Nokian Tyres

Nokian Tyres plc är ett bolag som grundades år 1988, men rötterna sträcker sig ända bak till år 1898 då Suomen Gummitehdas Oy (Finlands Gummifabrik Ab) grundades. Nokian Tyres är föregångare när det gäller tillverkningen av däck och är den enda däcktillverkaren i världen som koncentrerar sig på produkter och tjänster som gör det lättare att köra bil i nordiska förhållanden.

Kärnuppgiften för Nokian Tyres produktutveckling är att utveckla världens bästa vinterdäck och skogsmaskinsdäck. Den här grundprincipen har styrt Nokian Tyres i över 70 år. Produktionen av personbilsdäck började år 1932 och världens första vinterdäck lanserades år 1934. Nokian Tyres mest kända varumärke, Nokian Hakkapeliitta, kom i produktion år 1936.

Målet för Nokian Tyres produktutveckling är hållbar säkerhet och miljövänlighet under produktens hela livslängd. Därför är Nokian Tyres även föregångare när det gäller miljövänlighet inom sin bransch. Som första däcktillverkare i världen började Nokian Tyres att använda renade, lågaromatiska oljor i sin produktion.

Sportiga Nokian Hakka Black och nyskapande Nokian eLine är representanter för Nokian Tyres senaste däckteknologi. Nokian Hakka Black med nya generationens gummiblandning, nanoteknik med flera gummilager och sitt mönster optimerat för snabb körning är ett däck för krävande körning. Hakka Black reagerar på styrningen direkt, vilket är en absolut förutsättning för snabb körning utan att riskera säkerheten. Utöver exakta köregenskaper syns de tekniska framstegen även på däckets slitstyrka och komfort.

Vårens andra nya däck är Nokian eLine som passar till mindre bilar och för alla bilister som sätter värde på framtidens tekniska lösningar, branschens bästa bränsleeffektivitet samt på säkra greppegenskaper. Rullmotstånd och våtgrepp är inte egenskaper som utesluter varandra. Nokian eLine är ett konkret exempel på detta, ett däck där båda dessa egenskaper är maximerade, utan att däckets balanserade helhet blir försämrad.

Sommardäck personbil

Sommardäck personbil

Testvinnare
Hakka-skydd

Nokian Hakka Blue 2

SUV Sommardäck

C-sommardäck

Hakka-skydd

Nokian Hakka C2

Vinterdäck personbil

SUV Vinterdäck

C-vinterdäck

C-vinterdäck

Nyhet!
Hakka-skydd

Nokian Hakkapeliitta LT3

Bilservicekampanj 20% rabatt!

Just nu lämnar vi 20% rabatt på många utvalda bilservicetjänster och hjulinställning! Läs mer om våra fina erbjudanden.

Till kampanjsidan ×