Bilverkstad

Hos Vianor hittar du ett stort utbud av bilverkstadstjänster som våra verkstäder erbjuder. Du kan vända dig till oss oavsett om du behöver oljebyte, AC-service, byta ditt bilbatteri eller inspektion av bilbatteri. Bilens periodiska underhåll säkerställer att din bils tillverkargaranti förblir giltig, och vår vägservice försäkrar dig en trygg resa mellan underhållsintervallerna. Vianors bilservice försäkrar att arbetet utförs inom överenskommen tidsplan med hjälp av reservdelar av hög kvalité.

Guide - Så bokar du tid online

När ska bilen besiktas?

AC-service

AC-service
Från 1525 kr
Vi rekommenderar att serva ac-systemet en gång varje år för att bibehålla högsta effekt. AC-Service innefattar tömning, kontroll och fyllning av köldmedel. Kostnad för eventuell reparation tillkommer.

Hjulinställning

Hjulinställning
Från 1495 kr
Vi säkerställer att ditt fordons hjulvinklar är korrekt inställda. Vi utför en fyrhjulsinställning, kontroll och justering av toe-in vinklar (vid specialinställning av camber/caster tillkommer kostnad). Vi rekommenderar att boka en hjulinställning i samband med köp av nya däck för att undvika att däckens livslängd förkortas pga en felaktig hjulinställning.

Konditionstest

Konditionstest
Från 520 kr
Kör säkert och låt oss konditionstesta din bil. Vårt test omfattar kontroll av slitagebilden, mönsterdjupet och lufttrycket på dina däck samt visuell kontroll av batteri, lampor, torkarblad, oljor, kylvätska, bromsar, stötdämpare och avgassystem. Upptäcker vi något fel ger vi dig alltid ett fast pris på reparationskostnaden.

Vianor basservice

Vianor basservice
Från 1795 kr
Vianor basservice innehåller 5 liter olja, oljefilter och 29 kontrollpunkter. Servicen är speciellt framtagen för äldre bilar och är ett enkelt och billigt sätt att säkerställa att din bil håller sig i form. Vianor basservice är ett komplement till bilens ordinarie serviceintervall som definieras av biltillverkaren.

Oljebyte

Oljebyte
Vi hjälper dig när det är dags att byta olja och oljefilter på din bil. Vi använder motorolja enligt din bils originalspecifikation. För onlinebokning rekommenderar vi Vianor Basservice som är ett utökat oljebyte som vi säljer till ett fast pris. I den servicen ingår olja, oljefilter, oljeplugg och 29 ytterligare kontrollpunkter.

Originalservice

Originalservice
Originalservice enligt biltillverkarens underhållsprogram för just din bilmodell. Har din bil nybilsgaranti så fortsätter den att gälla efter utförd service. Du får stämpel i serviceboken och 1 år vägassistansförsäkring ingår. Vi använder originalklassade reservdelar.

Lyktglaspolering

Lyktglaspolering
Från 1460 kr
Repade och oxiderade lyktglas försämrar din sikt och kan dessutom ge nedslag på besiktningen. Låt oss väcka nytt liv i dina två framlyktor.

Elbil service

Elbil service
Originalservice enligt biltillverkarens underhållsprogram för just din bilmodell. Har din bil nybilsgaranti så fortsätter den att gälla efter utförd service. Du får stämpel i serviceboken och 1 år vägassistansförsäkring ingår. Vi använder originalklassade reservdelar.

OBD Felkodsavläsning

OBD Felkodsavläsning
Från 565 kr
Vi hjälper dig att läsa av bilens felkoder genom att koppla in vårt verktyg i bilens OBD-uttag. Vid behov av service eller reparation lämnar vi över ett kostnadsförslag.

Prisförslag bilservice & reparation

Prisförslag bilservice & reparation
Vårt bokningsbara utbud online täcker inte allt som vi kan hjälpa dig med. Vill du få ett prisförslag för bilservice eller reparation kan du enkelt kontakta oss genom vårt formulär. Klicka på länken och beskriv vad du behöver hjälp med så kontaktar vi dig så fort vi kan med ett färdigt prisförslag!

Vianor – Din däck- och bilexpert

Vianor är nordens största däck- och bilverkstadskedja där du kan få professionell hjälp med att välja rätt sommar- och vinterdäck till din bil. Vi erbjuder ett brett utbud av premiumdäck från välkända däcktillverkare för både personbilar, SUV, lätt lastbil, skåpbil, motorcykel och även tunga maskiner för företagskunder.

