Regummiering av däck

Regummerade däck ett kostnadseffektivt och hållbart val

Regummerade lastbilsdäck sparar både pengar och miljö och har samma egenskaper som nya däck. Andra fördelar är leveranssäkerhet eftersom produktionen sker i Sverige.

När ett lastbilsdäck ska regummeras kan den nya slitbanan väljas efter användningsbehovet. Regummerade däck testas med samma metoder som nya däck vilket garanterar hög kvalitet och utmärkt slitstyrka. På samma sätt som när det gäller nya däck finns det olika typer av slitbanor tillgängliga, från premiumklass till billigare alternativ.  

Produktion i Sverige säkrar leverans och tillgång 

Vianor har fem regummeringsfabrik i Norden, en i Sverige, i Vara, och två i Finland och Norge. Regummeringsfabrikerna använder endast säkra och noga kontrollerade material. Regummeringen av däck sker i Sverige och slitbanorna tillverkas i Finland.  

– Vi använder Noktop regummeringsmaterial i vår regummeringsfabrik i Vara. De är av hög kvalitet och därför ger vi tre års garanti för våra regummerade däck. Det finns slitbanor för olika användningsbehov och för olika årstider. Slitstyrkan och greppet ligger i premiumklass. Eftersom produktionen av regummerade däck sker i Sverige är leveranssäkerheten hög. När man lämnar däck för regummering kan vi leverera färdiga regummerade däck inom två veckor och däck på lager kan levereras direkt, berättar Ulf Neckmar, Product Manager på Vianor. 

– Vi använder Noktop slitbanor i vår regummeringsfabrik i Vara. Av våra nya produkter rekommenderar jag att titta närmare på vinterslitbanan Noktop Hakkapeliitta E2 som ger så bra grepp att snökedjor behövs sällan. Ett bra grepp och lågt rullmotstånd gör att Noktop Hakkapeliitta E2 är ett utmärkt drivdäck, säger Ulf Neckmar. 

75 procent lägre koldioxidutsläpp jämfört med nya däck 

Skillnaden på koldioxidavtrycket mellan ett nyproducerat däck och regummerat däck är enorm. Jämfört med produktionen av nya däck genererar regummeringen 75 procent mindre koldioxidutsläpp. Den största skillnaden handlar om råvaror, produktionen av regummerade däck kräver betydligt mindre råvaror än produktionen av nya däck. Även produktionsprocessen och logistiken är viktiga när det gäller utsläpp.  

– Regummerade däck är ett bra exempel på hållbarhetsarbete i däckbranschen. Genom att välja regummerade däck väljer man ett mer hållbart alternativ utan att behöva göra avkall på premiumegenskaper. Väljer man regummerade däck som drivdäck i stället för nya däck blir koldioxidutsläppen cirka 460 kilo lägre. Det motsvarar utsläpp för cirka 230 mils körning med en personbil, säger Ulf Neckmar.  

Hos Vianor finns ett omfattande sortiment av regummerade däck av hög kvalitet 

Hos Vianor hittar du ett brett sortiment av regummerade däck för olika användningsbehov. Våra regummerade däck har tre års garanti och tillgängligheten är hög. Våra experter hjälper dig att hitta regummerade däck som passar för dina behov.  

Artiklar
08.05.2024

Så väljer du rätt entreprenaddäck och optimerar användningen av tunga maskiner

Läs mer
Artiklar
03.05.2024

Så väljer du rätt däck för lantbruksmaskiner och optimerar prestanda

Läs mer
Artiklar
03.04.2024

Hur man väljer rätt däck till företagets elbil

Läs mer

Hur kan vi hjälpa dig?

Tillsammans hittar vi en lösning för just ditt företags behov.