Köp vinterdäck personbil

Vinterdäck Personbil

Köp vinterdäck personbil

Hakkapeliitta R5

(29 kundomdömen)
TestvinnareHakka-skyddNordiskt vinterdäck
Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 är ett dubbfritt vinterdäck för personbilar, designat för att ge dig den renaste formen av säkerhet tack vare dess innovativa kombination av vintergrepp, tystnad, hållbarhet och miljövänlighet. Hakkapeliitta R5 ger de nya Double Block Grip-designen ett överlägset grepp och väghållning, medans klassens bästa isprestanda garanteras av unika Arctic Grip Crystals.
Från 1593 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: A 68dB

Hakkapeliitta R5 EV

(4 kundomdömen)
El- och hybridbilarHakka-skyddNordiskt vinterdäck
Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV är ett dubbfritt vinterdäck för personbilar, crossovers och SUV:ar, designat och utvecklat med miljövänlig teknologi och ger el- och hybridbilar maximal säkerhet, komfort och ökat räckvidd. Klassens bästa isprestanda garanteras av unika Arctiv Grip Crystals, och de imponerande funktionerna för komfort ingår i SilentDrive™-teknologin.
Från 3829 kr/st
Tyre class: CI
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 70dB

North 9

Nyhet!Nordiskt vinterdäck
Nordman North 9 är ett dubbat vinterdäck för personbilar som erbjuder solida prestanda för alla vinterförhållanden.
Från 1412 kr/st

Hakkapeliitta 10

(60 kundomdömen)
Nordiskt vinterdäckTestvinnareHakka-skyddNordiskt vinterdäck
Det nya vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 blev testvinnare 2022, och är skräddarsytt för att ge ultimat säkerhet i situationer där det behövs mest. Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger nästa generations säkerhet, en innovativ kombination av överlägset vintergrepp, körkomfort och miljövänlighet. Double Stud Technology erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.
Från 1743 kr/st

Hakkapeliitta 10 EV

(2 kundomdömen)
Nordiskt vinterdäckTestvinnareHakka-skyddNordiskt vinterdäck
Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV har designats och utvecklats med miljövänlig teknik och däcket erbjuder utmärkt körkomfort och säkerhet för elbilar och hybrider. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV är en innovativ kombination av överlägset vintergrepp, körkomfort och hållbarhet. Double Stud teknologi erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV passar perfekt med moderna elfordon. Genom att använda SilentDrive ™ -tekniken som absorberar bullertopparna och sänker ljudnivån, minskar däckljudet i kupén och ger en bekvämare körupplevelse.
Från 4469 kr/st

Hakkapeliitta 9

(142 kundomdömen)
Nordiskt vinterdäckNordiskt vinterdäck
Utmärkta broms, acceleration och köregenskaper på is. Egenskaperna på snö är ligger i toppklass och även högsta poäng på torr asfalt. Välbalanserade köregenskaper.
Från 1579 kr/st

Hakkapeliitta R3

(30 kundomdömen)
Nordiskt vinterdäckTestvinnareNordiskt vinterdäck
Utmärkt grepp och bra köregenskaper på is och snö
Från 1453 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: E
Ljudnivå dB: B 72dB

Nordman 8

Nordiskt vinterdäck
Nordman 8 dubbdäck är ett balanserat och säkert däck på både is och snö. Körkänslan är exakt och bekväm, oavsett om du kör på hala vägar eller i varmare vinterväder.
Från 892 kr/st

Nordman RS2

Nordiskt vinterdäck
Nordman RS2 ger säkra köregenskaper på alla typer av vägar. Balanserat grepp och bra körrespons.
Från 1218 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: E
Ljudnivå dB: B 71dB

UltraGrip Arctic 2

Nordiskt vinterdäck
Goodyear UltraGrip Arctic 2 dubbdäck är designade för personbilar och erbjuder både prestanda och säkerhet för varierande vinterförhållanden.
Från 2313 kr/st

UltraGrip Ice 2

Nordiskt vinterdäck
Goodyear UltraGrip Ice 2 dubbfria däck för personbilar ger säkerhet och kontroll på snöiga och isiga vägar.
Från 1447 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 69dB

IcePro 3 EVO

Nyhet!Nordiskt vinterdäck
GT Radial IcePro 3 EVO är dubbade vinterdäck designade för personbilar vilket ger bättre grepp på isiga och snöiga vintervägar.
Från 1063 kr/st

WinterPro 2 EVO

Nyhet!
GT Radial WinterPro 2 EVO dubbfria vinterdäck är designade för personbilar och erbjuder prestanda och säkerhet för varierande vinterförhållanden.
Från 686 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: E
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 69dB

WinterPro 2

Nöjdhetsgaranti
Nytt högprestandadäck för personbilar och SUV.
Från 841 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 69dB

Dimax Alpine

Dubbfritt däck för personbilar, crossovers och SUV:ar.
Från 885 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: A 69dB

Dimax Ice

Nordiskt vinterdäckNordiskt vinterdäck
Radar Dimax Ice är ett dubbfritt vinterdäck för personbilar, crossovers och SUV:ar.
Från 872 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: E
Ljudnivå dB: A 69dB

Dimax Ice Lock

Nordiskt vinterdäckNordiskt vinterdäck
Dimax Ice Lock är ett dubbdäck för personbilar, CUV:ar och SUV:ar. Däcket ger säkerhet och kontroll under nordiska vinterförhållanden.
Från 1062 kr/st

Vinterdäck - Välj rätt däck för en säker körning

Bra vinterdäck är en förutsättning för säker vinterkörning under de krävande förhållanden som Norden erbjuder. Vi har ett brett utbud av högkvalitativa vinterdäck från några av marknadens ledande däcktillverkare. Hos Vianor får du dessutom utmärkt kundservice och professionell hjälp vid köp av däck och däckbyte.

