Nokian Hakkapeliitta 10 SUV

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Aramid Sidewall

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 850kg (102)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV

Dubbdäck

(10 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta 10 SUV

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nordiskt vinterdäck
Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Aramid Sidewall

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 850kg (102)

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV

NÄSTA GENERATIONENS SÄKERHET

  • Optimal säkerhet – överlägset grepp på is och snö
  • Maximal stabilitet och körkomfort
  • Förbättrad livslängd och lågt rullmotstånd
  • Aramidförstärkta däcksidor – robusta och slitstarka

Nya dubbade vinterdäcket Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV är utvecklat för att ge dig sinnesro under vår nordiska vinter. Däckets nya innovationer tillhandahåller nästa generations säkerhet. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV kombinerar miljövänlighet, körkomfort och överlägset grepp på snö och is. En av Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV unika innovationer Double Stud Technology erbjuder maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

Senaste dubbtekniken ger överlägset vintergrepp

I utmanande vintervägförhållanden försvårar snö och slask förarens möjlighet att göra säkra filbyten och kurvtagningar. Under dessa förhållanden är reaktionstid och bromssträcka viktiga säkerhetsfaktorer. Innovationen Double Stud Technology ger Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV unika köregenskaper som förbättrar förarens reaktionstid genom att ge förstaklassigt grepp på både barmark, is och snö. Alla dubbar monteras och positioneras med toppmodern dubbningsteknik och de nya stjärnformade dubbarna har roterats 180 grader på däckets båda skuldror för att säkerställa att de möter vägytan i en optimal vinkel.

Mer hållbarhet och balanserat grepp för SUV

Isiga och snötäckta vägar ställer höga krav på både SUV-vinterdäck och föraren. Ett SUV-däck måste också vara stabilt och hållbart. Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV uppfyller dessa krav. Ett kraftigt sajpat däckmönster ger stabilitet under körning, och Aramid Sidewall-teknik ökar däckets hållbarhet och förhindrar dyra och farliga däckskador.

Lågt rullmotstånd minskar inverkan på miljön

Slitbanan på Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV förblir flexibel och följsam från de mildaste vinterdagarna till bitande kyla. Ett lågt rullmotstånd och optimerad användning av råvaror gör Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV till ett hållbart alternativ för föraren. Det låga rullmotståndet hos Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV ger bränslebesparingar och minskar därmed de skadliga utsläppen och inverkan på miljön.

Låg ljudnivå ökar komforten i bilen

Det låga och bekväma ljudet från Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV ökar körkomforten. Dubbarna har placerats optimalt, vilket minimerar störande vägljud och eliminerar de mest framträdande frekvenstopparna som örat tycker är irriterande. Med Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV kan du kan njuta av en hög körkomfort med lågt däckljud.

Vi Bilägare (12/2022 Sverige) Delad 1a plats

Toppbetyg på is och snö, med testets allra bästa kurvgrepp. Reaktionssnabbt med hög körglädje på vintervägarna. På asfalt klarar däcket undanmanöverprovet galant. Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV är valet för den som söker bästa möjliga vintergrepp och uppskattar kurvvilligheten med alerta reaktioner på förarens input.

Bästa däck jag haft/har
Pe Ge - 2.4.2023
Jag har bara kört på Nokian däck på mina tre senaste bilar, alla av märket Volvo. Först en V70 och sedan en XC70 AWD och nu en V90 AWD alla med diesel motorer. Ur Nokians har jag fått ut mest mil i jämförelse med andra fabrikat som jag haft tidigare, komfort och vägljud ligger också i topp. Längre fram i sommar kommer jag behöva nya däck och jag vet vilka jag kommer att välja då, dom är inte billigast men i första hand vill jag ha kvalitet.
Bättre vinterdäck finns inte!
Sveno - 23.2.2023
Vi har Nokian Hakkapeliitta 10 EV på elbilen och nu Nokian Hakkapeliitta 10 SUV på vår andra bil. När det är som värst vinterväder med underkylt regn så känner jag mig helt trygg med dessa däck, har testat andra producenter tidigare som inte kommer i närheten av det samma greppet på isig vägbana. Tycker också att de är överraskande tysta för att vara dubbdäck.
Mitt bästa vinterdäck.
Björne - 7.5.2022
Köpte uppsättningen hos Gummicentralen i Norrtälje, som jag gärna vill rekommendera för deras goda service och trevliga bemötande. Däck känns fantastiskt stabila.
Jättebra däck!
Caroline L - 10.3.2022
Bytte upp mig från mina suv 8 där ena däcket sprack, dock efter 3 vintrar. Suv 10 är mycket bra däck, går rakt och mjukt på vägen. Inga problem upp för isig brant backe i sälen där andra bilar hade problem. Man känner sig trygg med dessa
Ett av de bästa vinterdäck jag haft.
Curre52 - 31.1.2022
Köptes i nov 2021, har nu kört 3 månader på dom och är mkt nöjd.
Nokian Hakka de bästa vinterdäcken!
RDS - 11.1.2022
Jag har kört på Nokian Hakkapelitta i flera år nu, på olika bilar och de är överlägset bäst. Har även provat andra vinterdäck, men det är inte i närheten. Köpte en ny BMW X4 för ett par år sedan med testvinnande Continental dubbdäck och de var rent livsfarliga, så efter en vinter med flera näradödenupplevelser la vi pengar på en uppsättning nya Nokian Hakka och har kört säkert i flera år på dem. Så nu när det var dags för en ny andra bil så var valet givet, det blev de senaste Nokkian Hakka 10 SUV till den också och de är suveräna. Är det något jag inte tummar på så är det säkerheten för min familj, en bra bil med de bästa däcken gör att vi känner oss trygga. Kan starkt rekomendera dem. Tycker även ljudnivån är bra.
Nokian är bäst 👍🏻
Sofia - 5.1.2022
Jag har provat många olika däck fabrikat genom åren, jag återkommer alltid till Nokian då dom passar mitt körsätt bäst. Då känner jag mig säker att köra i alla väglag, känsla av kontroll, inte oro. + att det blir så mycket roligare att köra när däck och bil harmonierar 😉
tystare vinterdäck har jag aldrig haft.
Mohammad92 - 17.12.2021
jag köpte för nån månad sen men leverans tog lång tid en månad , men annars är jag nöjd med däcken
Tack Nokian för säkra däck.
Cajsa66 - 30.11.2021
Kör alltid på Nokian då jag kör bilen på norrländska snö/istäckta vägar och det fungerar toppen!
Kanondäck
Norrland - 17.11.2021
Har inte kört i snömodd än men på halka funkar dom jättebra

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 SUV

Helhetsbetyg*