Nokian Hakkapeliitta 10

Däckegenskaper

Nyhet!
Hakka-skydd
Testvinnare

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 630kg (92)

Nokian Hakkapeliitta 10

Dubbdäck

(2 kundomdömen)
Nokian Hakkapeliitta 10

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nyhet!
Hakka-skydd
Testvinnare

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 630kg (92)

Nästa generationens säkerhet

  • Optimal säkerhet – överlägset grepp på is och snö
  • Stabila och exakta köregenskaper, även på barmark
  • Maximal körkomfort med behaglig ljudnivå
  • Förbättrad livslängd, lågt rullmotstånd med lägre bränsleförbrukning

Nya dubbade vinterdäcket Nokian Hakkapeliitta 10 är utvecklat för att ge dig sinnesro under våra nordiska vinterförhållanden. Däckets nya innovationer tillhandahåller nästa generations säkerhet. Nokian Hakkapeliitta 10 kombinerar miljövänlighet, körkomfort och överlägset grepp på snö och is. En av Nokian Hakkapeliitta 10 unika innovationer Double Stud Technology ger maximal säkerhet på is och snö, dubbarna i slitbanans mittparti förbättrar greppet vid acceleration och inbromsning medan dubbarna på skulderpartierna maximerar greppet i kurvor och vid filbyten.

Senaste dubbtekniken ger överlägset vintergrepp

I utmanande vintervägförhållanden försvårar snö och slask förarens möjlighet att göra säkra filbyten och kurvtagningar. Under dessa förhållanden är reaktionstid och bromssträcka viktiga säkerhetsfaktorer. Innovationen Double Stud Technology ger Hakkapeliitta 10 unika köregenskaper som förbättrar förarens reaktionstid genom att ge förstaklassigt grepp på både barmark, is och snö. Alla dubbar monteras och positioneras med toppmodern dubbningsteknik och de nya stjärnformade dubbarna har roterats 180 grader på däckets båda skuldror för att säkerställa att de möter vägytan i en optimal vinkel.

Optimal stabilitet och kontrollerad körupplevelse

Nokian Hakkapeliitta 10 ger med sitt välsajpade, slitstarka däckmönster bättre stabilitet och mångsidig funktionalitet vid skiftande väderförhållanden på is, snö och torra vägbanor. Stabiliteten som kommer från den välsajpade slitbanan ökar körsäkerheten även vid byte av körfält när det är snö och slask på vägarna.

Lågt rullmotstånd minskar inverkan på miljön

Slitbanan på Nokian Hakkapeliitta 10 förblir flexibel och följsam från de mildaste vinterdagarna till bitande kyla. Ett lågt rullmotstånd och en  optimerad användning av råvaror gör Nokian Hakkapeliitta 10 till ett hållbart alternativ för föraren. Det låga rullmotståndet hos Nokian Hakkapeliitta 10 ger bränslebesparingar och minskar därmed de skadliga utsläppen och inverkan på miljön.

Låg ljudnivå ökar komforten i bilen

Det låga och bekväma ljudet från Nokian Hakkapeliitta 10 ökar körkomforten. Dubbarna har placerats optimalt, vilket minimerar störande vägljud och eliminerar de mest framträdande frekvenstopparna som örat tycker är irriterande. Men Nokian Hakkapeliitta 10 kan du kan njuta av en hög körkomfort med lågt däckljud.

Riktigt bra
Skraken - 30.11.2021
Köpte för någon vecka sedan. Riktigt nöjd. Känns riktigt bra.
Ny adäck
GamleHans - 29.11.2021
Bra bett med nya dubbar, bara beklagligt att man inte kan dubba om som förr. Vi har ännu inte haft någon snö så om egenskaperna där kan jag ej berätta, däremot är jag mycket nöjd med egenskaperna påasfalt och is, däcken svarar mycket bra vid kurvtagning

Min recension för Nokian Hakkapeliitta 10

Helhetsbetyg*