Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 530kg (86)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Dubbdäck

(60 kundomdömen)

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 530kg (86)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Nästa generationens säkerhet

  • Optimal säkerhet – överlägset grepp på is och snö
  • Stabila och exakta köregenskaper, även på barmark
  • Maximal körkomfort med behaglig ljudnivå
  • Förbättrad livslängd, lågt rullmotstånd med lägre bränsleförbrukning

Nya dubbade vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är utvecklat för att ge dig sinnesro under våra nordiska vinterförhållanden. Däckets nya innovationer tillhandahåller nästa generations säkerhet. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 kombinerar miljövänlighet, körkomfort och överlägset grepp på snö och is. En av Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 unika innovationer Double Stud Technology ger maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

Senaste dubbtekniken ger överlägset vintergrepp

I utmanande vintervägförhållanden försvårar snö och slask förarens möjlighet att göra säkra filbyten och kurvtagningar. Under dessa förhållanden är reaktionstid och bromssträcka viktiga säkerhetsfaktorer. Innovationen Double Stud Technology ger Hakkapeliitta 10 unika köregenskaper som förbättrar förarens reaktionstid genom att ge förstaklassigt grepp på både barmark, is och snö. Alla dubbar monteras och positioneras med toppmodern dubbningsteknik och de nya stjärnformade dubbarna har roterats 180 grader på däckets båda skuldror för att säkerställa att de möter vägytan i en optimal vinkel.

Optimal stabilitet och kontrollerad körupplevelse

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger med sitt välsajpade, slitstarka däckmönster bättre stabilitet och mångsidig funktionalitet vid skiftande väderförhållanden på is, snö och torra vägbanor. Stabiliteten som kommer från den välsajpade slitbanan ökar körsäkerheten även vid byte av körfält när det är snö och slask på vägarna.

Lågt rullmotstånd minskar inverkan på miljön

Slitbanan på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 förblir flexibel och följsam från de mildaste vinterdagarna till bitande kyla. Ett lågt rullmotstånd och en  optimerad användning av råvaror gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 till ett hållbart alternativ för föraren. Det låga rullmotståndet hos Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger bränslebesparingar och minskar därmed de skadliga utsläppen och inverkan på miljön.

Låg ljudnivå ökar komforten i bilen

Det låga och bekväma ljudet från Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ökar körkomforten. Dubbarna har placerats optimalt, vilket minimerar störande vägljud och eliminerar de mest framträdande frekvenstopparna som örat tycker är irriterande. Med Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 kan du kan njuta av en hög körkomfort med lågt däckljud.

Aftonbladet (09/2022 Sverige) 1a plats

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är stabilt och säkert på is. De 220 dubbarna gör sitt jobb och däcket styr exakt med en bra känsla. På snö är det om möjligt ännu bättre med testets snabbaste varvtider. Hakkapeliitta 10 har en perfekt kombination av gummi-, mönster- och dubbgrepp.

Det blev en helt ny bil!
Flashgreen - 29.3.2024
Köpte dessa för två veckor sedan och åkte till Norrbotten över påsk och det var tur då det var riktigt oväder. Kändes mycket tryggt.
Bra grepp.
Erik S - 20.2.2024
Har nu använt dessa däck dagligen på varierande underlag. Tvekade mellan dubbade och dubbfria men denna vinter har medfört mycket besvärligt väglag med blöt blankis unde långa sträckor innan vi kommit ut på den stora länsvägen. Dessa däck har motsvarat alla förväntningar som vi hade på vinterdäck.
Tryggt och säkert på is och snö.
Miche - 4.2.2024
Ingen oro för halkan. Behöver inte vara orolig för att bilen tappar greppet. Känner mig mer trygg på vägen.
Ett Jätte bra Däck
441PFT - 31.1.2024
Köpte det lagom till att det var mycket snö och halka. Bästa bettet.
Nokian leverera!
A3 TDI quattro - 22.1.2024
Jag monterade däcken i början på januari när snöfallen avlöste varandra. Kört 150mil nu i det går som tåget. Det driver på bra.
Riktigt bra vinterdäck
Mick - 22.1.2024
Jag har kört med däcken i ca. 3 veckor och dom funkar riktigt bra på alla väglag. Rekomenderas verkligen
Pålitliga
Pecka42 - 15.12.2023
Bara en månads användning och jag bor i Härjedalen med både kyla och vinterväglag
Mycket bra viterdäck
Nöjdkund - 5.12.2023
Dessa däck trots dess dubbar låter väldigt litet och är pålitliga och säkra däck på is-och snöiga vägar och gator.
Bästa vinterdäcken jag haft på länge
Blerim - 4.12.2023
Köpte dessa för inte så länge sedan och kanske inte dem billigaste däcken men värt vartenda krona om man är rädd om sig själv och sin bil. Bra grepp även sidogrepp i snö och is.
Ett av dom bättre jag haft
Lany - 1.12.2023
Inte kört så länge en men funkar mycke bra. Ser lovande ut men skulle vilja se skillnad när de blir vårvinter och de föret. Så då vet jag mer.

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Helhetsbetyg*