Nokian Hakkapeliitta 10

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 530kg (86)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Dubbdäck

(10 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta 10

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 530kg (86)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Nästa generationens säkerhet

  • Optimal säkerhet – överlägset grepp på is och snö
  • Stabila och exakta köregenskaper, även på barmark
  • Maximal körkomfort med behaglig ljudnivå
  • Förbättrad livslängd, lågt rullmotstånd med lägre bränsleförbrukning

Nya dubbade vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är utvecklat för att ge dig sinnesro under våra nordiska vinterförhållanden. Däckets nya innovationer tillhandahåller nästa generations säkerhet. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 kombinerar miljövänlighet, körkomfort och överlägset grepp på snö och is. En av Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 unika innovationer Double Stud Technology ger maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

Senaste dubbtekniken ger överlägset vintergrepp

I utmanande vintervägförhållanden försvårar snö och slask förarens möjlighet att göra säkra filbyten och kurvtagningar. Under dessa förhållanden är reaktionstid och bromssträcka viktiga säkerhetsfaktorer. Innovationen Double Stud Technology ger Hakkapeliitta 10 unika köregenskaper som förbättrar förarens reaktionstid genom att ge förstaklassigt grepp på både barmark, is och snö. Alla dubbar monteras och positioneras med toppmodern dubbningsteknik och de nya stjärnformade dubbarna har roterats 180 grader på däckets båda skuldror för att säkerställa att de möter vägytan i en optimal vinkel.

Optimal stabilitet och kontrollerad körupplevelse

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger med sitt välsajpade, slitstarka däckmönster bättre stabilitet och mångsidig funktionalitet vid skiftande väderförhållanden på is, snö och torra vägbanor. Stabiliteten som kommer från den välsajpade slitbanan ökar körsäkerheten även vid byte av körfält när det är snö och slask på vägarna.

Lågt rullmotstånd minskar inverkan på miljön

Slitbanan på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 förblir flexibel och följsam från de mildaste vinterdagarna till bitande kyla. Ett lågt rullmotstånd och en  optimerad användning av råvaror gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 till ett hållbart alternativ för föraren. Det låga rullmotståndet hos Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger bränslebesparingar och minskar därmed de skadliga utsläppen och inverkan på miljön.

Låg ljudnivå ökar komforten i bilen

Det låga och bekväma ljudet från Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ökar körkomforten. Dubbarna har placerats optimalt, vilket minimerar störande vägljud och eliminerar de mest framträdande frekvenstopparna som örat tycker är irriterande. Med Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 kan du kan njuta av en hög körkomfort med lågt däckljud.

Aftonbladet (09/2022 Sverige) 1a plats

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är stabilt och säkert på is. De 220 dubbarna gör sitt jobb och däcket styr exakt med en bra känsla. På snö är det om möjligt ännu bättre med testets snabbaste varvtider. Hakkapeliitta 10 har en perfekt kombination av gummi-, mönster- och dubbgrepp.

Har inte kört på vinterunderlag ännu
vinter22 - 13.11.2022
Köpte däcken i våras oh monterade dem nu i oktober, ej provade på vinterunderlag
Sorry en kunds klagan
Hiula - 18.10.2022
Sorry så måste jag klaga lite köpte Nokian hakkapelita 8 för två vintrar sen och redan torrspirkor på två av däcken, det är så illa att jag inte kan lägga på dom på bilen utan att riskera en olycka. Betalat runt 10.000 för 4 däck då helt nya däck känns surt som f... har bilder om det skulle vara intressant.
Ett fantastiskt vinterdäck
Mats555 - 8.2.2022
Kan troligen inte vara en bättre kombination på vinterväg med en Audi quattro och Nokian hakkapelitta 10. Alldeles underbara på både snö och is. Mycket bra ljudnivån även på barmark som det är ofta i södra Sverige.
Jag är nöjd med däcken
egsj - 11.1.2022
Mycket bättre an 9:an som dubben satt alldeles för långt in så dubben märktes inte så nu hörs det att dubben river i isen.
Mycket bra dubbdäck.
Emil - 17.12.2021
Bra grepp och låg ljudnivå. Åk komforten är mjuk och behaglig.
Bra vinterdäck, som förväntat!
Tom58 - 16.12.2021
Rullar bra, hyggligt tyst och bränslesnålt tillsvidare under den korta tid som jag hittills haft dem.
Verkar vara ett bra vinterdäck
Sören - 9.12.2021
Har inte kört så länge på dom nya däcken men har kört på Hakkapilitta i många år och är väldigt nöjd, hoppas att Haka 10 är lika bra som tidigare modeller
Fantastiskt bra!
Kamikazekalle - 8.12.2021
Köpte nyligen däcken till min 22 år gamla Toyota Yaris, och är mycket nöjd. Däcken känns i början lite knepigt gungiga vid smärre sidomanövrar, men det är bara en mycket tydlig förvarning om att det är på väg att hända något. När det verkligen behövs är egenskaperna distinkta och stabila. Min hemort är känt för extrema omgångar av underkylt regn, och däcken fungerar mycket bra t o m på absolut ren is. Första generationen av Toyota Yaris är kända för sin något livliga spårkänslighet, men med dessa däck är den lugnare på vägen än med de moderna sommardäck jag har till den. Vi har på vår nästan nya Yaris ett annat märke av dubbdäck (Good Year), och de däcken upplevs som okänsliga och responslösa i jämförelse med Nokia-däcken.
Riktigt bra
Skraken - 30.11.2021
Köpte för någon vecka sedan. Riktigt nöjd. Känns riktigt bra.
Ny adäck
GamleHans - 29.11.2021
Bra bett med nya dubbar, bara beklagligt att man inte kan dubba om som förr. Vi har ännu inte haft någon snö så om egenskaperna där kan jag ej berätta, däremot är jag mycket nöjd med egenskaperna påasfalt och is, däcken svarar mycket bra vid kurvtagning

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Helhetsbetyg*