Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Aramid Sidewall
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 850kg (102)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV

Dubbdäck

(16 kundomdömen)

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Aramid Sidewall
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 850kg (102)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV

NÄSTA GENERATIONENS SÄKERHET

  • Optimal säkerhet – överlägset grepp på is och snö
  • Maximal stabilitet och körkomfort
  • Förbättrad livslängd och lågt rullmotstånd
  • Aramidförstärkta däcksidor – robusta och slitstarka

Nya dubbade vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV är utvecklat för att ge dig sinnesro under vår nordiska vinter. Däckets nya innovationer tillhandahåller nästa generations säkerhet. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV kombinerar miljövänlighet, körkomfort och överlägset grepp på snö och is. En av Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV unika innovationer Double Stud Technology erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

Senaste dubbtekniken ger överlägset vintergrepp

I utmanande vintervägförhållanden försvårar snö och slask förarens möjlighet att göra säkra filbyten och kurvtagningar. Under dessa förhållanden är reaktionstid och bromssträcka viktiga säkerhetsfaktorer. Innovationen Double Stud Technology ger Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV unika köregenskaper som förbättrar förarens reaktionstid genom att ge förstaklassigt grepp på både barmark, is och snö. Alla dubbar monteras och positioneras med toppmodern dubbningsteknik och de nya stjärnformade dubbarna har roterats 180 grader på däckets båda skuldror för att säkerställa att de möter vägytan i en optimal vinkel.

Mer hållbarhet och balanserat grepp för SUV

Isiga och snötäckta vägar ställer höga krav på både SUV-vinterdäck och föraren. Ett SUV-däck måste också vara stabilt och hållbart. Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV uppfyller dessa krav. Ett kraftigt sajpat däckmönster ger stabilitet under körning, och Aramid Sidewall-teknik ökar däckets hållbarhet och förhindrar dyra och farliga däckskador.

Lågt rullmotstånd minskar inverkan på miljön

Slitbanan på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV förblir flexibel och följsam från de mildaste vinterdagarna till bitande kyla. Ett lågt rullmotstånd och optimerad användning av råvaror gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV till ett hållbart alternativ för föraren. Det låga rullmotståndet hos Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV ger bränslebesparingar och minskar därmed de skadliga utsläppen och inverkan på miljön.

Låg ljudnivå ökar komforten i bilen

Det låga och bekväma ljudet från Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV ökar körkomforten. Dubbarna har placerats optimalt, vilket minimerar störande vägljud och eliminerar de mest framträdande frekvenstopparna som örat tycker är irriterande. Med Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV kan du kan njuta av en hög körkomfort med lågt däckljud.

Vi Bilägare (12/2022 Sverige) Delad 1a plats

Toppbetyg på is och snö, med testets allra bästa kurvgrepp. Reaktionssnabbt med hög körglädje på vintervägarna. På asfalt klarar däcket undanmanöverprovet galant. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV är valet för den som söker bästa möjliga vintergrepp och uppskattar kurvvilligheten med alerta reaktioner på förarens input.

Bra vinterdäck
Jannenyb - 16.1.2024
Köpte dessa för ett par veckor sedan och är mycket nöjd med egenskaperna på snö och is. Bra respons och stabilitet. Dock något bullriga.
Bästa vinterdäcket
KristianGBG - 9.1.2024
Jag har kört med friktionsdäck tidigare och kände det var dags att prova på dubbdäck så jag köpte dessa för ca 2 månader sedan och nu när vi haft riktig vinterhalka så har de verkligen visat hur bra de är, riktigt bra grepp på is och snö samt så är de väldigt lågt ljud vid körning på asfalt, jag hade förväntat mig högre ljud då jag är van vid friktionsdäck. Så jag är helnöjd med dem.
Trygghet!
Jenny S - 15.12.2023
Jag köpte nya dubbdäck från Nokian Hakkapelitta nyligen och känner en enorm skillnad i trygghet mot de däck jag hade innan. Bättre bromssträckor, inga sladdar och bättre väghållning.
Använt dom förut, men typ8
Nisse2024 - 12.12.2023
Verkar ha ett bra grepp. Lite högt buller, men det ingår väl i greppet
Mycket bra däck kan kan rekommenderas 100 procent
Svempa - 27.11.2023
Har kört en månad på däcken mycket tysta däck man hör inte dubben. Mycket nöjd
Har alltid kört på Hakka men testat några andra kända märken som inte funkat på dom bilar jag haft
Walle - 11.11.2023
Köper alltid Hakka oavsett alla tester som görs, för jag får det man betalar för, alltid nöjd
Bästa däck jag haft/har
Pe Ge - 2.4.2023
Jag har bara kört på Nokian däck på mina tre senaste bilar, alla av märket Volvo. Först en V70 och sedan en XC70 AWD och nu en V90 AWD alla med diesel motorer. Ur Nokians har jag fått ut mest mil i jämförelse med andra fabrikat som jag haft tidigare, komfort och vägljud ligger också i topp. Längre fram i sommar kommer jag behöva nya däck och jag vet vilka jag kommer att välja då, dom är inte billigast men i första hand vill jag ha kvalitet.
Bättre vinterdäck finns inte!
Sveno - 23.2.2023
Vi har Nokian Hakkapeliitta 10 EV på elbilen och nu Nokian Hakkapeliitta 10 SUV på vår andra bil. När det är som värst vinterväder med underkylt regn så känner jag mig helt trygg med dessa däck, har testat andra producenter tidigare som inte kommer i närheten av det samma greppet på isig vägbana. Tycker också att de är överraskande tysta för att vara dubbdäck.
Mitt bästa vinterdäck.
Björne - 7.5.2022
Köpte uppsättningen hos Gummicentralen i Norrtälje, som jag gärna vill rekommendera för deras goda service och trevliga bemötande. Däck känns fantastiskt stabila.
Jättebra däck!
Caroline L - 10.3.2022
Bytte upp mig från mina suv 8 där ena däcket sprack, dock efter 3 vintrar. Suv 10 är mycket bra däck, går rakt och mjukt på vägen. Inga problem upp för isig brant backe i sälen där andra bilar hade problem. Man känner sig trygg med dessa

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV

Helhetsbetyg*