Köp sommardäck personbil

Sommardäck - Personbil

Köp sommardäck personbil

Hakka Black 3 SilentDrive

Nyhet!Hakka-skydd
Nokian Tyres Hakka Black 3 SilentDrive är ett högkvalitativt sommardäck för förare som uppskattar låg ljudnivå. Designad för elbilar, hybridbilar och högpresterande bilar är däcket en pålitlig partner från vår till höst.
Från 3109 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 71dB

Hakka Black 3

(20 kundomdömen)
Hakka-skydd
Nokian Tyres Hakka® Black 3 är ett premium sommardäck utformat för kraftfulla, högpresterande personbilar. Det är ett utmärkt val även för de senaste el- och hybridbilarna. Njut av exakta köregenskaper i alla körförhållanden, förstklassigt grepp och låg ljudnivå.
Från 1858 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 70dB

Hakka Blue 3

TestvinnareHakka-skydd
Nokian Tyres Hakka Blue 3 är ett premium sommardäck för kraftfulla personbilar, de senaste hybriderna och elbilarna som erbjuder säkerhet och körkomfort för varierande nordiskt väder.
Från 1340 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: A 67dB

Hakka Green 3

(27 kundomdömen)
Hakka-skydd
Nokian Tyres Hakka Green 3 är ett miljövänligt sommardäck som ger grönare körning för såväl personbilar som elbilar och hybrider.
Från 1205 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: A 68dB

Hakka Black 2

(86 kundomdömen)
Ett sommardäck utvecklat för motorstarka och sportiga fordon som ger pålitlighet och prestanda vid höga hastigheter. Precis körkänsla och exakt manöverbarhet gör detta Nokian Tyres Hakka Black 2 sommardäck till ett säkert val.
Från 1553 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 71dB

Sommardäck – välj rätt däck till din bil 

I Vianors däcksortiment hittar du de bästa sommardäcken avsedda för körning i nordiska klimat. Oavsett om du behöver ett sommardäck som garanterar optimalt grepp i regnigt väder, eller ett däck som hjälper dig att minska bränsleförbrukningen, kan vi hjälpa dig hitta de bästa sommardäcken som passar just din bil och dina behov i vårt däcksortiment.

Sommardäck 2024

Svenska somrar innebär inte alltid solsken och torra väglag.  Däcken du kör med i Sverige behöver vara anpassade för våra varierande väderförhållanden. Nokian Tyres Hakka Blue 3 är ett premiumval inom sommardäck som kombinerar säker körning i alla väderförhållanden med tyst och behaglig körning och lång hållbarhet, så att du slipper köpa nya däck lika ofta som med billigare modeller.

Nokian Tyres Hakka Black 3 är det bästa valet om du vill ha hög prestanda för sportig körning. Hakka Black 3 är mycket lämplig för bilar med kraftfulla motorer och det nya Dynamic Grip-konceptet säkerställer att responsen från kontaktytan på däcket förblir exakt på både på torr och våt asfalt, även vid snabba svängar. Du är alltid i full kontroll och kör säkert i höga hastigheter med Nokian Tyres Hakka Black däck.

När du vill ha bra valuta för pengarna kan du kolla in Nokian Tyres Nordmans sommardäckserie. Nokian Tyres Nordman SX3 är ett sommardäck för mindre personbilar och ger utmärkt grepp på våta väglag och förebygger vattenplaning. Robust konstruktion och balanserade köregenskaper gör detta till ett utmärkt val för de flesta små personbilar. Nordman SX3 är ett utmärkt val för förare som vill ha prisvärda däck med bra funktioner.

Välj rätt sommardäck 2024

När du ska välja sommardäck till din bil behöver du tänka på flera faktorer som avgör vilka däck som passar just din bil. Vad har du för körstil? Kör du ofta fort och tar kurvor i högre hastigheter? Vilket väglag kör du på? Är det jämna asfalterade vägar eller äldre landsvägar där du bor? Hur ofta vill du behöva köpa nya däck? Premiumdäck från till exempel Nokian Tyres håller ofta mycket längre än billigare däckmodeller vilket innebär att du inte behöver spendera pengar på att köpa nya däck lika ofta.

Det här är saker som avgör vilken däckmodell du bör välja. Sedan behöver du även välja rätt storlek på dina däck. I vår webbutik kan du enkelt se en lista med däck som passar din bil genom att fylla i bilens registreringsnummer i sökfältet, antingen på kategorisidan eller produktsidan. Listan du ser är alla däckmodeller du kan köpa som passar din bil. 

Om du är osäker på vilka däck du bör välja eller om du vill att en professionell däckexpert väljer däck åt dig är du alltid välkommen in till din närmaste Vianor verkstad för att prata med vår erfarna och kunniga personal. Vi ser till att du får rätt däck som passar din körstil och din bil och vi kan även hjälpa till att montera däcken om du köper till vår däckservice vid däckköp. I denna tjänst ingår montering av däcken på fälg, balansering, nya ventiler, kontroll av lufttryck, återvinning av dina gamla däck samt kostnadsfri efterdragning av däcken efter 10 mils körning.

När ska man byta till sommardäck?

Lagen säger att du måste köra med vinterdäck under perioden 1:a december till 31:a mars. Utanför denna period kan du köra med sommardäck. Planera ditt däckbyte till sommardäck i början på april om vädret ser ut att slå om till vår. Under de år då vintern dröjer kvar och vägarna är hala i april bör du fortsätta att köra med vinterdäck tills vägförhållandena har blivit bättre.

Köp dina sommardäck hos Vianor

I Vianors sortiment kan du hitta ett brett urval av högkvalitativa sommardäck från tillverkare som Nokian Tyres, Michelin, Bridgestone, GT Radial och Radar. Vi erbjuder också på ett brett utbud av däckservicetjänster och bilverkstadstjänster. Under ett besök hos oss kan du luta dig tillbaka och ta en kopp kaffe i vår bekväma kundmottagning medan våra bilexperter tar hand om din bil. När servicen är klar kan du känna dig trygg när du kör hem. Din körsäkerhet är vår högsta prioritet och vi ser alltid till att all service hos oss sköts på ett korrekt och fackmannamässigt sätt. Välkommen till Vianor, din vänliga bilverkstad och däckexpert!