Dina fördelar

 • Vårt däckhotell är ett bekvämt och säkert sätt att förvara dina hjul mellan säsongerna. Däcken förvaras väl skyddade från solljus (UV-ljus skadar däcken på lång sikt)

 • Vi tvättar av hjulen, kontrollerar skicket och registrerar mönsterdjupet på dina däck och informerar dig om du behöver nya, direkt på plats eller via SMS inför kommande säsong

 • När det är dags att byta däck får du ett automatiskt tidsbokningsförslag via SMS. Passar inte förslaget kan du enkelt välja en annan tid

 • Njut av vår kundmottagning när det är dags att byta däck. Vi bjuder på gott kaffe, trevlig läsning och gratis Wi-Fi

 • Våra däckmontörer skiftar på de kontrollerade däcken på din bil och säkerställer att varje däck har korrekt lufttryck. De passar även på att kontrollera vanliga slitagedelar som exempelvis bromsklossar och bromsskivor - allt för en fortsatt säker resa!

Service som ingår

 • Däckbyte och förvaring för en säsong
 • Däckinspektion
 • SnapSkan - elektroniskt meddelande om däckstatus inför kommande säsong 
 • Rätt lufttryck
 • Efterdragning av hjulmuttrar/bultar efter 10 mil
 • Försäkring
 • Kontroll av väsentliga delar på bilen (diagnoskort)
 • Automatiskt tidsbokningsförslag via SMS inför varje säsong 

Tilläggstjänster

Är du befintlig däckhotellskund klickar du här för att boka tid för däckbyte

Från 890 kr

Däckhotell (Däckbyte, tvätt och förvaring)

Förvara dina däck i verkstaden för smidigare däckbyten

När du vill säsongsförvara dina däck och få mer plats i ditt garage tar vi gärna emot dina däck på Vianors däckhotell. Vi erbjuder tillförlitlig och säker förvaring av däck under optimala förhållanden. Vi tvättar och förvarar dina vinterdäck under sommarsäsongen och dina sommardäck på vintern.

När det är dags att byta däck får du ett tidbokningsförslag via SMS som du enkelt kan bekräfta. Behöver du ändra din tid kan du enkelt göra detta på vår hemsida. Vi byter sedan däck på din bil och du kan känna sig säker att däckens skick och lufttryck är kontrollerade - Bekvämt, säkert och enkelt!

Vem behöver ett däckhotell?

Vi har alla funderat över var vi ska förvara våra däck under sommar- eller vintersäsongen. Att förvara däck tar upp plats inne, men bra däck kan inte förvaras ute så att de försämras. De flesta av oss har inte extra plats i garaget (eller ett garage överhuvudtaget) och att förvara däck på balkong eller uteplats kan göra att däcken skadas och utsätts för UV-ljus. Det är dessutom inte alla som har den kunskap som krävs för att kontrollera däckens skick.

Ett däckhotell är perfekt för bilägare som har begränsat med tid, plats eller kunskap. Genom att låta våra däckexperter kontrollera dina däck inför varje säsong kan du känna dig trygg med vetskapen av att du kör med däck i bra skick. På vintern är det extra viktigt att dina däck inte är för slitna, då istäckta och hala vägar kräver att du har vinterdäck som klarar av väglaget. Kontroll av däckens skick ingår alltid när du säsongsförvarar dina däck hos Vianor.

Varför ska du välja Vianor däckhotell?

När däcken inte används bör de förvaras säkert, så att de inte blir smutsiga, skadade eller riskerar att stjälas. Vianor erbjuder ett säkert alternativ för förvaring av dina däck varje säsong i form av vårt däckhotell. Vi erbjuder dessutom denna tjänst till ett konkurrenskraftigt pris.

På våra anläggningar förvaras dina däck utan att utsättas för UV-strålning som kan förkorta däckens livslängd. Innan dina däck placeras i däckhotellet utför någon av våra utbildade och erfarna däckmontörer en statuskontroll av dina däck. Skulle något behöva åtgärdas kontaktar vi dig i god tid innan dina däck ska användas nästa gång

Vad ingår i däckhotellpriset?

Priset för vårt däckhotell innefattar en omfattande uppsättning tjänster. Efter däckbytet tvättar vi dina däck och förvarar dem i en säker, mörk, torr och förvarningsanläggning. Inför varje säsong skickar vi ut ett tidsbokningsförslag via SMS som du enkelt kan bekräfta eller själv välja en annan tid som passar dig bättre. Du slipper alltså själv hålla koll på när du bör boka tid för däckbyte inför varje vinter- eller sommarsäsong.

Innan vi monterar dina däck på bilen har vi kontrollerat lufttryck och skicket på dina däck så att du kan fortsätta köra säkert. Här kontrollerar våra däckexperter till exempel däckens mönsterdjup samt letar efter skador som kan behöva åtgärdas innan däcken är säkra att använda. Behöver däcken repareras kan vi självklart även hjälpa dig med däckreparation. Om dina däck skulle vara för trasiga för reparation kan våra däckexperter hjälpa dig att välja nya däck, som vi monterar på bilen, helt utan extra kostnad. Dina gamla däck återvinner vi, för att skona miljön.

Efter ditt däckbyte kan du köra hem och veta att dina vinter- eller sommardäck är säkra i vår förvaringsanläggning till nästa gång du behöver byta däck. Vi rekommenderar även att hjulbultarna ska efterdras efter ca 10 mils körning. Önskar du hjälp med detta är du välkommen tillbaka till din Vianorverkstad så hjälper vi dig kostnadsfritt.

Vianor – Din däckexpert

Låt oss förvara dina däck på vårt smidiga däckhotell och gör däckbytet lättare. Dina däck håller längre när de förvaras på rätt sätt och i våra förvaringsanläggningar är dina däck både trygga och skyddade mot UV-ljus. När det är dags att byta däck får du ett SMS med tid för däckbytet och slipper både boka tid själv och komma ihåg när det är dags att byta till sommar- eller vinterdäck.

Hos Vianor kan du även få hjälp med andra tjänster som rör din bil. Behöver du AC service eller ett oljebyte kan du boka tid för detta hos din närmaste Vianor verkstad. Vi är experter på både däck och bilar och tar väl hand om din bil medan du väntar i vår kundmottagning, där du kan njuta av en kopp kaffe. Välkommen till Vianor. Boka tid redan idag.