Vinterdäck måste ge maximalt grepp för att klara de hala och ständigt föränderliga vägförhållandena i Norden. Snötäckta vägar, hala vägpartier, is och slask skapar utmanande förhållanden för vinterkörning. Detta är särskilt sant när det är vägpartier som är täckta av svartis som gör vägen extremt hal och farlig. Under dessa väderförhållanden ger högkvalitativa vinterdäck föraren bättre förutsättningar för att köra säkert med bra grepp. Vi har däck som är särskilt framtagna för just de vägförhållanden som vi har på svenska vägar under vintern.

I vårt urval hittar du Nokian Tyres Hakkapeliitta dubbdäck och dubbfria vinterdäck, Nokian Tyres Nordman dubbade och dubbfria vinterdäck och ett brett utbud av vinterdäck från andra däcktillverkare som som Michelin, Bridgestone, Goodyear, GT Radial och Radar.

Dubbdäck eller dubbfria däck?

När du köper vinterdäck kan du välja mellan två olika typer av däck: dubbdäck och dubbfria däck som även ibland kallas för friktionsdäck (Klicka här för att läsa mer om skillnaderna mellan de olika typerna av vinterdäck). När du väljer dina nya vinterdäck till din bil bör du lägga fokus på de körförhållanden där du främst kommer att använda däcken samt din egen körstil. 

Som tumregel ger vinterdäck med dubbar det bästa greppet på snö och is som är vanligt på nordiska vägar under vintern. Dubbdäck ger också kortare bromssträckor på is jämfört med dubbfria däck. Dubbfria vinterdäck har dock förbättrats avsevärt de senaste åren och har idag mycket bättre grepp än äldre modeller. 

Fördelarna med dubbfria vinterdäck är dock fortfarande körkomfort, lågt däckljud och inte minst lägre rullmotstånd vilket resulterar i lägre bränsleförbrukning. När du väljer dubbfria vinterdäck måste du alltid vara uppmärksam på att däcken du planerar att köpa är anpassade för nordiska väderförhållanden. 

Dubbfria vinterdäck som produceras för användning i centraleuropa har en helt annan gummiblandning än de däck som är tillverkade för nordiska vägförhållanden. Däck som är avsedd för körning i sydligare länder ger dig inte tillräckligt bra grepp på svenska väglag.

Byt till vinterdäck på Vianor

Hos Vianor kan du både köpa nya vinterdäck och få hjälp med däckmontering. Låt våra erfarna däckspecialister ta hand om däckbytet åt dig. Personalen i våra däckverkstäder är proffs på däck och har din körsäkerhet som högsta prioritet. 

Slipp oroa dig över däckbytet och fokusera istället på att njuta av en säker och bekväm körupplevelse. Om du byter dina däck hos en Vianor verkstad kan du också vara säker på att dina vinterdäck har kontrollerats och uppfyller lagkraven för vinterdäck. Läs mer om Vianors däckservicetjänster som till exempel däckmontering här.

Billiga vinterdäck kan ge obehagliga överraskningar på hala vägar

När du köper vinterdäck är kvaliteten på däcken ofta mycket viktigare än priset. Att köpa billiga vinterdäck kan verka ekonomiskt tilltalande när du väljer dina nya däck men dyrare premiumdäck är ofta det bättre långsiktiga valet. Premium vinterdäck är konstruerade för att uppfylla de högsta standarderna och är även noggrant testade innan de levereras till återförsäljaren.

Köper du premiumdäck kan du vara säker på att du får säkra däck med riktigt bra dubbar, dubbplacering, däckmönster, konstruktion, gummiblandning och miljöpåverkan. Alla dessa faktorer påverkar dina förutsättningar för säker körning på hala vägar under vintern. Billigare vinterdäck uppfyller inte samma kriterier som ett premiumdäck, även om de är utrustade med dubbar.

När är rätt tid att byta vinterdäck?

Många undrar ofta när exakt man ska byta till vinterdäck. Lagen säger att du måste använda vinterdäck i Sverige om det råder vinterväglag från 1:a december till 31:a mars. Dubbdäck är tillåtna från 1 oktober till 15 april. Läs mer om regler och råd om däck.

Lagen för vinterdäck kan vara särskilt svår att tolka om man inte kört bil särskilt länge. Hos din närmaste Vianor verkstad kan du få goda råd om när det är dags att byta till vinterdäck. Du får även hjälp med att välja nya vinterdäck om du behöver köpa nya däck och vi monterar självklart dina nya däck

I vår däckservice vid däckköp ingår även kontroll av lufttryck och balansering av hjulen samt efterdragning av hjulbultarna efter 10 mils körning. När det är dags att byta tillbaka till sommardäck kan du använda dig av vårt däckhotell och lagra dina vinterdäck till nästa säsong. Under däckbytet kan du slappna av och ta en kopp kaffe i vår kundmottagning. Kontakta din närmaste Vianor verkstad och boka tid för däckbyte via telefon, e-post eller via vår hemsida eller beställ dina däck online redan idag. Trygg resa.