Dina fördelar

  • Det är en självklarhet att det är viktigt att dina bromsar ska fungera optimalt för att du ska kunna köra säkert. På Vianor kan du vara säker på att vår professionella personal kommer att ta väl hand om din bils bromssystem. 
  • Vi tar hänsyn till alla faktorer och kontrollerar varje komponent som ingår i bromssystemet, från bromsklossar till bromsvätska.
  • Bromsvätska är en viktig del av ett fungerande bromssystem och det måste bytas vartannat år. På Vianor gör vi det enligt biltillverkarens anvisningar.

Ingår i service

  • Professionell kontroll av hela bromssystemet i bilen
  • Test av befintliga bromsar
  • Prisförslag för reparation/nya delar som krävs för att dina bromsar ska fungera optimalt och du ska kunna köra säkert

Tilläggstjänster

  • Kostnad för nya bromsdelar, bromsskivor, bromsbelägg och bromsvätska
  • Arbetskostnad

Klicka här för att få prisförslag på bromsbyte/reparation

Få prisförslag på service

När behöver du kontrollera eller byta din bromsar?

Det finns flera tecken för när det är dags att åka in till en verkstad och kontrollera dina bromsar. Håll utkik efter dessa när du är ute och kör för att förebygga olyckor som kan bero på att bromsarna inte fungerar som de ska. Om bromsvarningslampan lyser på instrumentbrädan är det ett tydligt tecken på att du behöver kontrollera bromsarna. När detta händer bör du åka in till en verkstad så snart du kan för att kontrollera vad felet är.

Andra tecken på att dina bromsar bör kontrolleras är att bromspedalen vibrerar vid inbromsning eller att bromsarna “gnisslar” eller gör oljud när du bromsar. Om din bil visar något av dessa tecken kan du komma in till din lokala Vianor verkstad och få hjälp av våra experter med att identifiera problemet och få en professionell rekommendation på hur problemet ska lösas. Ibland räcker det med att man byter ut specifika delar av bromssystemet. Ibland behöver bromsvätskan bytas ut. Och i vissa fall behöver man utföra ett bromsbyte.

Vad är bromsvätska och hur ofta ska den bytas?

Bromsvätskan är en hydraulisk vätska som har en hög kokpunkt. Vätskan skyddar bromssystemet mot rost och smörjer även packningar och tätningar. Bromsvätskan är nödvändig för att bromsarna ska fungera och bilen ska stanna när man bromsar. Det är oftast rekommenderat att man byter bromsvätska vartannat år eller efter 3000 mils körning.

Kan man fylla på bromsvätska själv?

Du kan själv fylla på bromsvätska. Titta i bilens manual för att hitta behållaren för bromsvätska och kontrollera att vätskenivån ligger mellan MIN och MAX-gränserna. Om du har för lite bromsvätska kan du köpa en flaska hos din bilverkstad eller en bensinstation och fylla på behållaren själv. Är du osäker kan du självklart alltid vända dig till din närmaste Vianor verkstad för att få hjälp med att fylla på bromsvätska.

Hur går ett bromsbyte till?

Bromssystemet i din bil består av bl.a. bromsklossar, bromsbelägg och bromsskivor. Alla dessa delar slits långsamt ut när du kör bilen, och kan behöva bytas ut när de inte längre fungerar optimalt. Precis som många andra delar av bilen kan även bromsdelarna utsättas för rostangrepp vilket också påverkar hur bra bromssystemet presterar. 

När du kommer in till oss för ett bromsbyte kontrollerar vi alla delar av bromssystemet och byter ut en eller flera delar av bromsarna för att åtgärda eventuella problem. Eftersom bromsarna är den viktigaste delen av en bil är det viktigt att de fungerar som de ska när du är ute och kör. Om du regelbundet kontrollerar dina bromsar och byter bromsvätska minst vartannat år behöver du inte oroa dig över plötsliga fel i bromssystemet som kan leda till olyckor p.g.a. fel i bromsarna. Kom även ihåg att bilens däck också påverkar hur bra bromsarna fungerar eftersom däckens skick påverkar bilens bromssträcka.

När ska man byta bromsar?

Varje gång du bromsar utsätts vissa delar av bromssystemet för slitage och det är därför helt naturligt att dessa delar behöver bytas ut när de slitits ut till den grad att de inte fungerar optimalt. Hur mycket dessa delar slits ut och hur ofta du behöver byta bromsar eller delar av bromssystemet beror på hur du kör och hur du bromsar. Bromsarna kontrolleras alltid vid din årliga besiktning men om dina bromsar visar tecken på problem bör du kontrollera bromsarna hos en verkstad. 

Det kanske inte är något allvarligt problem men det är alltid bättre att köra med tryggheten av att veta att bromsarna fungerar som de ska än att riskera att hamna i en olycka p.g.a. ett fel i bromssystemet som kunde ha upptäckts av en bilverkstad. Hos Vianor får du råd av vår professionella personal när du bör byta ut delar i bromssystemet. Du får även tips på hur du kan justera din körstil för att bromsar och däck ska hålla längre och utsättas för mindre slitage.

Professionellt bromsbyte och reparation hos Vianor

Hos Vianor får du alltid professionell kundservice och fackmannamässiga bromsbyten. När du kommer in på en kontroll av dina bromsar undersöker vi varje del av bromssystemet för att säkerställa att du får korrekt service så att dina bromsar fungerar optimalt. Om du behöver byta ut specifika delar av bromsarna får du ett konkurrenskraftigt prisförslag innan vi utför bromsbytet. Priset beror på hur många delar som behöver bytas ut och hur pass slitna dina bromsar är.

Medan du väntar kan du njuta av en kopp kaffe och slappna av i vår kundmottagning. Alla Vianor verkstäder har gratis WiFi som du kan använda medan vi byter dina bromsar, balanserar dina däck eller servar din AC. Kom in till Vianor idag och kontrollera att dina bromsar fungerar optimalt och kör säkert!