Köp däck

C-däck till skåpbil & husbil | Vianor

C-däck är särskilda däck designade för skåpbil och husbil, husvagn och lätt lastbil. Dessa däck klarar av att hantera tyngre belastning än vanliga bildäck. C-däck har ett stelt hölje som ger däcket en mer robust struktur för att t.ex. två däck på en husvagn ska klara belastning som en bil med fyra däck. “C”-et i C-däck står för Commercial och har fått sitt namn från kommersiella fordon som används i andra syften än privatfordon.

Köp däck

Hakkapeliitta C4

Nyhet!Hakka-skyddAramid SidewallNordiskt vinterdäck
Oavsett om du ska transportera varer eller resa: njut av vintern! Nokian Tyres Hakkapeliitta® C4 är ett nytt där för lätta lastbilar och husbilar, utvecklat för krävande och mångsidig vinteranvändning, och gör vardagen enklare för yrkesförare och ger fritidsförare sinnesro.
2288 kr/st Från 2197 kr/st
Tyre class: C2

Hakkapeliitta CR4

Nyhet!Hakka-skyddAramid SidewallNordiskt vinterdäck
Njut av vintern, oavsett om du ska transportera varor eller ut och resa! Nokian Tyres Hakkapeliitta CR4 är ett nytt däck för lätta lastbilar och husbilar, utvecklat för krävande och mångsidig vinteranvändning, som gör vardagen enklare för yrkesförare och ger fritidsförare lugn och ro.
2304 kr/st Från 2213 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 73dB

Hakkapeliitta CR3

(5 kundomdömen)
Nordiskt vinterdäckNordiskt vinterdäck
Fantastiskt grepp på snö och is.
1846 kr/st Från 1773 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 73dB

Blizzak W810

Bridgestone Blizzak W810 är ett mycket bra, högpresterande nordiskt vinterdäck utvecklat för skåpbilar.
Från 2117 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: E
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 75dB

Cargo UltraGrip 2

Nordiskt vinterdäck
Goodyear Cargo UltraGrip 2 är ett dubbdäck för transportbilar. Det låter dig köra pålitligt och säkert hela vintern.
Från 2784 kr/st

UltraGrip Cargo

Nordiskt vinterdäck
Goodyears Cargo UltraGrip är ett dubbdäck, anpassat till små bussar och transportbilar.
Från 2515 kr/st
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 73dB

Eskimo LT

Lättviktsdäck för lastbilar för oväntade vinterförhållanden och prismedvetna förare
Från 2503 kr/st
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 73dB

Argonite Alpine

Dubbfritt C-däck för centraleuropeiska förhållanden
Från 1277 kr/st
Tyre class: C2
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 73dB

Vad är C-däck för skåpbil?

Det finns, som du förmodligen känner till, flera olika sorters däck på marknaden idag. Varje typ av däck är designade för ett specifikt syfte eller specifika fordonstyper. C-däck är designade för tyngre fordon än personbilar men inte större fordon som lastbilar och bussar. C-däck passar istället lätt lastbil, husbil och skåpbil. Äger du en skåpbil så är det C-däck du bör titta på när du köper nya däck till ditt fordon. Detta gäller även för släpvagnar, husvagnar och husbilar. 

C-däck har ett mycket högre belastningsindex än däck för personbilar och klarar därför av tyngre last än vanliga bildäck. Detta gör att C-däck är perfekta för skåpbil och husbil som, när de är fullastade, kan väga mer än en vanlig personbil.

Regler för C-däck på skåpbil, husbil och lätt lastbil

Många som precis köpt en lätt lastbil, skåpbil eller husvagn för första gången frågar sig om de måste ha just C-däck på sitt nya fordon. Svaret är inte alltid svart på vitt utan du behöver titta på vilken sorts däck ditt fordon är registrerat med. När du köper nya däck ska du köpa samma typ av däck som är noterade i fordonets registreringsbevis.

C-däck för skåpbil och lätt lastbil är tillverkade med flera inre lager för att både klara av en högre belastning och för att vara mer hållbara och tåla mer slitage. C-däck är därför tyngre och har en mer styv konstruktion än vanliga bildäck. Den starkare konstruktionen gör att däcken inte slits ut lika lätt om du råkar köra in i trottoarkanter eller andra platser som kan slita på däckets sidor. Den styva designen hjälper även däcken att behålla sin form även vid tung belastning, vilket gör C-däck perfekta för just skåpbilar och släpvagnar som lastas tungt.

Fördelar med C-däck

  • C-däck klarar av högre belastning än vanliga bildäck
  • Den starkare strukturen i C-däck gör att två däck klarar av belastningen från en släpvagn eller husvagn
  • C-däck har tuffare sidoväggar än vanliga däck och tål mer stryk t.ex. om man råkar köra in i trottoarkanter 

Vilka fordon passar C-däck till?

  • Lätt lastbil
  • Skåpbil
  • Husvagn
  • Släpvagn

Välj rätt däck till skåpbil och husbil

När du köper däck till din skåpbil eller husbil behöver du välja däck som kommer att klara av högre belastning och vara mer resistent mot slitage än när du köper däck till personbil. Det finns i Sverige tre kategorier av C-däck: standard, specialdäck och vinterdäck. Varje kategori har ett eget syfte och du bör köpa däck som är tillverkade för det du tänkt använda ditt fordon till. 

Specialdäck är designade för tuffare vägförhållanden som terrängkörning. På vintern ska du köra med C-däck i kategorin vinterdäck, precis som med personbilar. Vinterdäck till skåpbil och husbil finns både som dubbdäck och dubbfria däck.

Standarddäck är sommardäck som passar bäst på vanliga bilvägar.

Låt våra däckexperter hjälpa dig välja rätt C-däck

Om du inte vet vilka däck ditt fordon bör ha kan du alltid komma in till din lokala Vianor verkstad och prata med våra däckexperter. Vi ser till att du köper rätt sorts däck till din skåpbil eller husbil och kan även hjälpa till med byte och balansering av dina nya däck. Behöver du ett smidigt sätt att förvara dina gamla däck vid ett däckbyte kan du alltid använda dig av vårt däckhotell. Om dina gamla däck är för slitna kan vi se till att de skickas iväg för återvinning utan kostnad.

Köp dina C-däck till skåpbil och husbil hos Vianor

Hos Vianor kan du lita på att du får utmärkt kundservice av välutbildad, kunnig och erfaren personal. Våra däckexperter kan allt om däck och hjälper dig gärna med att välja ut rätt däck till just ditt fordon och kan även hjälpa till med däckbyten. Vi erbjuder allt inom däckservice till konkurrenskraftiga priser och din körsäkerhet är alltid högsta prio för oss. 

Om du väljer att köpa dina C-däck hos oss kan du slappna av och vänta i vår bekväma kundmottagning medan vår kunniga personal byter dina däck. I kundmottagningen finns tidskrifter, gratis kaffe och tillgång till WiFi. Hos Vianor får du alltid goda råd och fantastisk service av personal som kan allt om däck och bilar. Kom in till din lokala Vianor verkstad och kika på våra C-däck till skåpbil redan idag.