Att välja rätt däck är i grunden enkelt eftersom den nödvändiga informationen finns i däckmarkeringarna, som finns på sidan av bilens däck. På samma ställe kan du även kontrollera däckets tillverkningsdatum. Om däcken tillverkades för 10 år sedan eller har använts i över sex år är det dags att byta ut dem mot nya. Enligt lagen måste mönsterdjupet på sommardäck vara minst 1,6 millimeter, men i praktiken försämras däckens greppegenskaper avsevärt när huvudspårens djup faller under gränsen på 4 millimeter. När du handlar i Vianors webbutik kan du enkelt se alla däck som passar din bil genom att ange ditt fordons registreringsnummer, däckstorlek eller fordonsmodell i däcksökningen.

 

Jämför enkelt däck med hjälp av EU-däcketiketten 

Det är enkelt att jämföra olika däckmodeller med hjälp av EU-däcketiketten. EU-däcketiketten ger information om däckets bränsleeffektivitet, väggrepp på vått underlag, rulljud, snödragkraft, isdragkraft och allmänna däckdata. I klassificeringen för våtgrepp står Aför det bästa greppet, medan E anger det sämsta greppet. För sommardäck är våtgrepp avgörande för säkerheten då det visar bilens bromsförmåga på våta vägbanor. 

 
Så här köper du däck från Vianors onlinebutik: 

  1. Kontrollera rätt däckstorlek antingen från markeringarna på sidoväggen på dina gamla däck eller genom däcksökningen i onlinebutiken.
  2. Jämför däck med EU-däcketiketten. Var särskilt uppmärksam på våtgreppet, som är avgörande för säkerheten för sommardäck. För odubbade vinterdäck bör du även tänka på dragkraften för snö och is. 
  3. Be om hjälp från en däckexpert via onlinebutikens chatt eller genom att ringa Vianor kundtjänst på 0771-16 33 33 om det behövs.
  4. Läs produktrecensioner och däcktester. Du kanfå värdefull insikt i däckens kvalitet och prestanda genom att läsa erfarenheter från andra förare och resultaten av däcktester. 
  5. Lägg dina valda däck i varukorgen. 
  6. Välj leveransmetod: Du kan hämta däcken hos din valda verkstad, få dem installerade (antingen bara på fälgarna eller både på fälgarna och på bilen) på en däckverkstad, eller  välja hemleverans. 
  7. Schemalägg en tid för däckbyte i kundvagnen om du väljer installation vid en däckverkstad. Du kan boka en tid två vardagar efter ditt köp (exklusive köpdagen). Om du hämtar däcken från en däckverkstad utan installation kommer verkstaden att kontakta dig när däcken är redo att hämtas 
  8. Ange dina kontaktuppgifter och välj betalningsmetod. Du kan betala för däcken via internetbank, med Vianorkortet som erbjuder 24 månaders räntefria och avgiftsfria betalningsvillkor, eller när du hämtar dem på en verkstad. 
  9. Slappna av, du har gjort ett utmärkt köpbeslut. Alla Vianor-däck kommer med fem års garanti, returpolicy och 30 dagars nöjdhetsgaranti.

Vianors kundlöften säkrar ditt köp

Vianors kundlöften gör köp av sommardäck och vardagskörning problemfri, vilket ger enkla och bekväma körlösningar under hela året. Med en 30-dagars nöjdhetsgaranti kan du testa däck utan risk och byta ut dem mot andra om det behövs utan installationskostnader. Dessutom kan du betala flexibelt för inköp, till och med ett däck i taget. Privatkunder får genuint ränte- och avgiftsfria betalningsvillkor för alla köp i upp till 10 månader. Dessutom erbjuder Vianor mobilitetsförsäkring för underhåll av bilar och en 100 % servicegaranti, vilket säkerställer produkternas lämplighet före installation. 

Ta en titt på vårt breda däckutbud nu. Om du behöver hjälp med att välja däck finns vår chatt i onlinebutiken och vårt kundtjänstnummer 0771-16 33 33 tillgängliga för att hjälpa dig. Dessutom hjälper vår professionella däckexperter dig gärna att hitta rätt typ av däck. 

Är det dags att skaffa nya däck?

Hitta rätt däck för din bil genom att använda däcksökningsverktyget med hjälp av registreringsnumret, bilmodellen eller däckstorleken.

Hitta rätt däck här