Köpa däck online, vad bör jag tänka på?

Att köpa däck online kan vara krångligt om du inte har koll på vilken typ av däck din bil behöver. Det kan även vara svårt om du aldrig tidigare köpt däck till bilen. Det är därför smart att välja en däckhandlare som vet vad de sysslar med och som har din körsäkerhet som högsta prioritet.

Du behöver även veta om du behöver sommardäck, vinterdäck med dubbar eller dubbfria vinterdäck. Behöver du köpa nya fälgar? Ska du montera däcken själv eller behöver du hjälp av en verkstad. Det finns många saker att tänka på men något som gör hela affären lättare och smidigare är att välja en däckhandlare som du kan lita på.

Välj en pålitlig däckhandlare

När du ska köpa däck, både online och offline, är det smart att välja en pålitlig däckhandlare. Den du köper däck av bör ha dig och din körsäkerhet som högsta prioritet och inte försöka sälja på dig dyra tjänster som du inte behöver. Hos Vianor kan du lita på att du får precis det du behöver och vi hjälper dig gärna med att montera däcken, byta ventiler, kontrollera lufttrycket och balansera hjulen. 

När du lägger till däck i varukorgen på vår hemsida läggs automatiskt även vår däckservice till. Detta så att du kan köpa till en grundläggande däcktjänst som inkluderar allt du behöver för att kunna köra hem med dina däck från verkstaden.

Kika på däckmarkeringen för att välja rätt däck

Hur vet man vilka däck man ska välja? Du hittar all information du behöver om dina bildäck på däckens markeringar. Däckmarkeringarna sitter tryckta på däckets sida och inkluderar allt från däckets sektionsbredd till belastningsindex. Dessa markeringar är universala koder som används av alla däcktillverkare för att du som bilist enkelt ska kunna hitta rätt information om dina däck.

Du kan hitta en guide till du hur du läser och tolkar däckmarkeringar här: Däckmärkning

Använd vår smidiga sökfunktion för att hitta rätt däck

I vår webbutik har vi gjort det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt däck till din bil. Vi har en sökfunktion som du kan använda för att snabbt få fram en lista med däck som passar din bil och köpa däck online med bara ett par klick.

I vår sökfunktion kan du använda flera olika typer av information för att hitta rätt däck. Du kan söka via bilens registreringsnummer, som ofta är att föredra. Du kan söka via bilmodell, genom att välja tillverkare, modell och motortyp. Och du kan även söka via däckdimension genom att ange informationen som står på däckets sida. 

När du har angett informationen som krävs kommer du att se en lista med alla däck som passar din bil. Du kan även först välja däckmodell och på produktsidan fylla i bilens information för att se lagerstatus och pris för dina nya däck.

När ska man köpa nya däck?

Att köpa däck är något som du inte behöver göra alltför ofta, särskilt om du köper riktigt högkvalitativa premiumdäck med lång livslängd. Nya däck behövs om dina gamla däck är gamla, slitna eller skadade.

Däck som är för gamla är inte säkra att köra med och behöver ersättas med nya däck. Du behöver köpa nya däck om dina däck snart är över 10 år gamla eller om du har kört med samma däck i snart 6 år.

Om dina däck är slitna och har ett mönsterdjup som inte uppfyller svensk lag, eller om de börjar närma sig gränsen måste du byta däck så fort som möjligt. Lagen säger att sommardäck måste ha ett mönsterdjup på minst 1,6 mm medan vinterdäck behöver ha 3 mm. Det är däremot rekommenderat att byta däck redan vid 3 mm för sommardäck och 5 mm för vinterdäck, då däcken får sämre köregenskaper väldigt fort efter denna gräns.

Du behöver även köpa nya däck om dina däck har skadats och inte går att reparera. Du kan ta in dina däck på däckreparation hos Vianor för att se om de går att laga och fortsätta använda. Om reparation inte är ett alternativ kan du köpa nya däck direkt i verkstaden.

Köpa däck online hos Vianor

Ska du köpa däck online har Vianor allt du behöver. Vårt sortiment av bildäck framtagna för nordiska vägförhållanden inkluderar mängder av vinterdäck i olika prisklasser. Vi har premiumdäck från Nokian Tyres som specialiserar sig på just vinterväglag och däck för körning i kallare länder. Vi erbjuder även ett brett utbud av däck- och biltjänster så att du kan serva bilen samtidigt som du köper nya däck. Välkommen till Vianor, din däckexpert i Norden.

Dags för nya däck?

Dags för nya däck?

Här kan du söka efter däck genom att fulla i reg.nr eller ange bilmodell eller däckdimension

Sök däck