Köp personbil - sommardäck

Personbil - Sommardäck

Köp personbil - sommardäck

Dimax R8 EVC

Nyhet!
Radar Dimax R8 EVC är ett sommardäck designat för hybrider och elbilar med låg effekt. Detta däck är en tyst partner för säker och smidig sommarkörning.
Från 1104 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 72dB

Dimax R8+ EVC

Nyhet!
Radar Dimax R8+ EVC är ett högpresterande sommardäck för hybrider och elbilar med låg effekt. Däcket erbjuder en kombination av prestanda och körkomfort.
Från 1118 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 72dB

RPX-800 EVC

Nyhet!
Radar RPX 800 EVC är ett sommardäck designat för hybrider och elbilar med låg effekt. Däcket ger bra kontroll på torra och våta vägar.
Från 891 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 72dB

Dimax Eco

Radar Dimax Eco är ett högprestandadäck med lågt rullmotstånd och förbättrat våtgrepp
Från 1308 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: A
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: A 69dB

Dimax R8

Radar Dimax R8 sommardäck är speciellt designat för högpresterande personbilar som erbjuder en fantastisk blandning av utmärkt vått och torrt grepp, exakt hantering och komfort.
Från 895 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 72dB

Dimax R8+

Radar Dimax R8+ är designad för ultrahögpresterande bilar och SUV:ar. Den precisa hanteringen och komforten gör den till en bra följeslagare på sommarvägarna.
Från 985 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: A
Ljudnivå dB: B 72dB

RP-2

Performance komfortdäck
Från 673 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: D
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 70dB

RPX-800

Sommardäcket Radar RPX 800 är en tyst partner för säker och smidig sommarkörning. Detta sommardäck har designats för kompakta och medelstora bilar.
Från 752 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: C
Våtgrepp: B
Ljudnivå dB: B 70dB

RPX-800+

RPX 800+ är främst designad för stadsjeepar. Däcket ger bra kontroll och en bekväm körupplevelse.
Från 1152 kr/st
Tyre class: C1
Rullmotstånd: B
Våtgrepp: C
Ljudnivå dB: B 72dB

Sommardäck – välj rätt däck till din bil 

I Vianors däcksortiment hittar du de bästa sommardäcken avsedda för körning i nordiska klimat. Oavsett om du behöver ett sommardäck som garanterar optimalt grepp i regnigt väder, eller ett däck som hjälper dig att minska bränsleförbrukningen, kan vi hjälpa dig hitta de bästa sommardäcken som passar just din bil och dina behov i vårt däcksortiment.

Sommardäck 2024

Svenska somrar innebär inte alltid solsken och torra väglag.  Däcken du kör med i Sverige behöver vara anpassade för våra varierande väderförhållanden. Nokian Tyres Hakka Blue 3 är ett premiumval inom sommardäck som kombinerar säker körning i alla väderförhållanden med tyst och behaglig körning och lång hållbarhet, så att du slipper köpa nya däck lika ofta som med billigare modeller.

Nokian Tyres Hakka Black 3 är det bästa valet om du vill ha hög prestanda för sportig körning. Hakka Black 3 är mycket lämplig för bilar med kraftfulla motorer och det nya Dynamic Grip-konceptet säkerställer att responsen från kontaktytan på däcket förblir exakt på både på torr och våt asfalt, även vid snabba svängar. Du är alltid i full kontroll och kör säkert i höga hastigheter med Nokian Tyres Hakka Black däck.

När du vill ha bra valuta för pengarna kan du kolla in Nokian Tyres Nordmans sommardäckserie. Nokian Tyres Nordman SX3 är ett sommardäck för mindre personbilar och ger utmärkt grepp på våta väglag och förebygger vattenplaning. Robust konstruktion och balanserade köregenskaper gör detta till ett utmärkt val för de flesta små personbilar. Nordman SX3 är ett utmärkt val för förare som vill ha prisvärda däck med bra funktioner.

Välj rätt sommardäck 2024

När du ska välja sommardäck till din bil behöver du tänka på flera faktorer som avgör vilka däck som passar just din bil. Vad har du för körstil? Kör du ofta fort och tar kurvor i högre hastigheter? Vilket väglag kör du på? Är det jämna asfalterade vägar eller äldre landsvägar där du bor? Hur ofta vill du behöva köpa nya däck? Premiumdäck från till exempel Nokian Tyres håller ofta mycket längre än billigare däckmodeller vilket innebär att du inte behöver spendera pengar på att köpa nya däck lika ofta.

Det här är saker som avgör vilken däckmodell du bör välja. Sedan behöver du även välja rätt storlek på dina däck. I vår webbutik kan du enkelt se en lista med däck som passar din bil genom att fylla i bilens registreringsnummer i sökfältet, antingen på kategorisidan eller produktsidan. Listan du ser är alla däckmodeller du kan köpa som passar din bil. 

Om du är osäker på vilka däck du bör välja eller om du vill att en professionell däckexpert väljer däck åt dig är du alltid välkommen in till din närmaste Vianor verkstad för att prata med vår erfarna och kunniga personal. Vi ser till att du får rätt däck som passar din körstil och din bil och vi kan även hjälpa till att montera däcken om du köper till vår däckservice vid däckköp. I denna tjänst ingår montering av däcken på fälg, balansering, nya ventiler, kontroll av lufttryck, återvinning av dina gamla däck samt kostnadsfri efterdragning av däcken efter 10 mils körning.

När ska man byta till sommardäck?

Lagen säger att du måste köra med vinterdäck under perioden 1:a december till 31:a mars. Utanför denna period kan du köra med sommardäck. Planera ditt däckbyte till sommardäck i början på april om vädret ser ut att slå om till vår. Under de år då vintern dröjer kvar och vägarna är hala i april bör du fortsätta att köra med vinterdäck tills vägförhållandena har blivit bättre.

Köp dina sommardäck hos Vianor

I Vianors sortiment kan du hitta ett brett urval av högkvalitativa sommardäck från tillverkare som Nokian Tyres, Michelin, Bridgestone, GT Radial och Radar. Vi erbjuder också på ett brett utbud av däckservicetjänster och bilverkstadstjänster. Under ett besök hos oss kan du luta dig tillbaka och ta en kopp kaffe i vår bekväma kundmottagning medan våra bilexperter tar hand om din bil. När servicen är klar kan du känna dig trygg när du kör hem. Din körsäkerhet är vår högsta prioritet och vi ser alltid till att all service hos oss sköts på ett korrekt och fackmannamässigt sätt. Välkommen till Vianor, din vänliga bilverkstad och däckexpert!