Dina fördelar

  • Din bils nybilsgaranti fortsätter att gälla när biltillverkarens underhållsprogram följs och originalklassade reservdelar används.
  • Har din bils nybilsgaranti gått ut så bibehåller du ett högt andrahandsvärde när bilen fortsätter servas enligt biltillverkarens underhållsprogram.
  • Dokumenterad service med stämpel i serviceboken alt. digital servicebok.

Ingår i service

  • Service och reservdelar enligt biltillverkarens underhållsprogram. Baseras på antal körda kilometer eller tidsberoende intervall.

Tilläggstjänster

  • Reparation eller byte av delar utanför aktuell service

Priset för originalservice baseras på de servicepunkter som defineras i varje fordons underhållsprogram och de reservdelar som behövs.

Mer om bilservice 

När din bil behöver bra bilservice kontaktar du din närmaste Vianor bilverkstad som erbjuder fullständig service. Våra skickliga mekaniker utför en professionell bilservice på din bil utifrån tillverkarens servicerekommendationer. Innefattas din bil av nybilsgaranti behöver du inte vara orolig. Den fortsätter att gälla när du bokar originalservice på Vianor. En bil som får regelbunden service mår bra och du kan köra tryggt utan att oroa dig. Kontakat alltid din närmaste Vianor bilverkstad när det är dags att serva bilen. Bekvämt, prisvärt och enkelt!

Varför ska bilen genomgå bilservice hos Vianor?

Vi på Vianor kan allt om bilar, inte bara däck. Vi har många utbildade och erfarna mekaniker som är redo att serva din bil oavsett ålder, märke eller modell. Våra Vianor bilverkstäder har lång erfarenhet av bilservice och vi installerar endast reservdelar av hög kvalitet på din bil. Vi erbjuder alltid arbete, delar och material till ett konkurrenskraftiga priser.

Varför ska jag utföra service hos proffs?

Det är alltid en bra idé att låta bilen bli servad av proffs som tar sitt ansvar för dig och din bil. Vianors bilservicetjänster är omfattande och har ett konkurrenskraftigt pris. Varje servicebesök omfattar inte bara arbetstiden utan innefattar ofta byte av motorolja och oljefilter, tätningar och luftfilter i kupén. Våra mekaniker fokuserar på att ge en fantastisk kundservice. Kostnaden för en fullständig service som utförs av ett proffs årligen är inget jämfört med tiden och pengarna du skulle bli tvungen att spendera för att uppnå samma arbetskvalitet hemma. 

Hur ofta ska man utföra bilservice?

Även om du inte kör så långa sträckor varje år rekommenderar vi att du följer schemat för årlig bilservice. För att behålla bilens värde, tillförlitlighet och säkerhet finns det en lång lista över saker som är bra att inspektera och serva regelbundet. Vi erbjuder ett stort bilserviceutbud på våra verkstäder. Ge din bil den årliga service den förtjänar. 

Originalservice garanterar att bilen är i bra skick och att nybilsgarantin fortsätter att gälla

Det är biltillverkaren som anger när din bil ska ha originalservice, vanligtvis efter visst antal körda mil eller efter viss tid. Serviceintervallen anges alltid i körda mil och/eller tidsintervall, till exempelvis 2 000 mil/12 månader, vilket som inträffar först. Det finns även bilmodeller som har mer flexibla så kallade longlife-serviceprogram, baserat på bland annat körsättet, antalet körda mil och tidsintervallen. 

I en originalservice ingår även en hel del kontroller vars uppgift är att förebygga framtida reparationsbehov. Till exempel vid kontroll av bromssystemet kan det komma fram att någon av bromsbeläggen kärvar en aning vilket inte brukar bli bättre med tiden. Vid kontrollen kan problemet åtgärdas enkelt.  

Vid kontrollen kan man också se om bromsklossarna klarar sig fram till nästa service och då kan kunden informeras i god tid att de förmodligen måste bytas då. Genom att följa biltillverkarens serviceinstruktioner så minskar risken för fel och regelbunden service är också ett villkor för att nybilsgarantin ska gälla.