Däckegenskaper

Nyhet!
El- och hybridbilar
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 750kg (98)

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV

Dubbfria däck

Välj däckdimension för att se pris och orderalternativ

Däckegenskaper

Nyhet!
El- och hybridbilar
Hakka-skydd
Nordiskt vinterdäck

EU-däckmärkning

Hastighetsklass: 190km/h (T)
Lastindex: 750kg (98)
  • Rent vintergrepp och balanserad körkänsla
  • Miljövänlig mobilitet och ökad räckvidd
  • Ultralåga ljudnivåer med SilentDrive™-teknologi"

OPTIMALT GREPP PÅ IS

Nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV är utvecklat för alla nordiska vinterförhållanden och ger dig förutsägbar prestanda på kala, våta, isiga och snötäckta vägar. Det nya Double block Grip-mönstret erbjuder överlägset grepp och god väghållning, medan den utmärkta prestandan på is garanteras av unika Arctic Grip Crystals. De mikroskopiska kristallerna fungerar som inbyggda dubbar. Allt eftersom däcket slits bildas kristallerna och aktiverar en välbehövlig greppreserv.

TYSTNAD

Elbilar är tystare än traditionella bilarmodeller, vilket gör lågt däckljud till en fråga om komfort. Lägre ljudnivåer kan göra resan bekvämare och mindre uttröttande för föraren, som kommer att uppleva tystnad i bilen och hålla bullerföroreningarna till ett minimum i omgivningen. SilentDrive™-tekniken ger dig optimal körkomfort. Exceptionellt låga ljudnivåer uppnås genom att man lägger till ett lager ljuddämpande skum på insidan av däcket. Den nya Silent Touch-slitbanedesignen maximerar den behagliga körupplevelsen.

HÅLLBARHET

Om vi börjar med valet av material har nya Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV utformats för att lämna ett lägre koldioxidavtryck. Den nya Green Trace-gummiblandningen erbjuder utmärkt vintergrepp, bättre körsträcka och låg rullmotstånd. För att minska rullmotståndet ännu mer har gummiblandningen optimerats speciellt för användning för elbilar. Den stora mängden natugummi håller gummiblandningen flexibel under alla förhållanden, medan det låga rullmotståndet genererar bränslebesparingar och minska de skadliga utsläppen.

Inga recensioner.

Min recension för Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 EV

Helhetsbetyg*