Men Vianor är inte bara experter på däck. I din närmaste Vianor bilverkstad kan du boka en komplett bilservice, från lyktglaspolering och konditionstest till originalservice. Våra medarbetare är kunniga, erfarna och sköter din bilservice på ett fackmannamässigt sätt. Eftersom vi prioriterar din körsäkerhet över allt annat kan du lita på att du fått den bästa möjliga servicen när du lämnar vår bilverkstad.

Serva bilen hos en kvalificerad bilverkstad

När du bokar bilservice hos Vianor kan du förvänta dig utmärkt service av kunnig personal och goda råd som är anpassade efter just dig och din körstil. I alla våra bilverkstäder bjuder vi på kaffe medan du väntar och har dessutom gratis WiFi i vår kundmottagning. Du kan bläddra i tidskrifter eller använda din smartphone för att få tiden att gå fortare.

För att boka service i en Vianor bilverkstad kan du antingen läsa vår guide till hur du bokar tid online eller kontakta vår kundtjänst genom chatt eller telefon 0771-16 33 33. Du kan hitta din närmaste bilverkstad här på vår hemsida och boka tid direkt. Välj bara den tjänst du är ute efter, välj fordonstyp och verkstad och välj sedan en tid. Du kan välja det betalningsalternativ som passar dig bäst. När din bokning är färdig får du en e-post med en orderbekräftelse.

Vårt utbud av bilservice-tjänster

Vianor är experter på bilar och vi kan därför erbjuda ett brett utbud av tjänster som rör din bil. Vi erbjuder allt från enklare service som att byta olja i motorn till komplett bilservice anpassad efter just din bil. 

Här kan du se vårt utbud av tjänster som rör bilservice:

 

Hitta rätt däck till din bil hos Vianor

Ska du köpa nya däck? Behöver du hjälp med att byta däck? Eller saknar du plats att förvara sommar- eller vinterdäcken hemma? Hos Vianor erbjuder vi en mängd däcktjänster som passar alla bil- och MC-ägare. Du kan till exempel förvara dina vinterdäck i vårt däckhotell under sommarsäsongen eller reparera skadade däck.

Vi har även ett enormt utbud av däck till personbilar, MC och andra fordonstyper och hjälper dig gärna med att välja rätt däck till din bil. Våra medarbetare kan allt om däck och ser till att du väljer precis de däck som passar din bil och din körstil. Vi har både billigare däck och premiumdäck av högsta kvalitet med lång livslängd. 

När du köper däck hos Vianor kan du även köpa till däckservice. I vår däckservice ingår montering av dina nya däck på fälgarna, nya ventiler, hjulbalansering, däckmontering och kontroll av lufttryck. Vi hjälper även till att återvinna dina gamla däck. Efterdragning av hjulbultar efter 10 mils körning ingår helt kostnadsfritt.

Vårt utbud av däckservice-tjänster

I vårt utbud av tjänster kan du hitta allt du behöver för att ta hand om dina bildäck. Vi kan hjälpa dig med att byta till sommardäck när våren är här, balansera dina däck, kontrollera att din bils hjulvinklar är korrekt inställda och mycket mer. Om du behöver det kan vi även lagra dina däck på vårt däckhotell, så att du slipper släpa med dig dem när det är dags att byta däck igen. 

Här är en lista över våra däcktjänster:

Få hjälp med allt som rör bilen på din Vianor bilverkstad 

Vianor är inte bara en däckförsäljare du kan lita på, vi erbjuder även professionell bilservice i våra många bilverkstäder över hela landet. Boka tid för service på din Vianor bilverkstad redan idag genom att ringa in, chatta med vår kundtjänst eller boka tid online. 

Behöver du nya däck eller hjälp med däckbyte kan du sköta alla dina ärenden på en och samma bilverkstad. Njut av en kopp kaffe i vår kundmottagning medan våra bilexperter servar din bil, monterar dina däck och kontrollerar att din bil är så säker som möjligt. 

Du får alltid goda råd om och tips vad du bör tänka på när du kör eller om du bör köpa nya däck när vi tar hand om din bil. Din körsäkerhet är det viktigaste för oss och vi vill att du ska känna dig trygg och nöjd när du kör hem. Välkommen in till din närmaste Vianor verkstad.