade för tyngre fordon än personbilar men inte större fordon som lastbilar och bussar. C-däck passar istället lätt lastbil, husbil och skåpbil. Äger du en skåpbil så är det C-däck du bör titta på när du köper nya däck till ditt fordon. Detta gäller även för släpvagnar, husvagnar och husbilar. 

C-däck har ett mycket högre belastningsindex än däck för personbilar och klarar därför av tyngre last än vanliga bildäck. Detta gör att C-däck är perfekta för skåpbil och husbil som, när de är fullastade, kan väga mer än en vanlig personbil.

Regler för C-däck på skåpbil, husbil och lätt lastbil

Många som precis köpt en lätt lastbil, skåpbil eller husvagn för första gången frågar sig om de måste ha just C-däck på sitt nya fordon. Svaret är inte alltid svart på vitt utan du behöver titta på vilken sorts däck ditt fordon är registrerat med. När du köper nya däck ska du köpa samma typ av däck som är noterade i fordonets registreringsbevis.

C-däck för skåpbil och lätt lastbil är tillverkade med flera inre lager för att både klara av en högre belastning och för att vara mer hållbara och tåla mer slitage. C-däck är därför tyngre och har en mer styv konstruktion än vanliga bildäck. Den starkare konstruktionen gör att däcken inte slits ut lika lätt om du råkar köra in i trottoarkanter eller andra platser som kan slita på däckets sidor. Den styva designen hjälper även däcken att behålla sin form även vid tung belastning, vilket gör C-däck perfekta för just skåpbilar och släpvagnar som lastas tungt.

Fördelar med C-däck

  • C-däck klarar av högre belastning än vanliga bildäck
  • Den starkare strukturen i C-däck gör att två däck klarar av belastningen från en släpvagn eller husvagn
  • C-däck har tuffare sidoväggar än vanliga däck och tål mer stryk t.ex. om man råkar köra in i trottoarkanter 

Vilka fordon passar C-däck till?

  • Lätt lastbil
  • Skåpbil
  • Husvagn
  • Släpvagn

Välj rätt däck till skåpbil och husbil

När du köper däck till din skåpbil eller husbil behöver du välja däck som kommer att klara av högre belastning och vara mer resistent mot slitage än när du köper däck till personbil. Det finns i Sverige tre kategorier av C-däck: standard, specialdäck och vinterdäck. Varje kategori har ett eget syfte och du bör köpa däck som är tillverkade för det du tänkt använda ditt fordon till. 

Specialdäck är designade för tuffare vägförhållanden som terrängkörning. På vintern ska du köra med C-däck i kategorin vinterdäck, precis som med personbilar. Vinterdäck till skåpbil och husbil finns både som dubbdäck och dubbfria däck.

Standarddäck är sommardäck som passar bäst på vanliga bilvägar.

Låt våra däckexperter hjälpa dig välja rätt C-däck

Om du inte vet vilka däck ditt fordon bör ha kan du alltid komma in till din lokala Vianor verkstad och prata med våra däckexperter. Vi ser till att du köper rätt sorts däck till din skåpbil eller husbil och kan även hjälpa till med byte och balansering av dina nya däck. Behöver du ett smidigt sätt att förvara dina gamla däck vid ett däckbyte kan du alltid använda dig av vårt däckhotell. Om dina gamla däck är för slitna kan vi se till att de skickas iväg för återvinning utan kostnad.

Köp dina C-däck till skåpbil och husbil hos Vianor

Hos Vianor kan du lita på att du får utmärkt kundservice av välutbildad, kunnig och erfaren personal. Våra däckexperter kan allt om däck och hjälper dig gärna med att välja ut rätt däck till just ditt fordon och kan även hjälpa till med däckbyten. Vi erbjuder allt inom däckservice till konkurrenskraftiga priser och din körsäkerhet är alltid högsta prio för oss. 

Om du väljer att köpa dina C-däck hos oss kan du slappna av och vänta i vår bekväma kundmottagning medan vår kunniga personal byter dina däck. I kundmottagningen finns tidskrifter, gratis kaffe och tillgång till WiFi. Hos Vianor får du alltid goda råd och fantastisk service av personal som kan allt om däck och bilar. Kom in till din lokala Vianor verkstad och kika på våra C-däck till skåpbil redan idag.