Dina fördelar

 • Vårt däckhotell är ett bekvämt och säkert sätt att förvara dina hjul mellan säsongerna. Däcken förvaras väl skyddade från solljus (UV-ljus skadar däcken på lång sikt)
 • Vi tvättar av hjulen, kontrollerar skicket och registrerar mönsterdjupet på dina däck och informerar dig om du behöver nya, direkt på plats eller via SMS inför kommande säsong
 • När det är dags att byta däck får du ett automatiskt tidsbokningsförslag via SMS. Passar inte förslaget kan du enkelt välja en annan tid
 • Njut av vår kundmottagning när det är dags att byta däck. Vi bjuder på gott kaffe, trevlig läsning och gratis Wifi
 • Våra däckmontörer skiftar på de kontrollerade däcken på din bil och säkerställer att varje däck har korrekt lufttryck. De passar även på att kontrollera vanliga slitagedelar som exempelvis bromsklossar och bromsskivor - allt för en fortsatt säker resa!

Service som ingår

 • Däckbyte och förvaring för en säsong
 • Däckinspektion
 • SnapSkan - elektroniskt meddelande om däckstatus inför kommande säsong 
 • Rätt lufttryck
 • Efterdragning av hjulmuttrar/bultar efter 10 mil
 • Försäkring
 • Kontroll av väsentliga delar på bilen (diagnoskort)
 • Automatiskt tidsbokningsförslag via SMS inför varje säsong 

Tilläggstjänster

Är du befintlig däckhotellskund klickar du här för att boka tid för däckbyte

Från 718 kr

Introduktionspris för nya förvaringskunder första säsongen (Däckbyte, tvätt och förvaring)

Däckhotell

När du vill säsongsförvara dina däck och få mer plats i ditt garage tar vi gärna emot dina däck på Vianors däckhotell. Vi erbjuder tillförlitlig och säker förvaring av däck under optimala förhållanden. Vi tvättar och förvarar dina vinterdäck under sommarsäsongen och dina sommardäck på vintern. När det är dags att byta däck får du ett tidbokningsförslag via SMS som du enkelt kan bekräfta. Behöver du ändra din tid kan du enkelt göra detta på vår hemsidan. Vi byter sedan däck på din bil och du kan känna sig säker att däckens skick och lufttryck är kontrollerade - Bekvämt, säkert och enkelt!

Vem behöver ett däckhotell?

Vi har alla funderat över var vi ska förvara våra däck under sommar- eller vintersäsongen. Att förvara däck tar upp plats inne, men bra däck kan inte förvaras ute så att de försämras. De flesta av oss har inte extra plats i garaget (eller ett garage överhuvudtaget) eller den kunskap som krävs för att kontrollera däckens skick. Ett däckhotell är perfekt för bilägare som har begränsat med tid, plats eller kunskap. 

Varför ska du välja Vianor däckhotell?

När däcken inte används bör de förvaras säkert, så att de inte blir smutsiga, skadade eller till och med stulna. Vianor erbjuder ett säkert däckhotellalternativ till ett konkurrenskraftigt pris. På våra anläggningar förvaras dina däck utan att utsättas för UV-strålning som kan förkorta däckens livslängd. Innan dina däck placeras i däckhotellet utför någon av våra utbildade och erfarna däckmontörer en statuskontroll av dina däck. Skulle något behöva åtgärdas kontaktar vi dig i god tid innan dina däck ska användas nästa gång.

Vad ingår i däckhotellpriset?

Priset för vårt däckhotell innefattar en omfattande uppsättning tjänster. Efter däckbytet tvättar vi dina däck och förvarar dem  i en säker, mörk, torr och förvarningsanläggning. Inför varje säsong skickar vi ut ett tidsbokningsförslag via SMS som du enkelt kan bekräfta eller själv välja en annan tid som passar dig bättre. Innan vi monterar dina däck på bilen har vi kontrollerat lufttryck och skicket på dina däck så att du kan fortsätta köra säkert. Vi rekommenderar även att hjulbultarna ska efterdras efter ca 10 mils körning. Önskar du hjälp med detta är du välkommen tillbaka till din Vianorverkstad så hjälper vi dig kostnadsfritt.