Dina fördelar

 • Med korrekt balanserade hjul ökar du komforten i din bil då det skapar mindre vibrationer som påverkar körupplevelsen negativt. Du undviker även att slitaget på däcken ökar vilket leder till kortare livslängd på dina däck. Obalans i hjulen ökar även belastningen på övriga fordonskomponenter som exempelvis fjädring, länkarmar osv.

 • Kostnadsbesparingar till följd av den ökade livslängden på däcken och maximerad bränsleeffektivitet

 • Balansering med balanseringsmaskiner med väldigt hög precision

 • Statuskontroll av dina däck och däckens skick ingår

 • Bekväm kundmottagning med kaffe och gratis Wi-Fi

Ingår i service

 • Däckbyte av/på bilen
 • Däckinspektion
 • Balanseringsvikter
 • Korrekt däcktryck
 • Diagnos av fordonskomponenter

Tilläggstjänster

 • Hjultvätt

Pris 1360

Boka tid för däckbyte och balansering

Balansering av dina däck

Om du vill ha en jämn och säker åktur behöver du köra med perfekt balanserade däck. Om du känner att ratten skakar/vibrerar ibland, vid en viss hastighet, bör du ta bilen till din närmaste Vianor däckverkstad för att kontrollera däckbalanseringen. Balansering av däck är viktigt för däckens livslängd, fjädring och styrning. Dåligt balanserade däck kan också påverka bilens bränsleförbrukning på ett negativt sätt.

Varför ska jag balansera mina däck hos Vianor?

Vi på Vianor har specialiserat oss på allt som har med däck att göra. När en utbildad och erfaren däckmontör balanserar dina däck får du en bättre körkomfort och dina däck får en längre livslängd. Vi erbjuder konkurrenskraftiga fasta priser och utför våra tjänster på ett professionellt och fackmannamässigt sätt. Vi balanserar dina däck medan du väntar i vår bekväma kundmottagning med gratis förfriskningar och Wi-Fi.

När ska man balansera bildäck?

Om du känner vibrationer genom ratten när du kör kan det vara ett tecken på att däcken är obalanserade. Detta kan i sin tur orsaka ett ojämnt slitage på däckens slitbana och resultera i att du behöver köpa nya däck om du inte åtgärdar problemet tillräckligt tidigt. Skakningarna kan även skada bilens fjädring och styrning med tiden. 

Priset för att balansera dina däck är marginell jämfört med de skador och förslitningar som kan uppstå om du kör med dåligt balanserade däck. Om bilens stötdämpare skadas så pass mycket att dessa behöver repareras eller ersättas kommer du att få betala enormt mycket mer än om du hade balanserat dina däck i tid. Detsamma gäller om ett eller flera av dina däck slits ut på grund av dålig balansering och du måste köpa nya däck. Du bör därför kontrollera däckens balansering regelbundet.

Hur balanseras bildäck? 

Att kontrollera balansering är något du bör göra för att säkerställa din trafiksäkerhet när du kör. Vi använder den senaste tekniken och utrustningen vid balansering av däck för att garantera en hög precision i mätningarna som görs. Om vi upptäcker en obalans i dina däck åtgärdar vi detta på plats. Både kontroll och balansering ingår självklart i priset.

Små obalanser kan enkelt åtgärdas genom att man använder små däckbalansvikter som fästs försiktigt mellan däcket och fälgen. I vissa fall fäster vi istället klistervikter på fälgens insida. Innan vi monterar tillbaka dina däck på bilen kontrollerar vi alltid det allmänna skicket och lufttrycket i varje däck. 

Våra däckmontörer är experter när det kommer till allt som rör bil och bildäck. Mönsterdjupet kontrolleras alltid när vi balanserar dina däck och om dina däck för slitna kan vi hjälpa dig att välja nya däck. Du kan även få råd om när du behöver byta till nya däck om dina däck är gamla men fortfarande kördugliga. Om dina däck är skadade kan vi hjälpa dig med däckreparation.

Balansera dina däck hos Vianor – Din däckexpert

Kontrollera och balansera dina däck regelbundet för att undvika stora kostnader som kan orsakas av dåligt balanserade däck. Utslitna däck, slitage på bilens fjädring och trasiga stötdämpare kostar mer att ersätta än att regelbundet balansera dina däck. Vid balansering ingår även statuskontroll av dina däck och dess skick, så att du kan vara säker på att du kör säkert när du lämnar verkstaden.

Hitta din närmaste Vianor verkstad och boka tid för att balansera dina däck redan idag. Du kan boka tid via telefon, email eller, hos vissa av våra verkstäder, genom onlinebokning på hemsidan. Förutom hjulbalansering kan du även få hjälp med oljebyte, kontroll av dina bromsar och lyktglaspolering hos Vianor. Vi är experter på allt som rör bilar och bildäck och vår välutbildade personal har din körsäkerhet som högsta prioritet. Välkommen till Vianor – din däckexpert.