Dina fördelar

  • Genom regelbundet byte av motorolja och oljefilter minskar du motorslitage och förlänger livslängden på din bils motor
  • Vi tar hand om spillolja och oljefilter och återvinner detta på rätt sätt

Service som ingår

  • Kontroll av motorolja och oljebyte

Tilläggstjänster

  • Olja och oljefilter
  • Oljeplugg
  • Möjliga reservdelar som behövs för service (till exempel bromsklossar, bromsskivor, tändstift, kupéfilter, övriga vätskor o.s.v.)
  • Vi rekommenderar Vianor Basservice 

För att göra saker lättare för dig erbjuder vi ett servicepaket med utökat oljebyte till fast pris som vi kallar Vianor Basservice. I detta servicepaket ingår både motorolja (max 5l), oljefilter, oljeplugg och vi tittar dessutom på 29 ytterligare kontrollpunkter. Denna tjänsten kan du boka direkt via vår hemsida. Klicka här för att läsa mer om tjänsten eller boka direkt genom att klicka på knappen nedan.

Pris 1795

Vi rekommenderar Vianor basservice som är ett utökat oljebyte till fast pris.

Mer om oljebyte

Oljans uppgift i motorn är att minimera slitage på motorn genom att smörja, kyla och hålla motorn ren. Om bilen behöver ett oljebyte kommer du att se en lampa lysa upp på instrumentpanelen. När det är dags för oljebyte sköter Vianors erfarna proffs gärna jobbet åt dig. Det är viktigt att ha en normal nivå på motoroljan för att hålla bilmotorn smord och välfungerande under alla körförhållanden och motortemperaturer. Om du kör bilen när motorn har för lite olja kan motorn överhettas, vilket i sin tur kan leda till motorhaveri och eventuellt dyra reparationskostnader. Olika bilmotorer använder olika sorters olja och vi använder endast motorolja av hög kvalitet som har godkänts av biltillverkaren. 

Varför ska jag byta olja hos Vianor?

Det är alltid ett säkrare val att låta en utbildad och erfaren mekaniker sköta servicen av din motor. När du väljer Vianor väljer du en ansvarsfull bilservicepartner som förutom att använda motorolja och filter av hög kvalitet ser till att den förbrukade motoroljan och använda delar kasseras på ett hållbart och ansvarsfullt sätt. Vi på Vianor erbjuder alltid ett konkurrenskraftigt pris på oljebyte. För en mer komplett service erbjuder vi även Vianor Basservice som är ett utökat oljebyte till ett fast pris. Inkluderat i vår basservice är inte bara oljebyte och byte av filter, vi kontrollerar även 29 extra kontrollpunkter med fokus på din trafiksäkerhet, som t.ex. kontroll av bromsar, tändstift och kupefilter.

Hur ofta ska man byta olja?

Olika bilmodeller behöver byta olja i olika intervaller. Många byter olja vid den årliga servicen som många bokar in innan besiktningen. Du bör byta olja i din bil utifrån tillverkarens rekommendationer som kan vara oftare än en gång per år, beroende på hur ofta du kör. Med tiden kan motoroljan nämligen samla på sig förbränningsrester, små metallpartiklar och andra små partiklar som avsevärt kan minska smörjningsegenskaperna i oljan som cirkulerar i motorn. Därför är det smart att byta olja oftare om du regelbundet kör många långa sträckor. Vi rekommenderar att du endast använder olja av hög kvalitet, byter oljefilter och inspekterar tätningar och packningar under varje oljebyte. 

Vad är det värsta som kan hända?

Motoroljan har en enorm koppling till hur bra din bil fungerar. Oljans kvalitet, ålder, skick och mängd har en direkt påverkan på motorns skick. Om du inte byter olja regelbundet kan motorn bli varmare än normalt när du kör, påverkas av friktion och så småningom försämras eller gå sönder så att den inte går att reparera. Kostnaden för oljebyte är därför marginell jämfört med de kostnader som kan uppkomma om motorn går sönder p.g.a. fel orsakade av för lite eller för dålig motorolja. Om du låter experterna på Vianor byta olja i din bil behöver du inte oroa dig för motorns smörjning när du kör.

Vad kostar ett oljebyte?

Hur mycket ditt oljebyte kommer att kosta beror på vilken sorts olja och hur mycket olja bilen behöver. Om du vill ha en enkel lösning rekommenderar vi Vianor Basservice som är ett utökat oljebyte där vi även går igenom flera av bilens funktioner för att säkerställa att de fungerar optimalt. Du får ett fast pris för hela servicen och vet exakt hur mycket ditt besök på verkstaden kommer att kosta. Enklare än så blir det inte!

Oljebyte hos Vianor

När du ska byta olja i din bil är det bästa valet alltid att åka in till din lokala Vianor verkstad och få hjälp av riktiga bilexperter. Vi sköter oljebytet på fackmannamässigt och professionellt sätt, använder motorolja av högsta kvalitet och tar hand om restprodukter så att de kasseras på ett miljövänligt sätt.
Medan du väntar på att din bil servas kan du njuta av en kopp kaffe eller läsa en tidning i vår kundmottagning. Alla Vianor verkstäder har gratis WiFi. Hitta din närmsta Vianor verkstad genom att klicka här och boka ett besök redan idag.