Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 750kg (98)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV

Dubbdäck

(2 kundomdömen)

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 750kg (98)

NÄSTA GENERATIONENS SÄKERHET

  • Ultimat säkerhet – överlägset grepp på is och snö
  • SilentDrive™ teknologi– Ultralåg ljudnivå
  • Ökad livslängd och hög stabilitet

Nya dubbade vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV för elbilar och hybridbilar är utvecklat för att ge dig sinnesro under vår nordiska vinter. Däckets nya innovationer tillhandahåller nästa generations säkerhet. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV ger dig nästa generationens säkerhet genom att kombinera miljövänlighet, körkomfort och överlägset grepp på snö och is. En av Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV unika innovationer Double Stud Technology erbjuder maximal säkerhet på is och snö. Dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

Senaste dubbtekniken ger överlägset vintergrepp

I utmanande vintervägförhållanden försvårar snö och slask förarens möjlighet att göra säkra filbyten och kurvtagningar. Under dessa förhållanden är reaktionstid och bromssträcka viktiga säkerhetsfaktorer. Innovationen Double Stud Technology ger Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV unika köregenskaper som förbättrar förarens reaktionstid genom att ge förstaklassigt grepp på både barmark, is och snö. Alla dubbar monteras och positioneras med toppmodern dubbningsteknik och de nya stjärnformade dubbarna har roterats 180 grader på däckets båda skuldror för att säkerställa att de möter vägytan i en optimal vinkel.

Däckmönster som ger stabilitet och kontroll i alla väder

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV ger med sitt sajpade, slitstarka däckmönster bättre stabilitet och mångsidig funktionalitet vid skiftande väderförhållanden på is, snö och torra vägbanor. Stabiliteten som kommer från den välsajpade slitbanan som ökar körsäkerheten även vid byte av körfält när det är snö och slask på vägarna.

Lågt rullmotstånd minskar inverkan på miljön

Slitbanan på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV förblir flexibel och följsam från de mildaste vinterdagarna till bitande kyla. Ett lågt rullmotstånd och optimerad användning av råvaror gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV till ett hållbart alternativ för föraren. Det låga rullmotståndet hos Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV ger bränslebesparingar och minskar därmed de skadliga utsläppen och inverkan på miljön.

Låg ljudnivå för elbilar och hybridbilar

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV passar perfekt med moderna elfordon. Genom att använda SilentDrive ™ -tekniken som absorberar bullertopparna och sänker ljudnivån, minskar däckljudet i kupén och ger en bekvämare körupplevelse. I kombination med optimal placering av dubbarna ger Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV en bekväm ljudbild som ökar körkomforten och minimerar störande ljudvågor.

 

Motor (7/2022 Sverige) 1a plats

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV har utmärkt accelerations- och inbromsningsgrepp på snö och is. Utmärkt att köra. Logiska köregenskaper på våt och torr asfalt. Det säkraste däcket i älgtest.

Dom är bäst!!!
Janne P. - 6.12.2021
De bästa dubbdäcken hitintills. Har kört med friktionsdäck i 15 år men inför denna vinter ville jag testa dubbat igen.
Grymma däck
Martinlind72 - 30.11.2021
Sitter som en smäck mot halkan. Love it …………..Nokian tyres

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV

Helhetsbetyg*