Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV dubbfira vinterdäck

Däckegenskaper

Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Aramid Sidewall
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 71dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 850kg (102)

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV

Dubbfria däck

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV dubbfira vinterdäck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Testvinnare
Nyhet!
Hakka-skydd
Aramid Sidewall
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: D
Ljudnivå dB: B 71dB
Hastighetsklass: 170km/h (R)
Lastindex: 850kg (102)

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV

  • Rent vintergrepp och balanserad körkänsla
  • Ökad stabilitet och överlägsen körkomfort
  • Miljövänlig mobilitet med bränslebesparingar
  • Aramidförstärkta sidoväggar för hållbarhet och skydd

OPTIMALT GREPP PÅ IS

Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta är utvecklad för alla nordiska vinterförhållanden och ger dig förutsägbar prestanda på barmark, våta, isiga och snöiga vägar. Det nya Double Block Grip-designen erbjuder överlägset grepp och god väghållning, medan utmärkta isprestanda garanteras av unika Arctic Grip Crystals. De mikroskopiska kristallerna fungerar som inbyggda dubbar. När däckets slits bildas kristallerna och aktiverar en välbehövlig greppreserv.

KONTROLL

Vintern innebär många utmaningar för förare, från snö- och istäckta vägar till stora sprickor och gropar som kan försvaga eller skada asfalten. Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV har en stark struktur som ytterligare förbättrar stabilitet och hållbarhet vid körning. Oavsikliga däckskador kan bli kostsamma, men de aramidförstärkta sidoväggarna kan hindra att skadan uppstår helt och hållet. Den starka, syntetiska aramid-fibern som används i blandningen förstärker sidoväggarna och gör däcket tåligare för stötar och revor som annars lätt skulle kunna göra sönder däcket.

TRYGG OCH GRÖN MOBILITET

Om vi startar med valet av material är nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV designat för att lämna ett lägre koldioxidavtryck. Green Trace-gummiblandningen som är utvecklat för SUV:ar, erbjuder ett bra vintergrepp, utmärkt livslängs och lågt rullmotstånd med förbättrad stabilitet och slitstyrka. Den styva gummiblandningen fungerar inom ett brett temperaturintervall och har en bra livscykel, och det låga rullmotståndet genererar bränslebespraringar och minskar de skadliga utsläppen.

Vi Bilägare (13/2022 Sverige) 1a plats

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV blir direkt klassens nya måttstock gällande vintergrepp och har testets bästa vintergrepp. Däcket tar full pott i både snö- och ismomenten. Mest imponerar kurvgreppet på is och Hakkapeliitta R5 SUV är det enda friktionsdäcket som behåller god kontrollerbarhet på fel sida greppgränsen. I undanmanöverproven är Hakkapeliitta R5 reaktionssnabb med bibehållen stabilitet. Rullmotståndet är det lägsta i gänget.

EU-däckmärkning: T432195

Inga recensioner.

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 SUV

Helhetsbetyg*