Däckegenskaper

Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: A 68dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 475kg (82)

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5

Dubbfria däck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: A 68dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 475kg (82)

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5

  • Utmärkt vintergrepp och balanserad körkänsla
  • Överlägsen körkomfort och ljudnivå
  • Miljövänlig mobilitet med bränslebesparingar

OPTIMALT GREPP PÅ IS

Den svenska vinternt kan vara oförutsägbar och farlig, men dina däck ska inte vara det. Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 är utvecklat för alla nordiska vinterförhållanden och ger förutsägbar prestanda på barmark, våta, isiga och snöiga vägar. Den nya Double Block Grip-designen erbjuder överlägset grepp och god väghållning, medans utmärkt isprestanda garanteras av unika Arctic Grip Crystals. Allt eftersom däcket slits, kommer kistallerna fram och aktiverar en välbehövlig greppreserv.

TYSTNAD

Däckljud påverkar komforten och därför ör lägre ljudnivåer resan bekvämare och mindre påfrestande för föraren. Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 ger dig en mjuk, behaglig och stabil ljudmiljö. De behagliga låga ljudnivåerna kommer genom att eliminera de mest störande ljudtopparna som det mänskliga örat kan uppfatta. Den nya Silent Touch-slitbanedesignen erbjuder bekväm och skön körning tack vare den nya fördelningen av mönsterblock.

MILJÖVÄNLIGHET

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 är redan från materialvalet designat för att lämna ett mindre koldioxidavtryck med den nya Green Trace-gummiblandningen som ger dig utmärkt vintergrepp, bättre körsträcka och lågt rullmotstånd. Den stora mängden naturgummi håller blandningen flexibel under alla förhållanden och det låga rullmotståndet genererar bränslebesparing och reducerar de skadliga utsläppen. Mer än en tredjedel av materialen i gummiblandningen är förnybara och återvunna.

Motor (7/2022 Sverige) 1a plats

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 ger ett utmärkt grepp på snö och is. Lätt att manövrera i alla vinterförhållanden. Trygga köregenskaper på vått och torrt, kortaste bromssträcka på torr asfalt. Säkraste däcket i älgtest.

EU-däckmärkning: T432135

Inga recensioner.

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta R5

Helhetsbetyg*