Nokian Hakkapeliitta 10

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 530kg (86)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Dubbdäck

(53 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta 10

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 530kg (86)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Nästa generationens säkerhet

  • Optimal säkerhet – överlägset grepp på is och snö
  • Stabila och exakta köregenskaper, även på barmark
  • Maximal körkomfort med behaglig ljudnivå
  • Förbättrad livslängd, lågt rullmotstånd med lägre bränsleförbrukning

Nya dubbade vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är utvecklat för att ge dig sinnesro under våra nordiska vinterförhållanden. Däckets nya innovationer tillhandahåller nästa generations säkerhet. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 kombinerar miljövänlighet, körkomfort och överlägset grepp på snö och is. En av Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 unika innovationer Double Stud Technology ger maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

Senaste dubbtekniken ger överlägset vintergrepp

I utmanande vintervägförhållanden försvårar snö och slask förarens möjlighet att göra säkra filbyten och kurvtagningar. Under dessa förhållanden är reaktionstid och bromssträcka viktiga säkerhetsfaktorer. Innovationen Double Stud Technology ger Hakkapeliitta 10 unika köregenskaper som förbättrar förarens reaktionstid genom att ge förstaklassigt grepp på både barmark, is och snö. Alla dubbar monteras och positioneras med toppmodern dubbningsteknik och de nya stjärnformade dubbarna har roterats 180 grader på däckets båda skuldror för att säkerställa att de möter vägytan i en optimal vinkel.

Optimal stabilitet och kontrollerad körupplevelse

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger med sitt välsajpade, slitstarka däckmönster bättre stabilitet och mångsidig funktionalitet vid skiftande väderförhållanden på is, snö och torra vägbanor. Stabiliteten som kommer från den välsajpade slitbanan ökar körsäkerheten även vid byte av körfält när det är snö och slask på vägarna.

Lågt rullmotstånd minskar inverkan på miljön

Slitbanan på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 förblir flexibel och följsam från de mildaste vinterdagarna till bitande kyla. Ett lågt rullmotstånd och en  optimerad användning av råvaror gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 till ett hållbart alternativ för föraren. Det låga rullmotståndet hos Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ger bränslebesparingar och minskar därmed de skadliga utsläppen och inverkan på miljön.

Låg ljudnivå ökar komforten i bilen

Det låga och bekväma ljudet från Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 ökar körkomforten. Dubbarna har placerats optimalt, vilket minimerar störande vägljud och eliminerar de mest framträdande frekvenstopparna som örat tycker är irriterande. Med Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 kan du kan njuta av en hög körkomfort med lågt däckljud.

Aftonbladet (09/2022 Sverige) 1a plats

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 är stabilt och säkert på is. De 220 dubbarna gör sitt jobb och däcket styr exakt med en bra känsla. På snö är det om möjligt ännu bättre med testets snabbaste varvtider. Hakkapeliitta 10 har en perfekt kombination av gummi-, mönster- och dubbgrepp.

Mycket bra viterdäck
Nöjdkund - 5.12.2023
Dessa däck trots dess dubbar låter väldigt litet och är pålitliga och säkra däck på is-och snöiga vägar och gator.
Bästa vinterdäcken jag haft på länge
Blerim - 4.12.2023
Köpte dessa för inte så länge sedan och kanske inte dem billigaste däcken men värt vartenda krona om man är rädd om sig själv och sin bil. Bra grepp även sidogrepp i snö och is.
Ett av dom bättre jag haft
Lany - 1.12.2023
Inte kört så länge en men funkar mycke bra. Ser lovande ut men skulle vilja se skillnad när de blir vårvinter och de föret. Så då vet jag mer.
Trygg och säker…
Peking23 - 29.11.2023
Eftersom jag många gånger åker innan vägen snöröjts vill jag ha det bästa.
Nya Hakka 10
Gunnar - 20.11.2023
Härligt med friskt grepp från nya dubbdäck. Enorm skillnad då tidigare märkesdäck fyllt 6 år !!
Bästa vinterdäcket jag haft!
Walle67 - 18.11.2023
Körde på mina förra Hacka 8:or i 8 år, och även om de fortfarande kändes ganska bra, så är dessa nya Hacka 10:or betydligt bättre i fråga om fäste på is och snö!
Riktigt bra däck
Kgm82 - 6.11.2023
Bra snöslask , svart halkan o på snö. Låg ljudvolym från däcken.
Går väldigt tyst och har varit nöjd med mina andra hakka
Fiskepojken - 2.11.2023
Nyköpta efter jag har slitit ut en uppsättning hakka 8or.nöjd hittils
Blir nog supernöjd :)
Jonas - 31.10.2023
Köpte vad jag tror, baserat på erfarenheter från tidigare versioner av Nokians dubbdäck att dessa blir toppen till min gamla bil som kanske inte helt lämpar sig för vintern. För att ha dom bästa förutsättningar vad gäller däck valde jag dessa.
Kanondäck för oss i Norrland
Carina62 - 24.10.2023
Köpte för ca en månads sedan, stabila, och ett bra fäste!

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta 10

Helhetsbetyg*