Dina fördelar

 • Vid ett konditionstest kontrollerar vi att din bil är i gott skick och kan upptäcka problem tidigt innan de leder till större skador eller olyckor
 • Tidigt upptäckta fel kan repareras till en lägre kostnad än fel som inte åtgärdas i tid
 • Du bör kontrollera din bil inför längre bilresor för att förebygga tråkiga bilrelaterade problem på vägen
 • Vi rekommenderar att kontrollera din bil en gång per år

Service som ingår

 • Funktionskontroll av belysning
 • Kontroll av torkarblad
 • Kontroll av system för spolarvätska och vätskenivå
 • Statuskontroll av batteri
 • Kontroll av motorolja, kylarvätska och bromsvätska
 • Slitage- och läckagekontroll av bromsar
 • Kontroll av stötdämpare och fjädring
 • Däckstatus - mönsterdjup, lufttryck och slitagebild
 • Kontroll av fälgar
 • Kontroll av avgassystem

Tilläggstjänster

 • Service och reparationsåtgärder
 • Reservdelar
 • Nya däck
 • Nytt batteri

Från 495 kr

Snabb och enkel statuskontroll av din bil

Konditionstest är bra när bilens servicehistorik inte är känd

När du ska sälja din bil är det mycket lättare att hitta en köpare om all service har gjorts enligt biltillverkarens servicebok. Detta är även viktigt om du ska köpa en begagnad bil själv. Servicehistoriken är dock inte alltid tillgänglig på äldre begagnade bilar vilket gör det svårare att bestämma vilken typ av service bilen behöver. I dessa fall är det bra att göra en konditionstest på bilen antingen före eller efter köp. Vårt genomgående konditionstest visar eventuella service- och reparationsbehov och du får en detaljerad rapport om bilens skick.

Upptäck skador och slitage i tid

Genom att utföra ett konditionstest på bilen kan man upptäcka slitage och skador tidigt, innan det resulterar i ett större och kostsammare reparationsbehov. Genom att exempelvis upptäcka ett snedslitage på dina däck, och sedan justera hjulvinklarna, kan man förlänga livslängden på däcken. Samma sak gäller för körsäkerheten om du t.ex. har skador på bromsarna eller utslitna delar i bromssystemet som kan leda till tråkiga olyckor. Ett konditionstest innan en besiktning är också ett smart beslut då du kan åtgärda eventuella fel som kan leda till att bilen inte blir godkänd i av besiktningsverkstaden.

Vad händer efter ett slutfört konditionstest?

När vi utför konditionstest på din bil kontrollerar vi alla viktiga delar av bilen ur ett funktions- och säkerhetsperspektiv. Efter testet får du en detaljerad rapport om bilens skick och eventuella problem som behöver åtgärdas. Om du väljer att reparera skador eller byta trasiga delar hos oss får du ett fast pris innan vi påbörjar arbetet.

I vissa fall kan vi upptäcka små fel som vi kan laga direkt efter konditionstestet. I andra fall behöver du byta ut delar eller köpa nya däck till bilen. I båda fall får du tips och råd av vår professionella personal som ger dig de bästa rekommendationerna för att du ska kunna köra säkert. 

Vissa fel, som dåliga bromsar eller väldigt slitna däck, behöver åtgärdas så fort som möjligt för att förebygga olyckor när du är ute och kör. Andra, mindre allvarliga problem är inte lika brådskande att åtgärda, men med rapporten från bilens konditionstest har du all information om bilens skick på papper när du lämnar vår verkstad.

Konditionstesta din bil hos Vianor

Har du just köpt en begagnad bil? Är det snart dags för bilens årliga besiktning? Låt vår välutbildade personal utföra ett noggrant konditionstest på din bil och få en detaljerad överblick över bilens skick. Du får även information om eventuella problem som du bör åtgärda och vår personal har kunskapen och erfarenheten som krävs för att rekommendera den bästa lösningen för just din situation.

I konditionstestet ingår bl.a. statuskontroll av batteri, torkarblad, system för spolarvätska, kontroll av motorolja, kylarvätska och bromsvätska. Även däcken, fälgarna och avgassystemet kontrolleras. Vianors konditionstest är en komplett kontroll av din bils skick och vi rekommenderar att du utför testet en gång per år och även innan du ska åka på en längre bilresa. 

Genom att kontrollera bilens funktioner och skick kan du upptäcka fel i ett tidigt skede och förebygga dyra reparationskostnader. Hittar vi allvarligare fel under testet kan vi även hjälpa dig att reparera skadorna eller byta ut delar som inte fungerar som de ska. Det viktigaste är att du är säker på vägarna och med vårt konditionstest kan du vara säker på att vi hittar eventuella problem och vi erbjuder även lösningar och reparationer som din bil behöver.