Dina fördelar

  • Vianor basservice är en årlig service som säkerställer att ditt fordon mår bra. Genom regelbunden service håller bilen längre och vi kan upptäcka och åtgärda problem innan de orsakat skada på ditt fordon.
  • Utöver byte av motorolja och oljefilter kontrollerar vi även 29 kontrollpunkter med fokus på din bils säkerhet.
  • Serviceprotokoll efter slutförd service.

Service som ingår

  • Servicearbete
  • Max 5 liter motorolja enligt bilens originalspecifikation
  • Oljefilter
  • Pluggtätning

Tilläggstjänster

  • Möjliga reservdelar som behövs för service (till exempel bromsklossar, bromsskivor, tändstift, kupéfilter, vätskor o.s.v.)

Pris 1795

Basservice avsedd för äldre bilar utanför garantitiden. Beställ Vianor Basservice här.

Basservice - ett bra alternativ för äldre bilar

Basservice en gång om året är ett bra val för lite äldre bilar, speciellt om bilen inte har servats enligt biltillverkarens serviceprogram. Basservice är normalt inte lika omfattande som originalservice.

Utöver basservice är det bra att även låta verkstaden kontrollera om bilens kraftöverföring behöver service. Många ägare till äldre bilar vill inte ha den här typen av extra serviceåtgärder. Men för att slippa fel framöver är det ändå klokt att till exempel kontrollera om oljan i en automatväxellåda behöver bytas. Den håller sig inte i all evighet som många tror.

För bilägare är det inte alltid lätt att veta vad olika bilservicetjänster heter och vad de omfattar. Det är värt att kontrollera vad servicen omfattar och att den passar för din bil.

Det som skapar mest förvirring gäller originalservice som enligt biltillverkaren ska göras efter visst antal mil eller efter 12/24 månader, vilket som inträffar först. Den här servicen kallas ofta för årsservice men den ska inte förväxlas med den årliga basservicen. Originalservice är alltid mer omfattande och anpassad för bilmodellen.

Det finns även service som kallas för säsongservice och som ibland också kallas för årsservice. Det innebär att bilen servas till exempel inför sommaren eller vintern. Den här typen av service behövs inte längre.